- Mislis da bi u novozasadjeni akvarij sa florabelom trebao dodavati gnojivo(npr. Profito) dok se malo bolje ne razraste?Od biljka koje nemaju kojenje u podlozi imam samo Microsorum i Pistia-u.....
-Fosfate sam nabavio(hvala Karlo & Damber
) al kad kazete da ne treba dodavat vjerujem vam 
-Uglavnom,znaci kod novoga akvarija treba postepeno dodavati svijetlo dok se sve malo ne ustabili?
- Ne dodaj ništa dok ti biljke ne pokažu da im nešto fali (alge nisu pokazatelj da biljkama fali nečega)
- Vjeruj i dalje, ili nabavi tester i provjeri sam

- Maloj biljki treba manje svijetla i gnojiva nego velikoj.
=======================================
Drži se savjeta od Canna, potpuno se slažem sa njegovim mišljenjem u vezi pokretanja novog Aq.
U trnutku kada vidiš da su biljke stale ili se listovi ne razvijaju u veličini i boji kojim bi trebala, postaj sliku i pitaj za savjet o eventualnom gnojenju i sl.
=======================================
Zelena točkasta ima veze sa svim faktorima koji čine ravnotežu u akvariju, pa i sa količinom bilja, dali biljke rade sjenu, dali troše puno gnojiva, koliko hraniš ribe, koju podlogu imaš, jačinom svijetla i tako redom

- To što čačkaš po akvariju, ne igra veliku ulogu u cikliranju akvarija (po mom mišljenju će ga čak i ubrzati), ali smeta ribama, jer dižeš NO4, filter još nije zreo i pogoduješ stvaranju nekih alga (smeđa npr.); ali to su več filozofije i špekulacije, ne obaziri se previše na to; ...samo mjenjaj dio vode nakon svakog kopanja

Pogledaj malo na forumu i ostale diskusije o zelenoj točkastoj, mnoge su jako zanimljive...
Cheers.
Edit:
Pzz Cann, u isto smo vrijeme pisali