Evo da i ja otvorim temu gdje ću vodit neekakav dnevnik napredka akvarija .
Htio sam počekat da akvarij bude u najboljem izdanju za fotkanje ali kako stalno unutra nešto mijenjam , presađujem , kemijam itd. , stavit ću ''radne fotke'' akvarija , sa svim hardverom u pogonu.
U prednjem planu sam posadio Staurogyne koji sam imao u suhom uzgoju i koji je nakon mog zanemarivanja presušio i izgorio , mislio sam da mu nema spasa ali lagano se ''izvlači'' , rastu novi lijepi listovi , sada čekam da još porastu pa da odstranim oštećene djelove..
Iza desno je Rotala koju sam nedavno trimao što je bila greška jer sam je pregusto posadio pa je sad nakon 3 trimanja previše zgusnuta , donji listovi su dosta ispaćeni zbog pomanjkanja svjetla i ostalih stvari što ih bilje voli. Sljadaći put više neću trimat nego iščupat iz korjenja i presadit.
Ispred Alternanthere su po par pelcera Arcuate i Repens koji nisu dio setupa još nego su tu da vidim kako će napredovat , neka se malo ojačaju pa ih možda ukomponiram negdje u setup.
Akvarij je RIO 180
Svijetla 2x45w , fotoperiod 10 sati
Gnojenje po recimo EI metodi ali još tražim dobre omjere gnojiva
CO2- boca od 20kg , Fabco igičasti , DIY co2 reaktor- napravio sam spraybar po dnu stražnjeg djela akvarija gdje izlazi co2
Izmjene vode 1-2x tjedno 50-70%
Filter- Fluval 405
Protok- wawemaker stream pumpa 3000lit-h , Fluval filter-oko800lit-h , Atman powerhead 500lit h i co2 reaktor 600lit-h
Savjeti u vezi aquascapea su dobrodošli jer mi je to teža strana ovog hobija i teško da bi i ovo složio da nije bilo savjeta moje drage supruge(Marichuy)