Lipanj 08, 2025, 12:34:37 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Moja oaza mira :)  (Posjeta: 15827 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Odg: Moja oaza mira :)
« Odgovori #50 u: Studeni 06, 2010, 23:36:24 poslijepodne »
Evo i video 8)

"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
« Odgovori #51 u: Studeni 07, 2010, 08:17:45 prijepodne »
Ajme što je krasno! Oni račići su mi prva liga. :up: Šteta što nema tako obojenih za slatku vodu. Morsko je ipak morsko!
ps. Vidi se da ljetos nisam bila na moru, pa sada patim i gledam akvarije.
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #52 u: Prosinac 05, 2010, 21:25:18 poslijepodne »
Ajme što je krasno! Oni račići su mi prva liga. :up: Šteta što nema tako obojenih za slatku vodu. Morsko je ipak morsko!
ps. Vidi se da ljetos nisam bila na moru, pa sada patim i gledam akvarije.

Hvala  :zagrljaj:

Evo updejt sa 2 slike :)
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #53 u: Prosinac 06, 2010, 09:49:28 prijepodne »
kakva ti je to ljiga po kamenju?  :dead: ovo nešto zelenkasto čupavo ko pliš? jel ti to od početka tako ili..?
kamenje mi izgleda malo... onak... jam-packed...  :-[  iako ga nema previše.

zavidim ti na caulastrei, divna je   :up:  za razliku od moje  :dead:

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #54 u: Prosinac 06, 2010, 11:27:52 prijepodne »
Ne govori ništa! :D
Imam 2 komada keramike i 2,2kg kamena tropskog. (bio je mrtvi :D )
Ulavno, bili pali fosfati pa nastale neke alge, neki dan sam stavio bio palatese pa sad polako nestaju algice -? .
Ti meni zavidiš na caulastrei ?!
Ja tebi zavidim na akvariju!!  8)

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Prosinac 06, 2010, 12:00:52 poslijepodne »
 :D  :D

ček, šta nisi od vedrana uzeo neko kamenje? pa si, uz to vedranovo, stavio i mrtvo i keramiku? uh...  :(
a da malo razbacaš taj greben? imam dojam da je usred grebena strujanje... ono... nikakvo.

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #56 u: Prosinac 06, 2010, 12:26:53 poslijepodne »
Vedran mi je prodao mrtvo kamenje  :rolleyes: , a ja sam uz to kupio keramiku cikliranu puno coraline.
A neznam, kamenje je nemogućih oblika -? .

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #57 u: Prosinac 06, 2010, 22:42:10 poslijepodne »
Vedran mi je prodao mrtvo kamenje  :rolleyes: , a ja sam uz to kupio keramiku cikliranu puno coraline.

Kakvi su to "nemogući" oblici kamenja?
Meni je svaki morski kamen interesantan na svoj način  :up:
Kod mene se skoro sva alga s kamenja povukla...parametri su u normalnim granicama  oko 15 dana.
Karas Reef - morski akvarij

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #58 u: Prosinac 06, 2010, 23:15:30 poslijepodne »
Ma mislim ono, nemogu nikako stajati kako ja zamislim :D .
Iskreno,po mojoj procjeni meni fali malo kamenja.
I iskreno, do sada nisam mjerio pramaetre,ali mislim da ću defnitivno morat kupit kad budem išo u ZG one papiriće za mjerenje.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #59 u: Prosinac 06, 2010, 23:56:17 poslijepodne »
Ma mislim ono, nemogu nikako stajati kako ja zamislim :D .
Iskreno,po mojoj procjeni meni fali malo kamenja.
I iskreno, do sada nisam mjerio pramaetre,ali mislim da ću defnitivno morat kupit kad budem išo u ZG one papiriće za mjerenje.

