.ja sam ju imal prije godinu dana u 54 litrašu..rasla je al jako jako sporo, kroz 5 mjeseci mi se raširila svega 5 cm..znači ništa..
bez boce, čisto sumnjam
Jesus caniballe kakav si stručnjak postao odjednom...pa kakvi su to savjeti? Otkad to cuba ne raste pod t8 lampama i da za nju treba co2 iz boce? CO2 je co2 iz boce ili iz kvasca. Ako tebi nije uspjela ne znači baš da ne ide tako.

1 mjehur u sekundi bi mu bilo dosta da ostavi rasvjetu 2*t5 24W da gori 8 sati...to može bez frke postić sa diy co2. Nisu svi frikovi ko ja pa da kupe co2 sistem skuplji nego cijeli akvarij. Na manje akvarije savršeno funkcionira DIY co2. Poslije ako ga bude držalo još, onda uzme bocu.
Zeleni mrav samo izbaci t8, i ostavi te t5...nek ide sad samo jedna pa ćeš poslije pojačat sa drugom kad se sve krene rast. Kad ti co2 smjesa dođe kraju i počne slabit morat ćeš promjenit da ostane i dalje takva jača. Nemaš riba pa možeš frljit sada, a dotad ćeš se već uhodat.
Što se scape tiče, fali ti biljaka i to žešće...po panjevima da staviš paprati, dole pri dnu panjeva možda malo anubiasa, i u kuteve akvarija neko grm bilje tipa hm ili rotala green i da napraviš grmove. Samo polako i postupno. Čekaj da se bilje primi malo, pa ćeš onda dodavat još svjetla i gnojiva. Ovako ćeš ga spržit i bilje i sve će ti prisjest.