CO2 nemam po noći, tako da nije došlo do predoziranja i nije od toga uginuo sigurno jer sam dosta smanjo CO2 otkada sam predozirao. U staklo se nije zalijetao, ali jedan veći skalar ga je bockao stalno. Imao sam 3 komada, i najveći stalno bocka druga 2, ali ništa posebno.
Ne znam koji spol je bio, sli nije se mrijestio jer nisu još dosegli punu veličinu skalari. Sad za prejedanje sumnjam, ja kad hranim ribe skalari dosta sporo jedu, neonke im pojedu ostatak, a skalari pojedu par mrvica, ali jedu redovito tako da ne vidim nikakve probleme, i rastu mi polako. U biti oni i s poda jedu poslije hranjenja zajedno s corydorasima
Ovo za FFM sam pročitao u njegovim uputama gdje piše da uspješno rješava problem parazita, to je vjerojatno onda samo neka preventiva, ali ih ne liječi.
U biti tih parazita me počelo biti strah otkada sam čitao onu temu s diskusima i parazitima, a moji skalari dosta malo jedu, ali jedu što im god ponudim i plivaju po hranu, ali pojedu par granulica samo kad je hranjenje i to je to.
U akvarij i češnjak dodajem također radi prevencije, a sad zašto je uginuo stvarno ne znam. Sve ostale ribe su u redu.
Jedino, filter sam očistio dan prije, ali nisam ga previše oprao, uobičajeno malo spužve iscjedio u akvarijskoj vodi, a i da je problem s amonijakom vjerujem da bi neonke to prve osjetile.
Neke simptope tih parazita ne vidim, ne vuku govanca za sobom ribe, primaju hranu normalno, tako da stvarno ne znam.
Jel smijem ja sad kupiti jednog malog skalara? Ne baš, jel tak, jel bi ga ova 2 onda napali?