Svibanj 13, 2025, 15:38:24 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Valentine's garden  (Posjeta: 10529 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • ART IMAGE
Valentine's garden
« u: Kolovoz 15, 2010, 14:59:50 poslijepodne »
Evo da i ja otvorim temu gdje ću vodit neekakav dnevnik napredka akvarija .
Htio sam počekat da akvarij bude u najboljem izdanju za fotkanje ali kako stalno unutra nešto mijenjam , presađujem , kemijam itd. , stavit ću ''radne fotke'' akvarija  , sa svim hardverom u pogonu.
U prednjem planu sam posadio Staurogyne  koji sam imao u suhom uzgoju i koji je nakon mog zanemarivanja presušio i izgorio , mislio sam da mu nema spasa ali lagano se ''izvlači'' , rastu novi lijepi listovi , sada čekam da još porastu pa da odstranim oštećene djelove..
Iza desno je Rotala koju sam nedavno trimao što je bila greška jer sam je pregusto posadio pa je sad nakon 3 trimanja previše zgusnuta , donji listovi su dosta ispaćeni zbog pomanjkanja svjetla i ostalih stvari što ih bilje voli. Sljadaći put  više neću trimat nego iščupat iz korjenja i presadit.
Ispred Alternanthere su po par pelcera Arcuate i Repens koji nisu dio setupa još nego su tu da vidim kako će napredovat , neka se malo ojačaju pa ih možda ukomponiram negdje u setup.
Akvarij je RIO 180
Svijetla 2x45w , fotoperiod 10 sati
Gnojenje po recimo EI metodi ali još tražim dobre omjere gnojiva
CO2- boca od 20kg , Fabco igičasti , DIY co2 reaktor- napravio sam spraybar po dnu stražnjeg djela akvarija gdje izlazi co2
Izmjene vode 1-2x tjedno  50-70%
Filter- Fluval 405
Protok- wawemaker stream pumpa 3000lit-h , Fluval filter-oko800lit-h , Atman powerhead 500lit h i co2 reaktor 600lit-h
Savjeti u vezi aquascapea su dobrodošli jer mi je to teža strana ovog hobija i teško da bi i ovo složio da nije bilo savjeta moje drage supruge(Marichuy)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
Odg: Valentine's garden
« Odgovori #1 u: Kolovoz 15, 2010, 15:11:58 poslijepodne »
.....no, to se od tebe i očekuje ;)
:klap:
FILIP (Valpovo)

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Kolovoz 15, 2010, 15:13:24 poslijepodne »

U prednjem planu sam posadio Staurogyne  koji sam imao u suhom uzgoju i koji je nakon mog zanemarivanja presušio i izgorio , mislio sam da mu nema spasa ali lagano se ''izvlači'' , rastu novi lijepi listovi , sada čekam da još porastu pa da odstranim oštećene djelove..

Meni se sviđa takav gustiš,nego i kod mene je takav staurogyne,kao izgoren,ali stalno baca nove izdanke.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Kolovoz 15, 2010, 16:59:31 poslijepodne »
Ajme,koliko se to zgusnulo od kad smo bili kod tebe! :klap:

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #4 u: Kolovoz 15, 2010, 18:41:09 poslijepodne »
Jesu li komentari potrebni?  8)
Ibenz. ovo je....ovo je.....veličanstveno!  :rolleyes: 8) :klap:
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 15, 2010, 18:54:00 poslijepodne »
nice..nisam mislio da si ti dutch ljubitelj..još prenji plan kad urediš..ma milina  :klap:

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #6 u: Kolovoz 15, 2010, 20:42:58 poslijepodne »
Za savjete oko aquascapinga trebali bi znati što točno želiš postići s ovim akvarijem. Iz ovoga što si stavio ne vidim baš ništa osim da si pustio biljke da rastu bez ikakve koncepcije. Ako je samo to cilj da se zeleni i crveni onda je lijepo.