Kupi Salifertove, meni su te preporučili,kažu da su najprecizniji.
Kako radi skimmer? Imam i ja tome sličan ali ga nisam upogonio. Koliko često napuni posudicu?
Karas Reef - morski akvarij

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #60 u: Prosinac 07, 2010, 11:23:33 prijepodne »
A sad mi je glupo kupovat nova kamenja, jedino kupim još jedno kilo.
Od koga su tvoja ?
Skimmer, pa onako ocjena od 1-5 ?
-4 .
Po meni je prevelik za male akvarije, a i još neke sitnice. Neda mi se sad pisat :-[

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #61 u: Prosinac 09, 2010, 12:03:08 poslijepodne »

opet je Vedran prodao mrtvo kamenje...

da ponovim, Vedran ti je prodao živo kamenje koje je bilo u akvariju bez svjetla i sa dobrim skimmerom i o-ho-ho vremena i bilo je čisto i zaciklirano, tim više što je bilo u reef akvariju oko godine dana prije toga...

u biti to sam već ovdje napisao https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=47430.0 ali eto da se ponovim, jer ne volim kad me se ovak proziva za bezveze...

ako si se osjećao ili se još osjećaš oštećenim na bilo koji način, mogao si se obratiti i osobno, a ne se svako malo požaliti na velikog zločestog Vedrana koji ti je prodao "mrtvo" kamenje po cijeni... pa...u  pola cijene kile živog kamena iz dućana... i dodao još pokoji frag koralja da se nađe... baš ne volim kad me se razvlači na ovakav način  bez osnova, jer sam malo predugo na ovom Forumu da bi si to dozvolio..e, ček malo..pa da, skoro sam zaboravio... ja sam ga u biti i osnovao, pa bi možda bilo malo glupo da se kompromitiram na taj način, jel da?

no dobro, nebitno... ako ti kažeš da je bilo mrtvo, onda ok, bilo je mrtvo... najmrtvije... i baš sam te gadno zeznuo.. ono, jebenicu od koristi sam imao...još i danas trošim te novce...

e, nego, ajd daj podatke nekog žiro računa da ti uplatim natrag tih 120 kuna, da si olakšam napaćenu savjest, a ti i dalje možeš govoriti da sam ti uvalio mrtvo kamenje pod živo...ako te to toliko veseli...
 :dead:

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #62 u: Prosinac 13, 2010, 20:37:56 poslijepodne »
-Ma ja neznam ništa, ali gdje god sam pokazao aq, svi sui rekli da je to mrtvo kamenje i da to nije baš dobro.
Ja sam tek tada bio počeo, i nisam znao što kupujem.  Ne treba meni ništa vraćat pare, jer se to kamenje već napunilo coralina algi.
Tako da je sad sve  :up: !

-A sad update!
Novi scape kamena!  8)
 Mislim da mi nedostaje još jedan kamen desno!
Evo malo slika :) .
Fali mi još koralja, sad moram u nabavku !  :bc:

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #63 u: Prosinac 13, 2010, 22:07:14 poslijepodne »
Da kamen nije bio živi prvo bi se pojavile alge a za pola godine koraline. Sretno! :up:

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Prosinac 13, 2010, 22:08:27 poslijepodne »
ajme viceeeee  :roll:

Ma ja neznam ništa, ali gdje god sam pokazao aq, svi sui rekli da je to mrtvo kamenje i da to nije baš dobro.

kao prvo, pazi s kim pričaš... i ja sam dobila hrpetinu nebuloznih dezinformacija i savjeta od ljudi koji misle da znaju... al vedran sigurno nije jedan od takvih - on ZNA.

