Srpanj 19, 2025, 16:15:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Recne ribe i morske super kombinacija  (Posjeta: 10420 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babylon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • LUKI ! ! !
Odg: Recne ribe i morske super kombinacija
« Odgovori #25 u: Rujan 04, 2010, 17:32:42 poslijepodne »
 :rolleyes:............
:021::a05r0::hul:

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #26 u: Rujan 05, 2010, 16:39:48 poslijepodne »
Jedno veliko izvinjenje sa moje strane i naravno ne zelim da zezam nikog i naravno ne zelim da spamujem na postovima i topicu ili da bilo kako uvredim nekog na forumu postujem vas sve podjednako i cenim!!!!A naravno ovako vecina riba koje sam naveo se drugacije kazu kod ves nego ovde zato me niste ni razumeli a mozda ih i nema toliko u vasem podrucju msm vrsta!!!!I ribice koje cuvam sad se slazu i to super msm i mene cudi naravno jer su sasvim pomesane i ne treba da se podnose,ali posto sam ih birao tako da ne budu ciklidi i da su vecim delom ukrasne msm ukrasne od recnih riba,i naravno u naslovu sam pogresio trebao sam da napisem umesto morskih-TROPSKE-moja greska...I bice slike naravno od mog akvarijuma ali posto nemam internet kuci i povremeneo sam na NET-u izvinjavam se zbog mog kasnjenja sa postom!!!!!!!! :) -? -? :rolleyes:

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #27 u: Rujan 05, 2010, 16:45:39 poslijepodne »
od sveg tog nabrojenog.. samo su platy i skalar tropski.. kakve veze imaju rijecne ribe sa balkana veze sa tropima??
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #28 u: Rujan 05, 2010, 17:02:18 poslijepodne »
od sveg tog nabrojenog.. samo su platy i skalar tropski.. kakve veze imaju rijecne ribe sa balkana veze sa tropima??

osim toga, skalar je ciklid...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #29 u: Rujan 05, 2010, 20:17:07 poslijepodne »
Ja bih ovdje pola stavri bacio van.. hmmm.. ili to ili još ugurao unutra i vidru, pa kad je bal nek je maskenbal :D

Offline igorkljajic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #30 u: Rujan 05, 2010, 20:37:27 poslijepodne »
koja piranica i riješen problem....

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
« Odgovori #31 u: Rujan 05, 2010, 20:53:45 poslijepodne »
Znaci koliko je cowek dobar vi ga zezate ili ako nmate nesto pametno ne pisite mi u post stvarno,ja sam lepo napisao!!!!?? >:( A to kakve veze imaju tropske ribice sa recnim sam stavio zato sto je neverovatno i cudno da se swe dobro slazu msm po swemu temperaturi vodi i to!!!!! -?

Offline skalar-pet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #32 u: Rujan 05, 2010, 22:49:42 poslijepodne »
Znaci koliko je cowek dobar vi ga zezate ili ako nmate nesto pametno ne pisite mi u post stvarno,ja sam lepo napisao!!!!?? >:( A to kakve veze imaju tropske ribice sa recnim sam stavio zato sto je neverovatno i cudno da se swe dobro slazu msm po swemu temperaturi vodi i to!!!!! -?

Pa pouci nas jos malo o prednostima mjesanja tropskih ribama sa onim iz lokalnih rijeka . Sigurno je to nevjerovatna simbioza. :nerd:

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Rujan 05, 2010, 23:37:50 poslijepodne »
Kako ne shvacas da ti svi pomazu  pa makar se  zezaju. Evo da ti malo ocitije pomognem: naime imas u akvariju od 60 L 12 riba, vijun sam naraste  do 16cm i to što je u tolikom akvariju ne može biti baš idealno rijesenje za njega, dugorocno.  Dalje imas ribe  iz rijeka koje su hladnovodne, a stavljas ih sa platijima koji vole hladniju vodu do 25, ali tu su naravno i skalari koji je preferiraju na temperaturi visoj od 25, taako da i po tom pitanju netko unutra nije sretan, nebih htio predpostavljati tko jer ne znam...  Naravno tu je i pitanje tvrdoće vode po kojem im se zahtjevi razilaze..  Mislim cuj ako to klapa z a sad onda ok, no ovoliki miks vrsta nije bas najprirodnij, a pogotovo ne za ribe koje cesce vole biti u vecim brojevima iste vrste.. tako da eto moj savjet; makni pola toga van i skoncentriraj s emalo pomnije na kombiniranje vrsti unutra... eto nadam se da je sad jasnije... .   :heartbr:
na kraju krajeva  ja vjerujem da bi se stvarno i vidra uklopila tu unutra dovoljno dugo da otovris temu: "vidra, tropske i rijecne ribice su super kombinacija", samo odmah otovri i temu: "vidra pluta, riba nema, HEEEELLLP"..   :diablolol:

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
« Odgovori #34 u: Rujan 06, 2010, 00:47:11 prijepodne »
Kako ne shvacas da ti svi pomazu  pa makar se  zezaju. Evo da ti malo ocitije pomognem: naime imas u akvariju od 60 L 12 riba, vijun sam naraste  do 16cm i to što je u tolikom akvariju ne može biti baš idealno rijesenje za njega, dugorocno.  Dalje imas ribe  iz rijeka koje su hladnovodne, a stavljas ih sa platijima koji vole hladniju vodu do 25, ali tu su naravno i skalari koji je preferiraju na temperaturi visoj od 25, taako da i po tom pitanju netko unutra nije sretan, nebih htio predpostavljati tko jer ne znam...  Naravno tu je i pitanje tvrdoće vode po kojem im se zahtjevi razilaze..  Mislim cuj ako to klapa z a sad onda ok, no ovoliki miks vrsta nije bas najprirodnij, a pogotovo ne za ribe koje cesce vole biti u vecim brojevima iste vrste.. tako da eto moj savjet; makni pola toga van i skoncentriraj s emalo pomnije na kombiniranje vrsti unutra... eto nadam se da je sad jasnije... .   :heartbr:
na kraju krajeva  ja vjerujem da bi se stvarno i vidra uklopila tu unutra dovoljno dugo da otovris temu: "vidra, tropske i rijecne ribice su super kombinacija", samo odmah otovri i temu: "vidra pluta, riba nema, HEEEELLLP"..   :diablolol:

Ok ako tako mislis uredu jeste razlika u temperaturi ali cak i za recne ribe 25c je ono normalna temperatura a mogu da izdrze i do 30c..!!!!A za to da vijun naraste 16cm znam googlovao sam jer tu ribu retko ko vidi u nasoj reci ovde na moravi jer je ujedno i ugrozena vrsta!!!A naravno posle cu uzeti mozda kroz mesec dana jos jedan akvarij od 250L zbog velicine riba a naravno veoma specificno sam ih birao!!!Znaci gledao sam sve njihove velicine kad porastu da se uklopi u L akvarijuma,naravno i kako i sta vole jato same i to...!!!I otp imam od svake po dve!!!!!!Pa cemo videti kako sta bude bilo ko ce i kako da se slozi od njih u akvarijumu a to je za sad dobro!!!!!!

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #35 u: Rujan 06, 2010, 02:21:43 prijepodne »
ma pusti tudje komentare ako to tebe veseli uzivaj a i izmedju ostalog ako ne probas neznas sad cemo saznat vise dali se te ribe budu slagale ili ce bit pokolj ili crkavanje pa se nebudu ili budu mjesale te vrste zajedno u aqua
a osim toga i drugi drze doma ribe sa razlicitih kontinenta zajedno

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #36 u: Rujan 06, 2010, 06:09:55 prijepodne »
Akvarij je slika vaše duše  ;)

ps.
Kojim to jezikom (dijalektom) pričaš/pišeš; prilično me te je teško razumijeti   :question:

...Uskličnik ( ! ) razgodak je kojim se označava usklik, uzvik i afektirani stav.  (po ovoj definiciji mora da si po prilično glasan i "afektiran" ...)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Uskli%C4%8Dnik

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Rujan 06, 2010, 09:36:19 prijepodne »
Na kraju krajeva da slažem se sa ovim što Smrtnik kaže, dok  ide super, a ako ih planiras seliti u 200 litara onda ce im svakako biti bolje.  Ja sam osobno jos dok sam bio u osnovnoj skoli isprobao  takvu neku cudnu kombinaciju, nije zavrsila lijepo i ajmo reci da sad imam lagani otpor prema cudnovatim mixevima. Na kraju krajeva od kad sam nanovo uzeo  akvarije i krenuo sistematicno u ovaj hobi sam imao uvijek "Specie-tank" dakle jednu vrstu riba plus cistaci ili kasnije kozice jer sam zakljucio da mi na taj nacin ribe  dođu najvise do izražaja.

No uglavnom moj komentar je moj komentar, ne treba ga poslusati.. Volio bih vidjeti fotku akvarija  jer nisam siguran da uopce  znam sa sigurnoscu koje su ovo rijecne ribe, pa bi ih bilo super vidjet..

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
« Odgovori #38 u: Rujan 06, 2010, 18:31:59 poslijepodne »
Bice slike obecavam samo da uzmem digitalni!!!! :D :D  ;)

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
« Odgovori #39 u: Rujan 06, 2010, 18:37:17 poslijepodne »
Akvarij je slika vaše duše  ;)

ps.
Kojim to jezikom (dijalektom) pričaš/pišeš; prilično me te je teško razumijeti   :question:

...Uskličnik ( ! ) razgodak je kojim se označava usklik, uzvik i afektirani stav.  (po ovoj definiciji mora da si po prilično glasan i "afektiran" ...)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Uskli%C4%8Dnik

Da kako si pogodio!!!?????Jesi u pravu pricam glasno i tooo!!!

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #40 u: Rujan 06, 2010, 20:28:41 poslijepodne »
ja s ene slazem sa smrrtnikom. po tome je dr. Mengele bio super decko koji je probao.. ide ide neide neide..

Mislim debilizma.. prvo i osnovno sto ga je pandorica upozorila.. .. pazio sam ribe i bitno da ni jedna nije ciklid... sta u moravi ima ciklida?? i onda bubne skalare unutra...

nadalje.. vijun je jedna jako dobra i korisna ribica jer cisti dno.. a imam ih 12....haloo???!?!?!?!

mislim debilno mi je takve megalomanske pokuse raditi bez imalo znanja o icem osnovnom...

sveme sttrah koliko bilj aima u akvariju....

mogao si staviti bucova.. bandara i 3 mala smudja.. pa nek se djeca vesele.. ali u akvarij od 50litara.. sta ce im vise.. bude im dobro neko vrijeme..

i ti mozes zivjeti na -15°C.. jel ti je ugodno?? ko i na 35°C.... to ne znaci da volis to..nego moras..

ili se okani akvaristike ili se malo educiraj pa kreni iznova.. onda ces dobiti i pametne i korisne savjete i odgovore...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #41 u: Rujan 06, 2010, 20:33:26 poslijepodne »
ja s ene slazem sa smrrtnikom. po tome je dr. Mengele bio super decko koji je probao.. ide ide neide neide..

Mislim debilizma.. prvo i osnovno sto ga je pandorica upozorila.. .. pazio sam ribe i bitno da ni jedna nije ciklid... sta u moravi ima ciklida?? i onda bubne skalare unutra...

nadalje.. vijun je jedna jako dobra i korisna ribica jer cisti dno.. a imam ih 12....haloo???!?!?!?!

mislim debilno mi je takve megalomanske pokuse raditi bez imalo znanja o icem osnovnom...

mogao si staviti bucova.. bandara i 3 mala smudja.. pa nek se djeca vesele.. ali u akvarij od 50litara.. sta ce im vise.. bude im dobro neko vrijeme..

i ti mozes zivjeti na -15°C.. jel ti je ugodno?? ko i na 35°C.... to ne znaci da volis to..nego moras..

ili se okani akvaristike ili se malo educiraj pa kreni iznova.. onda ces dobiti i pametne i korisne savjete i odgovore...

X2

Offline aqua-cro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #42 u: Rujan 06, 2010, 20:59:27 poslijepodne »
još stavi pelikana i bit će cirkus kolorado hahaahahha :D

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
« Odgovori #43 u: Rujan 07, 2010, 20:29:50 poslijepodne »

Pa ja prwo nisam stavio ribice na 35°C nego na 26°C sto je standard za vecinu riba kako sam ja procitao i video....!!!!!!!A uostalom ja sam to pokusao i za sad je ok tj za mesec dana i naravno nece biti u 60L nego u 250L a ako uspe uspe ako ne ne i prosto da bi mi postavio takav nerazuman post msm to su i jos neki ljudi rekli i reseno msm ne razumem,ali gluposti necu sad da se svadjam oko tvog misljenja!!!!!!!!!

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #44 u: Rujan 08, 2010, 21:56:48 poslijepodne »
Ko tu koga je.....???? :))))))))

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #45 u: Rujan 08, 2010, 22:40:12 poslijepodne »
beeeeeeee
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline marko93ds

• Novi član
  • *
« Odgovori #46 u: Rujan 09, 2010, 00:24:41 prijepodne »
beeeeeeee

Pa definitivno ono mene msm takvi su ljudi sto si bolji to gore kako sam ja razumeo!? -? :)

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #47 u: Rujan 09, 2010, 00:33:44 prijepodne »
beeeeeeee

Pa definitivno ono mene msm takvi su ljudi sto si bolji to gore kako sam ja razumeo!? -? :)

Nemoj da ispadne da te i ja jeeeeeeeeeeeee............ali sta ti znaci to MSM??

Offline pierre

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #48 u: Rujan 09, 2010, 00:48:37 prijepodne »
evo ja pozorno pratim ovu temu... bas mi je zanimljiva. i ja sam razmisljao sto bi bilo to msm, ali iz konteksta mi se cini da bi to bilo 'mislim'. a mozda i nije. mozda je to 'moravske-slatkovodne-morske'......

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #49 u: Rujan 09, 2010, 13:13:35 poslijepodne »
evo ja pozorno pratim ovu temu... bas mi je zanimljiva. i ja sam razmisljao sto bi bilo to msm, ali iz konteksta mi se cini da bi to bilo 'mislim'. a mozda i nije. mozda je to 'moravske-slatkovodne-morske'......
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D