ja se nadam da govoris iz iskustva a ne iz neke knjige ili stranice di si pročitao jer ja imam ženku uskoor ce imati 3 godine i dobiva dovoljno svega bez koristenja tih svijetala kao sto svi pisu da treba, nema bolest kostiju jer je nedavno izlegla jaja i ne vjerujem da ce dobiti jer sobnu temperaturu jako odrzavam na visoku i osvijetljenje u sobi je gadno i ima svoje drvo na kojem bude, nuzđu obavlja redovito, hranu dobiva redovito, ne koristim vitamine i iguane je živana.... sorry
ženka će skor 3 god a koliko je dugo kod tebe?
tj, koliko je dugo kod tebe da možeš reći "e moje ju je držanje dovelo do ovakovog stanja (dobrog ili lošeg) u kavom je sad"
moj susjed je imao ženku jedno 5-6godina, samo sa običnim žaruljama.
nije se dao nagovorit da joj kupi dodatne jer, citiram "dobro joj je". kao to što je živa znaći da je dobro...
nije imala spigane kosti al je bila vrlo sitna i izgledala izmučeno i također je izlegla jaja nakon čega je izgledala još gore.
u prijevodu, to što je živa i što se kreće i jede hranu ne znaći da je sve 5 sa njom.
kao što rekoh, ona ne živi nego preživljava.
a ja volim svojima složit terarji ne samo da žive unutra nego i da uživaju.
tj, može u mojoj sobi biti dovljan temperatura ali ako iguana uživa u sunčanju pod suncem (lampom) zašto da budem škrta tih par kuna pa joj ju ne kupim.
zašto da joj ne kupim lampe pa da lijepo dobiva vitamine preko njih neg ju šopam raznim nektonima i koječime.
netko će si složit bez lampi pa ih šopat vitaminima preko želuca a netko će imat sve lampe pa neće biti potrebe za raznim dodacima hrani.
kako kome dargo ali meni je draže da ima lijepu osunčanu i toplu nastambu nego topli polumrak i da joj raznorazni suplementi svakodnevno kolaju korz organe
to je kao da djete šopaš cedevitom da bi bilo zdravo