AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, 28x32x55/ 54l
- temperatura, 26'
- parametri vode (ako se znaju), -
- vrijeme od pokretanja akvarija, 3g
- kad su useljene prve ribice, akv imam već 3god i gupy su od početka
- period i količina mijenjanja vode, 1mj, a 3-4puta mijenjam većinu vode i perem akv
FILTER:
- tip i marka filtera, pumpa i filter(spužva) u sklopu pumpe AQUA EL 260l/h
- način i periodi čišćenja, 3-4 x mjesečno
- filter materijal (ima li aktivni ugljen)-
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje -
- grijač: 60W
- pumpa za zrak -
- CO2 sustav – kakav -
- kemija? -
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka: 2 zebrice i dva crvena barbusa, ostalo gupi oko 50kom al manje kad doguraju do većih veluičina prebacujem u drugi akv
- starost ribica : od 2mj – pa nadalje
- ima li potencijalnih „terorista“ -
- hranjenje – koliko i što 2-3 put na dan, malce artemijom, ostale: SAK i sak pahuljice, special FD-MIX- suhe ličinke, školjke i račići
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)-
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)-
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...riba se totalno odvaja, tetura, nekad jede nekad ne, totalno smršavi, tanka ko papir a glava samo kost i koža, polako diše i peraje su uz nju dok repna opada vjerojatno ju ostale ribice čupkaju i slijedi smrt, al dosta dugo one tako i požive i do 2 tjedna, točkica nema nit bijelo po tijelu…
- kad su se simptomi prvi puta uočili- prije 3mj
- pokušaj liječenja, čime, - čišćenje ak, promjena većeg dijela vode, baktopur
- koliko je ribica bolesno, uginuća? – u početku u roku tjedan dana 60tak kom
- stanje ostalih stanovnika,- malo se poboljšalo ali sad opet odumiru jedna po jedna
Mislio sam da je razlog što nisam nabavljo nove ribice, al nije jer bi bile kržljave, a i pazio sam da se križaju ne braća i sestre
Sliku nemam jer sad su mi ostali malene, al najbliži opis je kad se ženka okoti, izmori se i zna se dogoditi da poslije odbija hranu i totalno smršavi i ugine, tako i moji gupiji samo što se ne kote
Barbusi i zebrice ih ne ganjaju