Akvarij je od 100L, filtraciju vrsim pomocu Hang-on filtera Atman HF-0600 ciji sam sadrzaj na preporuku forumasa izvadio i stavio sinteticku vatu, keramicke prstenove, vrecu od krompira (zamjena za krupnu spuzvu) i filter od nape (zamjena za sitnu spuzvu), Sta cu student sam nema se para

... I DIY CO2 je zavren pa cu i njega da postavim sutra, samo ne znam da li smijem posto nema dovoljno biljcica u akvariju???
Zemjla se namakala i vise nego sto je dovoljno - oko 2-3 mjeseca. Potom sam je iscjedio i stavio prema vasim upustvima, debljina sloja je oko 4-5cm

pa malo mreze za komarce

Rasvjeta je 4 T5 fluo cijevi od 14W, posto one od 18W zbog duzine nisu mogle stati

, ali ce valjda ovo biti dovoljno i jos mjesecina cisto zbog malo sminke

Nadam se da je ovo do sada u redu???
Za sada to isgleda ovako u procesu cikliranja..

Od bilja je unutra Eleoharis paravula, koju sam jedva nasao da kupim i uzgajao sam je 4 mjeseca i uspio je dovoljno rasaditi, a po coskovima je Valisnerija.
U suhom uzgoju imam jos Limun i amazonku, a u drugom akvariju hrpu Javanjske mahovine (koju bas i ne bih stavljao).
Od ribica mi je zelja da u ovaj akvarij stavim jato od bar 10 neonki (sto mislim da nije previse) i jos par zivorotki, samo jos ne znam koje...
Sada ako bi mi mogli pomoci sa savjetima posto ste mnogo iskusniji, koje biljke da koristim i gdje da ih sadim da akvarij uljepsam koliko je god moguce. Problem je sto kod mene nema kupiti nekog neobicnog bilja, ali se nadam vasoj pomoci...
Umalo da zaboravim, kod sebe imam i bocicu Easy-Life FFM-a, pa da li ga treba koristiti i prilikom cikliranja???
Hvala unaprijed i jedva cekam da krenu savjeti...