Lipanj 23, 2025, 21:24:21 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Razvojni proces L. parahybana  (Posjeta: 3717 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dacakis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
Razvojni proces L. parahybana
« u: Listopad 22, 2010, 18:51:48 poslijepodne »
Pozdrav svima.
Već dulje vrijeme palniram nabaviti tarantulu, a sad sam poduzeo konkretne korake.Odlučio sam se za L. parahybanu.Pročitao sam dosta tema na forumima, i članke, i dosta se informirao.i da ne ponavljam pitanja na koja su već odgovorena, zanima me nekoliko stvari:

Netko ne preporučuje  L. parahybanuza početnike, a netko kaže da je u redu.pa što sad napraviti?pa me zanima mišljenje kako ste vi počeli i koji vam je bio prvi pauk?
Koliko dugo treba L. parahybani da se razvije do svoje pune veličine?jel ima kakav vremenski period ili broj presvlačenja?i koji brže raste?mužjak ili ženka?

Hvala unaprijed!
from all the things i ve lost, i miss my mind the most.

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Razvojni proces L. parahybana
« Odgovori #1 u: Listopad 22, 2010, 19:06:35 poslijepodne »
Ja sam njega prvog uzeo, prijatelj koji se dosta vremena bavi s time takoder je njega. Presvlacit ce se brze, i rasti brze ako je veca temperatura, ali to mu smanjuje zivotni vijek, tako da pustis da sve ide prirodnim tokom. I neznam sada sta se kaze jesi parahybane agresivne ili ne, ali moja nije agresivna, nego se boji, ni jednom nije pokusala napasti ni nista, od prijatelja takoder. Dok naprimjer cambridgei nije normalan, kada mu ubacujem hranu pincetom prvo grize pincetu pa onda uzme zohara, nije bas tolerantan, a sve to ovisi od jedinke do jedinke. Ja mislim da bi ti to bio dobar izbor za prvog pauka, ali sve je na tebi :D

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 22, 2010, 19:18:47 poslijepodne »
pa ne brine me toliko agresivnost, ne mislim ja sad njega stalno držat po rukama, ili ga šetat po sobi. :nuclear:znam da nisu one životinje za to.
znači da ga držim na temperaturi oko 22-28 C?a koliko ju dugo imaš? ak ju više hranim, brže raste ili je to isključivo vezano za temp i vlagu? želim aktivniju tarantulu, ne da bude ko kamen npr ko g. rosea..pročitao sam da je l. parahybana među 3 najveće tarantule na svijetu  :P kak je tvoja velika
danas mi rekao tip u petshopu da bi joj terarij 60x40x40 mogao bit premali na punoj veličini???

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 22, 2010, 19:55:32 poslijepodne »
50x40x40 ce ti biti dovoljan terarij, ljude iz pet centra nemoj uvijek slusati, puno njih se ne razumije u to, nego pricaju gluposti, obicni prodavaci koji nemaju iskustva s tim i malo mi je bezveze da dijele savjete kada nisu dobro upuceni, ako ti je veca temperatura vise ce ti jesti i brze ce rasti, ubrzat ces joj metabolizam ali opet to vjerojatno utjece na njezinu zivotnu dob, tako da joj drzi temp oko 26 najbolje i bit ce sve oke. Moja nije jako velika i nemam ju dugo, ali u ovo vremena sto ju imam nije se bas pretrgla od micanja, par dana je kopala cijeli terarij, pomakne se kad jede, i zna se tu i tamo micati ali nista specijalno, barem moja, za ostale neznam kako, ali mislim da pauci opcenito nisu bas neke zivine sto se puno krecu.

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Listopad 23, 2010, 01:09:30 prijepodne »
baš sam se zato obratio ljudima koji imaju tarantule i znaju o čemu govore, jer ovome nisam povjerovao dok je rekao da bi joj mogel bit premali.pa ni ove pauke kaj mi po sobi vise, baš ih ne vidim puno, osim kad čistim :--)
naravno, ne očekujem da bu sad celo vreme l. parahybana skakala po terariju, al nekakva kretnja i dok ju hranim da znam da je živa  8) a ni ove pauke kaj mi po sobi vise, baš ih ne vidim puno, osim kad čistim :--)
pročital sam da  parahybana ima malo jači otrov. kaj to znači? nasperam ostalih tarntula, ili te bu jače bolilo ak te nekom čudnim slučajem ugrize.
a kaj sa svijetlom?u pet shopu mi je lik pokazival mi je žarulje, kao jedna za noć a druga za po danu.jel treba stalno imat terarij grijanje?ili možda samo po noći, pošto su pauci noćne životinje. soba mi je dosta osvjetljena, pa po danu ne bi trebalo biti problema?

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Listopad 23, 2010, 01:35:43 prijepodne »
baš sam se zato obratio ljudima koji imaju tarantule i znaju o čemu govore, jer ovome nisam povjerovao dok je rekao da bi joj mogel bit premali.pa ni ove pauke kaj mi po sobi vise, baš ih ne vidim puno, osim kad čistim :--)
naravno, ne očekujem da bu sad celo vreme l. parahybana skakala po terariju, al nekakva kretnja i dok ju hranim da znam da je živa  8) a ni ove pauke kaj mi po sobi vise, baš ih ne vidim puno, osim kad čistim :--)
pročital sam da  parahybana ima malo jači otrov. kaj to znači? nasperam ostalih tarntula, ili te bu jače bolilo ak te nekom čudnim slučajem ugrize.
a kaj sa svijetlom?u pet shopu mi je lik pokazival mi je žarulje, kao jedna za noć a druga za po danu.jel treba stalno imat terarij grijanje?ili možda samo po noći, pošto su pauci noćne životinje. soba mi je dosta osvjetljena, pa po danu ne bi trebalo biti problema?
To da parahybana ima jaci otrov,za to ne znam da ti kazem,mislim da nema,uglavnom lasidore nemaju jaci otrov od pcelinog i njihov otrov nije opasan po tvoj zivot..
Oko temperature ne trebas da se opterecujes mnogo,sobna temperatura je skroz ok...Verujem da ti temperatura u stanu ne pada ispod 19-20 stepeni i ne penje se preko 30 stepeni..
I oko vlage se ne trebas opterecivati,jedna posuda sa vodom i pustis da prelije malo iz posude po tresetu i to ti je to..
Kod tarantula ti ne treba nikakva lampa i tako ta cuda,one su nocne zivotinje i svetlost im smeta,tj ne vole je mnogo..
Retko kad ces da vidis tarantulu da se krece,uglavnom stoje i ne mrdaju dok im nesto ne bacis u terarijum..

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 23, 2010, 10:53:46 prijepodne »
To da parahybana ima jaci otrov,za to ne znam da ti kazem,mislim da nema,uglavnom lasidore nemaju jaci otrov od pcelinog i njihov otrov nije opasan po tvoj zivot..
Oko temperature ne trebas da se opterecujes mnogo,sobna temperatura je skroz ok...Verujem da ti temperatura u stanu ne pada ispod 19-20 stepeni i ne penje se preko 30 stepeni..
I oko vlage se ne trebas opterecivati,jedna posuda sa vodom i pustis da prelije malo iz posude po tresetu i to ti je to..
Kod tarantula ti ne treba nikakva lampa i tako ta cuda,one su nocne zivotinje i svetlost im smeta,tj ne vole je mnogo..
Retko kad ces da vidis tarantulu da se krece,uglavnom stoje i ne mrdaju dok im nesto ne bacis u terarijum..
eto sve ti je odgovorio, nego mene sada zanima konkretno jel netko imao slucaj da ga je ugrizla parahybana ili je cuo da je nekoga ugrizla, odrasla jel i sta mu je bilo?

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Listopad 23, 2010, 12:04:50 poslijepodne »
da, sve mi rekao!hvala dečki!

a kaj se ugriza tiče pročital sam da reakcija zavisi od čovjeka do čovjeka.može doći do alergijskih reakcija, grčeva i osipa itd.,  te da ugrizi tarantule nisu baš puno istraženi naspram ostalih životinja. ponekad tarantule i rade suhe ugrize tj,ne ubrizgavaju otrov  u ranu, to im je jedan od obrambenih mehanizama.al fakat ju trebaš puno gnjavit da te ugrize, tj da onda dosta znakova da bude ugrizla.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Listopad 23, 2010, 13:28:06 poslijepodne »
opet ti ovisi od pauka do pauka...ne mora ona pokazat nikakve znakove prije nego napadne... ;) grčenje mišića se javlja kod ugriza tarantula starog svijeta...

Offline bogomoljka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Studeni 26, 2010, 17:34:57 poslijepodne »
jedino ako si alergican na pcelinji otrov onda neznam kako bi reagirao na ovaj i zavisi kakav ti je imunoloski sustav kako bi regirao na to sve... i da sta toncek kaze tarantule starog svjeta imaju malo ozbiljniji otrov..

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Prosinac 01, 2010, 20:38:33 poslijepodne »
Evo, nabavio sam prvu (nadam se ne i zadnju) parabahynu, hvala bakterijama!
prekrasan je!
evo i nekih fotki!

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #11 u: Prosinac 01, 2010, 20:42:24 poslijepodne »
poz dacakis! pauk je zver...sad sam gledal slike na netu...kad naraste to je mrcina, velik je ko dlan ruke!  :up:  dobar je, nema kaj!

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Prosinac 01, 2010, 20:44:56 poslijepodne »
onda dok naraste ga moraš doć vidjet!e kaj za petak?se vidimo? :P

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #13 u: Prosinac 01, 2010, 20:47:13 poslijepodne »
za petak vrijedi!

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Prosinac 07, 2010, 20:16:10 poslijepodne »
eto, moj pauk  se presvukel i sad je ful veći  :D
zanima me jel se može odrediti mu spol ili je još prerano?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #15 u: Prosinac 07, 2010, 21:21:33 poslijepodne »
po meni preeerano ...na nekih barem 3cm minimum

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #16 u: Prosinac 07, 2010, 21:44:24 poslijepodne »
dobar je, dobar!  :klap:

Offline Leo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Prosinac 07, 2010, 22:27:14 poslijepodne »
Jel to Špek ili kamen unutra u posudi sa paukom?  :D

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #18 u: Prosinac 08, 2010, 07:14:24 prijepodne »
eto, moj pauk  se presvukel i sad je ful veći  :D
zanima me jel se može odrediti mu spol ili je još prerano?
Jos je rano za to.
Ti nemas podlogu kod nje?
Kako odrzavas vlagu? Treba samo jedan mali deo biti mokar,ne cela posuda,a ucinilo mi se,na predhodnim slikama, kao da preko cele posude imas vlazne maramice ili tako nesto?

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 08, 2010, 07:45:53 prijepodne »
Ne, za podlogu ima vatu

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Prosinac 08, 2010, 09:41:41 prijepodne »
Jel to Špek ili kamen unutra u posudi sa paukom?  :D

:D :D :D
kakav špek, vata je to :-)

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Prosinac 08, 2010, 09:43:05 prijepodne »

Offline Harley

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #22 u: Siječanj 15, 2011, 17:42:31 poslijepodne »
mici vatu odma i stavljaj kokosov treset. ovo je neprirodno i lako dobiješ grinje
フィリップ

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #23 u: Siječanj 15, 2011, 18:20:11 poslijepodne »
mici vatu odma i stavljaj kokosov treset. ovo je neprirodno i lako dobiješ grinje

samo djelomično točno i to ovaj dio da je neprirodno...svojedobno sam imo 700paukića na vati i na nijednoj mi se nisu javile grinje. S tim da je vatu puno lakše zamjenit, i puno je lakše pratit jer pauk jeo ili nije kad imaš vatu + hrana se nemože zakopat a i kod manjih paukića s vatom riješiš problem pijenja pauka...
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline dacakis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Lipanj 14, 2011, 14:16:41 poslijepodne »
da ne započinjem novu temu, parahybana lijepo napreduje. 4-5 put se presvukla otkad je kod mene, pa me zanima jel se može sad spol odrediti?