Mislim da mi nedostaje još jedan kamen desno!
Fali mi još koralja, sad moram u nabavku !  :bc:

koliko imaš kila kamenja? meni se nekak ne čini da imaš premalo kamena, nego da si ih naprosto zgurao sve na hrpu... recimo, ja sam prvotno nabavila nekih 9-10 kila ali sam u međuvremenu frknula van jedan ogromni i par malih kamena, ukupnne težine oko dvije i pol kile  :rolleyes:  tako da sad imam oko sedam kila... ako je kamen dobar, mislim da je to više nego dovoljno za ove naše naniće...
a gdje si nabavljao tu keramiku? i zašto, zaboga? oke, jasno mi je da netko stavi keramiku kad ima tank od milion litara pa mora malo i na financije paziti  :-[ , ali ovakvu mrvicu od akvarija si trebao napuniti najboljim mogućim živim tropskim kamenom jer ti je to defakto najveći izdatak na kojem se čitav sustav bazira... čitala sam okolo da se ta keramika, kao, "može usporediti s vrhunskim živim kamenom" ali, blah, nek to pričaju nekom drugom  :devil: ... nemoš ti meni usporedit neko pečeno sranje s nečim što je izraslo u oceanu (osim ak je bilo u akvariju nekih desetljeće vremena)... tko se ne slaže, nek pjeva borbene  :diablolol:

a što se tih algi tiče... hmmmm.. ajmo reći da meki koraljčeki u morskom akvariju vrše sličnu funkciju kao biljke u slatkovodnom... a znaš kako stvari u slatkovodnoj izgledaju ako imaš puno svjetla a malo biljaka da to troši, jel? e pa tu se događa nešto slično - netko mora trošiti nutrijente iz tanka, i ako imaš premalo živadi koja papa smeće, eto ti algurina... dakle, stavi još nezahtjevnog korova nutra!

i ponavljam ti: razbacaj greben, digni, koliko možeš, kamenje s podloge. zakelji ih epoksi smolom - uradi nešto da popraviš protok jer mi se čini, ponavljam,  :-[ da ti je protok doslovce nepostojeć u sredini tanka, a bogme, i 1300 l/h mi zvuči... onak... ko za betana  :D a ne za more.

no hard feelings  ;)

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #65 u: Prosinac 14, 2010, 14:28:15 poslijepodne »
Znam,znam sve.
-Keramiku sam kupio jer mi je falilo kamena a i bila je dosta jeftina, ona je stala u akvariju dosta dugo tako da je ciklirana :) i puna coralina algi.
-U vedrana sam kupio 2,2 kg kamena i još imam ona 2 kamena keramike.
-Već sam naručio još kamenja.
-Želim sve zbiti s straga i da bude što visočije.
-Da, znaaam, stream pumpa me najvišee živcira  :devil: .To isto moram kupit pod muss! (koliko si ti platila svoju)
- Moram nabavit još sofitća !  8)

Ali bit je što ja neam ni kinte za ništa od navedenog!  :D :D  :roll:

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Prosinac 14, 2010, 15:38:55 poslijepodne »
Želim sve zbiti s straga i da bude što visočije.

nemoj ništa zbijati nego složi što prozračnije!

koliko si ti platila svoju

fakat se ne sjećam, oko 200-250 kuna, čini mi se.

Ali bit je što ja neam ni kinte za ništa od navedenog!  :D :D  :roll:

e hebiga sad  :D  more je skup sport... šta ne možeš od dunda užicat? znam da mu je tank krcat sps-ova, ali valjda ima i nešto softića... čini mi se da sam vidjela dosta nekih gljiva kod njega.. i zoa... žicaj! ako ne da mukte, snađi se - operi mu auto, izvedi mu pesa u šetnju, struži mu koraline sa stakla...  :D

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #67 u: Prosinac 14, 2010, 16:01:33 poslijepodne »
Ma lako za koralje, ali neam za tehniku kao npr. pumpa, i npr. još kamenja.
Ae pokušaj nekako nacrtat u paintu kako da to izgleda. :-[

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #68 u: Prosinac 14, 2010, 19:42:18 poslijepodne »
Citat:
čitala sam okolo da se ta keramika, kao, "može usporediti s vrhunskim živim kamenom"

Keramika je bolja od živog kamenja po mom mišljenju.

