eto da ne otvaram novu temu nego da po milijardu i drugi puta pitam...
dakle imam problem s biljem, pokušavao sam sve osim gnojenja makroelementima jer se u njih baš ne razumijem, i neznam gdje da ih nabavim osim ono u pet shopu za 80 kuna 0.5L.
ne želim pretjerani rast bilja, ali bilje mi trenutno stagnira... tj raste ali jako slabo, brže propada nego što raste, stavio sam mahovinu i ona je lagano potamnila i imam osjecaj da ce strunuti, isto tako i HC, kojeg po neznam koji puta pokušavam zasaditi u akvarij...
Algi po mom mišljenju nema puno ali ih ima... tu i tamo malo čupave po panju i kamenju, jedva primjetno malo končate, i po staklu se pojavljuje zelena točkasta, ali ne nešto ekstra brzo...
rasvjeta je 2*54W/125 Lit +reflektori, CO2 - boca, koja trenutno ne radi jer je prazna a i s njom nije bilo neke pre velike promjene, dodajem profito svakodnevno (tjednu dozu sam rasporedio na manje dnevne), prije sam dodavao i EC pa ništa nije pomoglo, ribe hranim jednom dnevno...
eto pa me zanim točno šta, gdje i koliko cega treba kupiti/ pomiješati da bilje pocne rasti (tj ne zelim da raste brzo nego da izgleda lijepo a ne uvenulo, neda mi ga se šišati svaki dan, ali jednom tjedno je ok)
citam sve one teme o gnojenju i otprilike kuzim, ali ne znam od kuda da pocnem