Nemoze terari bit preveliki za odrasle paukove, samo je druga stvar kaj pauk nebude polovicu tog terarija opce koristio...mozda da predlozis prijatelju da terari podjeli an 2 djela?
Kaj se tice rozee...to je jedan od najjeftinijih paukova ali ostane dosta mali naraste oko 15 cm...i moja nije uopce aktivna, doslovce ko kamen...sve ti govori kad je u 3 godine pojela 3 žohara i jednog fobasa a odrasla je...druga stvar je kaj gotovo nikada ne basa dlakice i trebala bi kak'ti bit mirna vrsta ali ova oja je uzasno agresivna....tak da to definitivno nije ono sto vlasnik ocekuje od svog prvog pauka
cijena je oko nekih 250 kuna za odraslu zenku....
Izrada terarija je ista ko i izrada akvarija samo moras imat ideju za vrata i ventilaciju...ili mozes radit od drva u kombinaciji sa staklom...
A ni jednu tarantulu se nesmije hendlat...iako u vecini slucajeva nisu smrtonosne mogu izazvat velike probleme, ne toliko ugrizom koliko dlakicama...mene nikad nije ugrizla tarantula ali mogu svima pokazat zub od preko 2c od moje parahybanice koji prolazi kroz glavu od misa ko kroz putar pa onda dodajte jos tome otrov....pa jos dlakice s kojima me opalila i svrbi da places od muke...ne hvala, ja nebum diro svoje tarantule a ti odluci...
kajs e tice savjeta oko izbora pauka necu ti ga davat, jer onda bu opet ispalo da je jedina poanta mojih postova da prodam svoje leglo....a to mi je prejadno...sam si odluci pa cemo te moc vise uputit
a kaj se tice toliko velikog terarija meni je san imat jedan takav terari grupni s H. ince ili jos radije poeciloterijama....ali to mozda jednog dana, jer uvjek postoji mogucnost da se paukeci pojedu a trenutno nemam bas ni volje ni srca za takve egzibicije....