Ne znam zasto Vice želi natrpati još kamenja, po mom mišljenju nepotrebno. Ja imam reef od 600 lit sa oko 5 kila keramike, sve funkcionira bez problema. Velika količina kamenja ili keramike ne radi ništa naročito osim što blokira cirkulaciju i sakuplja smeće u pukotinama, također koralji brzo rastu pogotovo u malim sistemima pa ako je akvarij uspijesan kamenje ce trebati izbaciti van, ili koralje, ovisi tko što preferira.

ovo je jedan od mojih akvarija sa keramikom, start

nove slike

živo kamenje uopće nije koristeno, ni malo, akvarij koristi relativno jeftinu kinesku opremu i osnovnu filtraciju, jedini novitet koji se koristi su bio pelletsi.

Ne znam sto mu fali zbog toga sto nije koristeno zivo kamenje? Inace bi mi za zivo kamenje trebalo puno više novaca a ne bi dobio ništa osim lošeg aquascapea, otpada, parazita, i kredita da bi platio kamenje

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Prosinac 15, 2010, 13:24:05 poslijepodne »
 :aq1:  a matere ti koji akvarij!!

dobro, možebit... čovjek uči dok je živ  :-[   :zagrljaj:

Offline BOORNA

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Prosinac 24, 2010, 22:42:05 poslijepodne »
Blue, akvarij je stvarno PREJAK!

Bilo bi lijepo da opišeš malo detaljnije sve što si uzeo, složio i spoznaje o keramici do kojih si došao. Napravi temu, podijeli to sa zajednicom, bilo bi fer. Dugo si tu, iskusan si akvarista i daj napravi temu ukojoj možeš sve to pokazati onima koji tek počinju.  :up:

Vicee22, tko god ti je rekao da kamenje nije živo jer nema koraline priča gluposti. Ako nisi imao cijano i većih problema s algama, onda imaš kvalitetni živi kamen. Inače, moraš paziti što i kako pišeš i ako nisi zadovoljan prvo to podijeliti s onime tko ti je to prodao. Ovako nije u redu.  :zagrljaj:

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #71 u: Siječanj 08, 2011, 21:17:05 poslijepodne »
Ola pipls!
Evo vratio se ja sa dvotjednog odmora u Zagrebu :) !
Obavio mali šoping(iskreno više potrošio na papigu nego na more  :-[ ), uglavno, ali ni za more nisam došao praznih ruku!
U četvrtak sam bio u Ivane tj. maslachak i vidio njezino čudo,ljepotu,raj! Ja nemam riječi za taj akvarij ! To je apoteka! Nešto najljpše što sam ikad vidio !  :o  A tek zlatice,kugla i zečići  :zagrljaj:  :heart: ! Divota!
Uglavnom, da ja malo pređem na svoje "more"  :D :D , koji je čista nula prema "šarenilu na šanku"   :punch: .
Ivana mi je dala dosta koralja (keny tree-ogroomna :o , zelene gljive na kamenu - koje su mi predivne  :heart: , crvenu gljivicu, rozu sa plavim točkicama  :heart: , preko 20 glava zoiča  :heart: ) i punoo, punoooo joj hvala na tome  :zagrljaj: :zagrljaj:  :eh_s(7):
A još sam kupio u vilia jedan kamen pun coralina od 1,60kg .
Tako da sam promjenio set-up u akvariju (hmm...da...ponovo?  :-[ )
Ali sad mi je baš super  :-[ . Stavio sam sve u sredinu sa malo rupa između kamenja radi boljeg protoka, a tokom 1. mjeseca (nadaam se) preko elegancea dolazi wavemaker  3200l/h. Što prije neka dođe  :nerv: , jer me cirkulacija ubija !   :dead:
Ok,evo slika  :-[
E,da, koralji nisi skoro svi otovoreni jer sam jutros radio set-up i mjenjo popodne 10litara svježeg mora pa...  :-[

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #72 u: Siječanj 08, 2011, 21:20:54 poslijepodne »
Još dvije :)

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #73 u: Siječanj 11, 2011, 19:28:53 poslijepodne »
Evo i jedan vido snima ipodom  :heart:

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #74 u: Siječanj 14, 2011, 21:29:32 poslijepodne »
Zgodno :up: