AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, - 120
- temperatura, - 29
- parametri vode (ako se znaju), -nažalost ne
- vrijeme od pokretanja akvarija, 3 god
- kad su useljene prve ribice, - jučer dva sijamca, nekidan pandice
- period i količina mijenjanja vode zadna izmjena prije 5 dana - 40 L - RO
FILTER:
- tip i marka filtera JBL crystal profi 700
- način i periodi čišćenja čišćenje pri svakoj / svakoj drugoj izmjeni vode
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) - original JBL
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje 4 kamena koja su tu oduvjek, mangrov panj i kokosi koji su tu također oduvijek
- grijač 150W wave
- pumpa za zrak - nema, ali spray bar šiša po površini
- CO2 sustav – kakav - boca, ali jedva primjetno dodajem co2 jer su me pocele ganjat alge
- kemija? 0 bodova osim tetra aqua safe
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka
2x sijamci (4 + 7cm) - najnoviji stanovnici, jucer sam ih dopeljao da mi riješe alge i uspješno obavljaju posao
6x coridoras pande - također sam ih nedavno uselio
2x ramirezi
prastari stanovnici:
4x botie macracantus
neonke, glowlight tetre
3x ancistrusi
- starost ribica
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – koliko i što - cijelo vrijeme dajem hranu u listićima, i crvene granulice tetra prima, a zadnja dva dana sam dao smrznute (kupljene) crvene larve komaraca, za kojima su sve ribe pomahnitale
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - mislim da sam sve naveo
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - ništa, nula bodova sve čisto ko suza
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima... da li jede neznam, peraje su kao malo razderane na vrhu, diše ubrzano, okreće se na leđa, vadi usta kao da guta zrak-vodu
- kad su se simptomi prvi puta uočili - danas 21.10. u 18:30 sati
- pokušaj liječenja, čime trenutno nisam lječio ničime, izvadio sam ga u kantu + mali filter, aeracija, grijač, i idem odmah po bactopur.
- koliko je ribica bolesno, uginuća? za sad nema uginuća niti je ijedna druga ribica bolesna, jedino jedna neonka ima na ustima kao neki tumorčić i živi tako već dulje vrijeme što mislim da nebi trebalo utjecati... ipak su stare preko 3 god...
- stanje ostalih stanovnika - sve ok, sve zdravo
eto sve sam napisao kako je pa da vidimo...