ajme viceeeee

Ma ja neznam ništa, ali gdje god sam pokazao aq, svi sui rekli da je to mrtvo kamenje i da to nije baš dobro.
kao prvo, pazi s kim pričaš... i ja sam dobila hrpetinu nebuloznih dezinformacija i savjeta od ljudi koji
misle da znaju... al vedran sigurno nije jedan od takvih - on ZNA.
Mislim da mi nedostaje još jedan kamen desno!
Fali mi još koralja, sad moram u nabavku ! 
koliko imaš kila kamenja? meni se nekak ne čini da imaš premalo kamena, nego da si ih naprosto zgurao sve na hrpu... recimo, ja sam prvotno nabavila nekih 9-10 kila ali sam u međuvremenu frknula van jedan ogromni i par malih kamena, ukupnne težine oko dvije i pol kile

tako da sad imam oko sedam kila... ako je kamen dobar, mislim da je to više nego dovoljno za ove naše naniće...
a gdje si nabavljao tu keramiku? i zašto, zaboga? oke, jasno mi je da netko stavi keramiku kad ima tank od milion litara pa mora malo i na financije paziti

, ali ovakvu mrvicu od akvarija si trebao napuniti najboljim mogućim živim tropskim kamenom jer ti je to defakto najveći izdatak na kojem se čitav sustav bazira... čitala sam okolo da se ta keramika, kao, "može usporediti s vrhunskim živim kamenom" ali, blah, nek to pričaju nekom drugom

... nemoš ti meni usporedit neko pečeno sranje s nečim što je izraslo u oceanu (osim ak je bilo u akvariju nekih desetljeće vremena)... tko se ne slaže, nek pjeva borbene

a što se tih algi tiče... hmmmm.. ajmo reći da meki koraljčeki u morskom akvariju vrše sličnu funkciju kao biljke u slatkovodnom... a znaš kako stvari u slatkovodnoj izgledaju ako imaš puno svjetla a malo biljaka da to troši, jel? e pa tu se događa nešto slično - netko mora trošiti nutrijente iz tanka, i ako imaš premalo živadi koja papa smeće, eto ti algurina... dakle, stavi još nezahtjevnog korova nutra!
i ponavljam ti: razbacaj greben, digni, koliko možeš, kamenje s podloge. zakelji ih epoksi smolom - uradi nešto da popraviš protok jer mi se čini, ponavljam,

da ti je protok doslovce nepostojeć u sredini tanka, a bogme, i 1300 l/h mi zvuči... onak... ko za betana

a ne za more.
no hard feelings