Offline JSMOLC23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • it's my life
« Odgovori #7 u: Kolovoz 15, 2010, 21:51:47 poslijepodne »
pozzz, akv,ti je ok čisto natural.sve pohvale, ak imaš viška bilja a neznaš šta bi snjim podjeli malo sa onima koji trebaju,

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #8 u: Kolovoz 15, 2010, 21:56:13 poslijepodne »
Super je.. :)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 15, 2010, 22:08:24 poslijepodne »
cool je, ugrmiš lijepo i to je to  :up:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #10 u: Kolovoz 15, 2010, 22:11:34 poslijepodne »
Lijepo uređeno....
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #11 u: Kolovoz 16, 2010, 06:24:24 prijepodne »
Hvala na komentarima i pohvalama :zagrljaj:

Renta , moram priznat da mi je to velik problem  ,  uživam da uspijem uzgojit zdravu biljku i dosta sam vremena utrošio na to ali sam potpuno zapostavio taj umjetnički dio svega toga tj aquascape :-[
Nemam nikakve ideje , zato sam i prezentirao ovdje  akvarij nesređen  pa da možda užicam kakvu ideju za dalje..
..znam da je nezahvalno pitat kako urediti akvarij jer se ukusi razlikuju ali eto, u potpunom nedostatku inspiracije rado ću poslušat savjete tipa ; kakav bi VI setup napravili sa ovim biljem u ovom akvariju itd.. ;)
Možda da se okrenem lagano prema nekakvom naturu pa počnem tražiti lijepi panj , grane....?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #12 u: Kolovoz 16, 2010, 07:00:40 prijepodne »
Pa mislim da ti je pocetak sa biljnim odlican
Vidi se da biljke napreduju i bujaju,i to je za pocetak super
Ja isto pocinjem sa nekim biljkama i to mi je isto prvo iskustvo,i kad vidim da novi listovi tjeraju i da biljke ne propadaju,ja sam sretan,bez obzira sto su za sad samo nabacane da rastu
Pomalo kad ti dođe inspiracija kreni u oblikovanje

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 16, 2010, 07:36:13 prijepodne »
Renta,daleko si ti ispred mene u aquascapingu,ali nekako mi se čini da nisi bio dobre volje kad si pisao komentar. ;)
Kad sve ovo poraste i grmovi se oblikuju,bit će to vrlo solidan ducth.Voljela bih da ukažeš na greške koje to pobijaju.Ako si voljan podijeliti svoje znanje. :)

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 16, 2010, 07:48:32 prijepodne »
sarita kaj se bojiš  :D :D
čini mi se da je renta možda očekivao više od ibaneza..pa je onda valjda zato takav komentar, al se ne bi štel mešati  :D :D
lijeva strana mi je ok, desna zaostaje i u rastu i u koncepciji bilja..al ok meni se sviđa i lijepo mi je za vidjete zdravo i bujno bilje  ;)

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Kolovoz 16, 2010, 07:53:17 prijepodne »
Ma kaj bih se bojala! :D
Samo želim napisati da me se i shvati kako mislim. ;) Da ne bi bilo kaj ja sad pametujem...Nego,akvarij mi je stvarno lijep.
Zapravo smo Ibanez i ja u sličnoj fazi.Za početak da nam bilje bude zdravo i da imamo što želimo,a ne samo što uspije opstati. ;)

Offline silvitara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #16 u: Kolovoz 16, 2010, 08:21:00 prijepodne »
 :up: Lijepo za oko...
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #17 u: Kolovoz 16, 2010, 08:24:05 prijepodne »
Pa zato se i zove dnevnik napredka akvarija. Svaka sljedeča fotografija če biti bolja a i ova je super :up:

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #18 u: Kolovoz 16, 2010, 10:18:21 prijepodne »
Ma nebi to bilo tako teško složit da svaki put kad počnemo kemijat i slagat klinci ne počnu njakat i onda sve pusti i trči oko njih ... :D :D
Nek se još zgusne pa budemo nešto i složili... :up:
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #19 u: Kolovoz 16, 2010, 10:26:48 prijepodne »
Ma nebi to bilo tako teško složit da svaki put kad počnemo kemijat i slagat klinci ne počnu njakat i onda sve pusti i trči oko njih ... :D :D

Eh što mi je ovo poznato  :D :D :D

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #20 u: Kolovoz 16, 2010, 11:30:27 prijepodne »
 :up: jako mi se sviđa  :)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #21 u: Kolovoz 16, 2010, 13:08:26 poslijepodne »
Hvala na komentarima i pohvalama :zagrljaj:

Renta , moram priznat da mi je to velik problem  ,  uživam da uspijem uzgojit zdravu biljku i dosta sam vremena utrošio na to ali sam potpuno zapostavio taj umjetnički dio svega toga tj aquascape :-[
Nemam nikakve ideje , zato sam i prezentirao ovdje  akvarij nesređen  pa da možda užicam kakvu ideju za dalje..
..znam da je nezahvalno pitat kako urediti akvarij jer se ukusi razlikuju ali eto, u potpunom nedostatku inspiracije rado ću poslušat savjete tipa ; kakav bi VI setup napravili sa ovim biljem u ovom akvariju itd.. ;)
Možda da se okrenem lagano prema nekakvom naturu pa počnem tražiti lijepi panj , grane....?

Pa gle, teško je nekome dati ideju kako napraviti scape ako je ti već nemaš. Onda bi drugi radili uređenje a to je ipak tvoj akvarij. Ovo kako sada izgleda iz njega se može napraviti pristojan i oku ugodan dutch scape sa grupiranim i pomno ošišanim biljkama. Potrebno je da stalno gledaš biljke i grupiraš ih onako kako ti izgleda najharmoničnije, skladnije. Za nature scape trebao bi sve počupati i početi ispočetka plus dodati granje ili kamenje. Na tvom mjestu ja bih radije napravio par tih nizozemskih postava i onda se bacio na nature jer je ovaj drugi ipak zahtjevniji i traži iskustvo točnije dobro oko. No, ništa te ne sprečava da odmah uletiš ako te privlači!

Renta,daleko si ti ispred mene u aquascapingu,ali nekako mi se čini da nisi bio dobre volje kad si pisao komentar. ;)
Kad sve ovo poraste i grmovi se oblikuju,bit će to vrlo solidan ducth.Voljela bih da ukažeš na greške koje to pobijaju.Ako si voljan podijeliti svoje znanje. :)

Sarita, vjeruj mi nisam daleko u aquscapingu jer trenutno nemam slatkovodni akvarij samo morski. :D Niti sam bio loše volje pri komentiranju ali kad netko pita za savjet oko uređenja onda se računa da već ima neki plan, koncepciju, ideju.. što se iz ovog postava baš i ne vidi osim želje za zdravim biljkama pa neznam što bih zapravo i komentirali ili savjetovali.. no ajde, ovo najviše sliči na neki pokušaj dutch scapea sa zdravim biljkama pa neka tako i nastavi. Ako nema ideju Ibanez nek progugla dutch scapeove čisto da vidi kako se biljke grupiraju.
I voljan sam komentirati i sudjelovati ali zaista ne mislim da imam neko veliko znanje.. samo eto par godina pratim aquascaping pa mi se oko izoštrilo. ;)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 16, 2010, 14:46:49 poslijepodne od Renta »

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #22 u: Kolovoz 16, 2010, 13:10:25 poslijepodne »
lijepo, svaka cast...

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #23 u: Kolovoz 17, 2010, 13:16:15 poslijepodne »
Bilje ti stvarno ljepo napreduje, bujno je i zdravo. Boje su prekrasne i sve je fino grupirano i porezano   ;)

Ali nemaš nikakav srednji plan, neku fokusnu točku na kaj bi se oko uhvatilo. Lijeva strana ok al na desnoj ko da si ostal bez ikakve ideje. Možda da ispred stargrassa staviš neku širokolisnu biljku, recimo  veliki anubias var. barteri ili var. nana, neki nymphaea lotus ili echinodorus? Iza lijevo nekaj s uskim dugačkim listovima tipa hygrophila salicifolia ili cryptocoryna usteriana? Eto, tek tolko da ti malo zaintrigiram maštu  :-[
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #24 u: Kolovoz 17, 2010, 13:45:20 poslijepodne »
Hvala svima još jednom!

Hento  - thnx na prijedlozima :up:
Desno su rotala i stargras , rotala je trebala bit do vrha a stargras je trebao bit duplo manji grmić..
Ali rotalu sam nedavno potrimao a stargras pustio da obraste tako da to sad izgleda nikako :D
Nisam akvarij slikao u najboljem izdanju , ali kako je Opijum rekao - bit će bolje drugi put :D ;)