Srpanj 18, 2025, 07:24:16 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: peraje zlatne  (Posjeta: 935 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vaclo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
peraje zlatne
« u: Listopad 10, 2010, 11:15:42 prijepodne »
danas sam primjetio izražene krvne žile na repnoj peraji crvenkapice imalo bijeloga. odma se bacam na liječenje samo imam par pitanja. imam doma jblov ektol fluid na kojem piše da se se treba dozirat 5 dana, dodatna aeracija i temp od 28 stupnjeva. znam da uz dodatnu aeraciju zlatna(pošto je ipak hladnovodna) jedino može preživjeti, ali samo kratak period. nije li tem od 28 možda pretjerana? i jel liječenje zbilja traje 5 dana ili da produžim na tjedan? imam zračni kamen pa aeracija neće biti problem, temp se lagano diže i uskoro stavljam lijek. samo trebam puža negdje stavit da ga lijek ne kokne

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
Odg: peraje zlatne
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2010, 11:52:53 prijepodne »
nedavno sam primjetio crvenu žilicu cijelom duzinom pajcolankinog dugog repa....promijenio vodu,dodao soli,dodao vitamine....nestalo samo od sebe!
WWW.VESELJKO.NET

Offline vaclo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2010, 12:02:15 poslijepodne »
Ovo je sol y tekucem obliku. Mene brine Ovo bijelo

Offline vaclo

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2010, 14:05:42 poslijepodne »
voda je polako podizana do temp od 24 stupnja pa sad čekam da se ne išokira. stavljen zračni kamen i lijek u propisanoj dozi. ajmoo

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2010, 11:51:35 prijepodne »
Vaclo, Vaclo, pa gdje srljaš... Ti bi odmah liječio a neznaš ni što ni kako... nemoj se igrati sa lijekovima...

Pojava crvenih i bijelih linija na perajama hladnovodnih riba događa se u 2 slučaja kada su ribe izvrgnute stresu i kada su zbog oslabljenog imuniteta oboljele od herpes virusa ili sličnog virusa.

Ni u jednom ni u drugom slučaju ne pomaže nijedan lijek već mi moramo pomoči svojoj ribi da svojim vlastitim imunitetom pobijedi virus. Najbolje je BareST napisao kako se riješava problem.

Offline vaclo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 11, 2010, 14:44:20 poslijepodne »
Vaclo, Vaclo, pa gdje srljaš... Ti bi odmah liječio a neznaš ni što ni kako... nemoj se igrati sa lijekovima...

Pojava crvenih i bijelih linija na perajama hladnovodnih riba događa se u 2 slučaja kada su ribe izvrgnute stresu i kada su zbog oslabljenog imuniteta oboljele od herpes virusa ili sličnog virusa.

Ni u jednom ni u drugom slučaju ne pomaže nijedan lijek već mi moramo pomoči svojoj ribi da svojim vlastitim imunitetom pobijedi virus. Najbolje je BareST napisao kako se riješava problem.

uz crvene pruge, tu je i jedna malo bijeloga na kraju peraja, to nije linija. ovaj lijek je zapravo otopljena sol, dajem joj vitamine i promjenio sam vodu. isto kao i bare

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 11, 2010, 20:10:35 poslijepodne »

uz crvene pruge, tu je i jedna malo bijeloga na kraju peraja, to nije linija. ovaj lijek je zapravo otopljena sol, dajem joj vitamine i promjenio sam vodu. isto kao i bare
po opisu i ja sam imo nešto tako,promjenio sam vodu.dodo vitamine,nisam stavljo sol i nestalo je.

Offline vaclo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 11, 2010, 20:50:10 poslijepodne »
ja se nadam da će i ovako bit dobro. sad ovo traje 5 dana, nakon tog veliko mjenjanje vode i onda možda par dana ostavim bez lijeka pa ak će bit i dalje ovako krenem s bactopurom