Srpanj 20, 2025, 22:12:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ovo je katastrofa  (Posjeta: 1179 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline neva

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
ovo je katastrofa
« u: Listopad 05, 2010, 12:23:20 poslijepodne »
ančika nočas  uginula a u među vremenu sam sipala baktopur u akv jer su mi 2 crne neonke dobile po sebi bijele pruge kao da ih je neko isjeko s nečim i jutros primjetim da je skalaru ispao anus(rozkasto zadebljanje) a što je najčudnije od svega svi normalno jedu i ponašaju se ljek sipam danas 5 dan naravno po uputama da li im kako mogu još pomoči stvarno sam očajna :'( :'( :'(

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: ovo je katastrofa
« Odgovori #1 u: Listopad 05, 2010, 13:00:14 poslijepodne »
To kod skalara znači ili da je bio mrijest ili da će biti mrijest ili da se želi mrijestiti.

Zar ti samo tako uliješ Bactopur na svaki sumljivi znak? To nije dobro jer svaki puta ubijaš dobre bakterije...

Još uvijek mislim da ti filter nije dovoljno dobar i jak pa su zato kod tebe stalne boleštine, nadam se da nemaš vatu u filteru i aktivni ugljen?

Offline neva

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 05, 2010, 13:13:38 poslijepodne »
ma nema se on jadan s kim mrijestiti a ovo s dobrim bak. znam i to mi je prvi put da sam takvo šta napravila neonke su me alarmirale jer ova jedna nema pola usta a u filteru imam samo spužve i one granule što uklanjaju amonijak iz vode i ovu pumpicu koristim več 1g na ovu litražu i dosad nije bilo problema znači kod skalara je ono normalno jer on tu cjevčicu ili šta je več malo uvlači pa malo izvlači ali se vidi da viri stalno i ponekad se napiri ko mali balon pozdrav :'(  pumpica jeAkua Clear 50 vanjska
« Zadnja izmjena: Listopad 05, 2010, 13:33:52 poslijepodne od neva »

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Listopad 05, 2010, 13:41:57 poslijepodne »
Neonka nema pola usta ???  :nerv: :nerv: :nerv: Kako to, pa što joj se dogodilo, imaš li ti riječne rakove u akvariju...
Ako joj fali pola usta eutanaziraj ju da se ne muči.

Ako se anus napuše kao balončić nikako nevalja to je tada znak nekakve ozbiljne unutarnje infekcije koja bi se trebala liječiti antibioticima...

Evo na ovoj fotografiji se vidi kako to mora izgledati kada ima veze sa mrijestom ili sa "tjeranjem".

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Listopad 05, 2010, 13:53:21 poslijepodne »
A joj Neva, pa tvoj je filter preslab za tu litražu akvarija. U uputstvu piše da je za 30 do 50 galona a pošto je 1 galon 3,78 litara ispadne da je za 113,4 litara ali i sama znaš da protok vode kroz filter mora biti tri puta veči od litraže akvarija. Na primjer moj je akvarij 250 litara i ja koristim filter koji ima protok 1200litara/sat (dakle još je jači od preporučenog).

Moraš riješiti problem filtera ako želiš popraviti stanje u akvariju.
« Zadnja izmjena: Listopad 05, 2010, 13:57:04 poslijepodne od 985plavi »

Offline neva

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 05, 2010, 17:59:37 poslijepodne »
bok ja sad čitala uputstva iz pumpice tamo piše da je za 79-190l pa mi sad ništa nije jasno askalaru se ono povuklo tako da  se vjerovatno tjera samo mi nije jasno na koga pošto je sam rakova u akv nemam a ono sa neonkom gornja usna je kao raspadnuta ali ne skroz jede i neču je dirati za sada i da imam i drugu pumpicu unutarnju koja je sa suprotne strane tako da mislim da voda kruži hvala na slici  i pozdrav

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Listopad 06, 2010, 09:42:37 prijepodne »
Filter ti je ipak preslab sjeti se onoga što piše u Priručniku za početnike "filtracija filtera treba biti 3 puta veča od litraže akvarija" sukladno navedenom kupi jači filter (imaš ih ovdje na oglasima po nevjerojatno niskim cijenama).

Skalar je možda ženka koja se izmrijestila te zajedno sa neonkama i pojela ikru.

Ovo sa neonkom me jako brine i tu mislim da bi bilo najbolje staviti ju u karantenu i pokušati liječiti ili sa antibiotikom ili barem sa Bactopurom.

Evo jedan fotka bolesti koja se zove Columnaris - da li tako izgledaju usta od tvoje neonke?

Offline neva

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 07, 2010, 09:45:09 prijepodne »
da više kao ona gornja

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #8 u: Listopad 07, 2010, 09:52:35 prijepodne »
Ako ju želiš spasiti mora u karantenu i na turu antibiotika: Sera "Bactopur Direct" ili JBL "Furanol 2" ili ako nemaš ove onda probaj sa eritromicinom ali molim te sa manjom dozom.

Offline neva

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 07, 2010, 10:40:05 prijepodne »
ok ide van samo,šta mi preporučuješ za pumpicu mislim model jer u oglasima nisam baš nešto našla ili bolje rečeno neznam što tražiti hvala

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #10 u: Listopad 07, 2010, 10:56:46 prijepodne »
Čuj, paše ti bilo koja pumpa koja ima protok minimalno 400l/sat ali bilo bi najbolje da je barem 600l/sat i da je što veči filter kako bi u njega moglo iči što više spužve za naseljavanje dobrih bakterija.