Kolovoz 20, 2025, 23:11:54 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Procurila pumpa za zrak Tetratec APS 300  (Posjeta: 1729 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Procurila pumpa za zrak Tetratec APS 300
« u: Rujan 20, 2010, 23:57:04 poslijepodne »
Nedavno sam kupio tu pumpu za aeraciju RO i vodovodne vode prije točenja u akvarij. Nisam ju puno pregledavao, jaka tehnika, mislim.
Nataknem bužire i stavim jednog u kanister s RO vodom a drugi u onaj s vodovodnom. Sve skupa je u kupaoni pa se nisam zamarao s nepovratim ventilima koje ni nemam. Postavim ju na jedan kanister, uključim u struju i gledam kako pumpa i vidim da u vodovodnom nema mjehurića. Pogledam pumpu a iz nje kroz filter za zrak curi li curi. Dakle na jednu cjevčicu puše a na drugu cucla. Zovem dučan, prodavač tvrdi da je nemoguće da je ventil naopačke, traži da ju donesem i reklamiram, svaka čast...lukavac, zna da bi opet tamo ostavio koju kunu.
Umjesto da potrošim vrijeme na put do dućana, otvorim pumpu, rastavim sve, i zbilja - worldpatented superdelux trademark Silaflex ventili kojih ima 2 po komori su na kvadratnoj pločici koja može biti ugurana u 4 položaja, moja je očito bila krivo rotirana za 180°. Posušim malo, drugi dan uključim i radi.
Što to gore na katu radi, vešmašina? pitaju me. Ne, Extremely quiet pumpa za zrak! Tiha mo'š mislit. Preporučam svima koji su je opisali kao tihu da odu do doktora.
Na kraju ovog reviewa Tetrateca koji ima takvu dobru kontrolu kvalitete da si može priuštiti garanciju od 3 godine, stavljam 2 slikice iznutrica, a vi ne isprobavajte pumpu izvan kupaone.

Offline Mastino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Procurila pumpa za zrak Tetratec APS 300
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2010, 00:06:23 prijepodne »
Što to gore na katu radi, vešmašina? pitaju me. Ne, Extremely quiet pumpa za zrak! Tiha mo'š mislit. Preporučam svima koji su je opisali kao tihu da odu do doktora.
to ako si ti kupio losu pumpu, jbg-a ali da ces bas govorit da odemo doktoru e pa neces obzirom da doma imam 5-6 komada APS-a 300, sve su tihe i rade vise manje sve konstantno 4 godine...

baj d vej, zracne pumpe idu uvijek iznad nivoa vode a ako su ispod nivoa onda je obavezan nepovratni ventil...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2010, 10:16:29 prijepodne »
zračne pumpe su vjerojatno najrizičniji dio tehnike u akvaristici. od tako "jadnog" uređaja se traži da bude 24/7 u pogonu. nepovratni ventil je pod must-have. čak i dva u nisu.
meni pumpe nikad nisu bile iznad razine i nikad nisu procurile. na sreću. uvijek su u ormariću ispod akvarija, a tjeraju preko timera, samo po danu.

jbg marko, naletio si na primjerak.  ;)

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2010, 10:43:55 prijepodne »
tetratec clear-ear surround  :D  :D
to je marko mislio rec! (malo spama)
eruption of emotions

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2010, 11:32:36 prijepodne »
tetratec clear-ear surround  :D  :D
to je marko mislio rec! (malo spama)
citas misli, njegov si odvjetnik ? :)
spamaj u bla bla... ;)

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 21, 2010, 12:06:50 poslijepodne »
Nije toliko bitno što je glasna. iako se sve reklamiraju da su tihe ja takvu još nisam vidio. Naglasak sam stavio na to da je pumpa stvarala  podtlak i usisavala vodu u sebe, a ne izbacivala zrak. Greška je uzrokovana manjkavim dizajnom koji dozvoljava pogrešnu montažu, a Tetra se hvali odličnom kontrolom svojih proizvoda. Nije mi jasno kako je moja pumpa uspjela izaći iz tvornice.
Bytheway nepovratni ventil je potreban ako je pumpa ispod nivoa vode i koristan je samo u slučaju prekida napajanja. Dok pumpa radi ona ne bi smjela uvući vodu u sebe, a to se meni dogodilo, i to dok je bila iznad posude u kojoj je bila voda.

Offline gefufna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Rujan 21, 2010, 14:51:25 poslijepodne »
Tipična fabrička greška.
Kod mene su bile dvije pumpe koje su u početku bile prilično tihe, ali nakon nekog vremena su postale baš iritantne.
Čitajući po forumima sam skonto da se taj problem buke ne može riješiti, zbog samog načina rada zračnih pumpi.
Na kraju sam izlaz iz filtera namjestio tako da mreška površinu i tako otapa kisik u vodu

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 21, 2010, 18:01:47 poslijepodne »
Čitajući po forumima sam skonto da se taj problem buke ne može riješiti, zbog samog načina rada zračnih pumpi.
Potpuno se slažem, ali evo, Mastino tvrdi da smo u zabludi. Imam čak osjećaj  :-X :-X :-X :-X  :D

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #8 u: Rujan 21, 2010, 18:14:04 poslijepodne »
Pula nije na kraj svijeta, ne vjerujete, dodjite, osluhnite i uvjerite se... :)
Mastino nikoga ne :-X  vec samo pise iz iskustva... ;)

edit: uz navedene pumpe imamo doma jos i 2x APS150, 1x APS50 i jednu iz stare serije AP200 (ta je glasna)...
« Zadnja izmjena: Rujan 21, 2010, 18:17:29 poslijepodne od Mastino »

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Rujan 21, 2010, 21:04:52 poslijepodne »
Nemam ove vece modele, ali imam APS50 i stvarno je necujna (samo se pod rukom osete vibracije).
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 21, 2010, 22:16:52 poslijepodne »
uh, sad me bacate u bed  -?
pola kaže tiha, pola glasna. ja sam naravno u lošijoj polovici. može li buka extremely quiet pumpe bit razlog za reklamaciju? šteta da ne postoji podatak o tlaku, samo protok od 300l/h, valjda pri atmosferskom pritisku. i što se tiče tlaka nešto mi je sumnjivo. bilo je nekih balončića dok je bila mokra.