Dok mi se bilje ne razraste (močvarno, poluvodeno tekućica, i ono koje samo jako voli vlagu), morat ću se pozabaviti suhim uzgojem. Proučavala sam zeleno biofiltriranje (naravno, uz pomoć mehaničkog filtera) i imam pik na neke biljke koje od močvare rade bistru vodu u vrlo kratkom roku: monstere, banane, perunike. Budući da imam akvaterarij otvorenog tipa, u planu je i vanjsko kopno iza akvaterarija jer je Mikica ipak mlada cura i morat će uskoro polagati jaja (bit će sve ćorci jer Hranko ne zna kaj radi, osim tog, dovoljno govori što ga endleri i anciji ganjaju, a i ne hiberniraju, usto što nije pametno razmnažati invazivnu vrstu). Na tom vanjskom kopnu bih sadila bilje i napravila bih padinu od vanjskog kopna prema vodi šupljim stijenama s čim većim rupama da ih mogu nafilati hranjivom podlogom, i panjevima na koje bih zasadila moje pik-hit biljke koje rastu iz vode prema kopnu. Ima još terarističkih i akvarijskih biljaka koje bi u tim uvjetima podivljale i napravile džunglu: anubias, cryptocorina, hygrophilia, al' nisu toliko dobri čistači, al' su ku ugodne. Vanjsko kopno napravljeno u L, iza i pored, napravilo bi mi i mjesta za skrivanje vanjskog filtera, i napravilo mjesta za ormarić u kojem bih spremala stvari za akvaterarij :-) Volim praktična rješenja i da su npr. akvarij i sve njemu potrebno na jednom mjestu. Za sada mi kut sobe izgleda kao jedno veliko skladište, ali za koji mjesec neće. :-) Nadam se da ću imati toliko biljaka da ću moći dijeliti šakom i kapom. Jedino čeg će mi uvijek faliti je- rogolist. :-) Ako tko ima dobrog stolara koji uredno radi po mjeri ali i zna improvizirati, molim preporuku. :-)