Hvala na brzom odgovoru.

Pet centar, pretpostavljam ima te imitacije ??...
RO vodu koristim jer vodu koju imam tu na Turniću je "Otrovna" Ph 8.3 EC. 0.40 (poslije kiše pak katastrofa

) samo kaktusi uspjevaju sa tom vodom...

Osnove - pitanja gstaraz
Iz prijašnjih iskustva sa hidrokulturom, kad kod bi stavio odstajalu vodu iz špine, sve bi pocrkalo, kalcij bi zavezao sav P, željezo i bakar iz cijevi bi takav nered napravili u sastavu vode, ...kolaps cijelog sistema, a kamenac koj bi ostao na mediju nakon takvih izleta, stvarao bi probleme do slijedečeg održavanja i sterilizacije...
Iskreno da ti kažem, naježim se kad pogledam špinu, neznam ni zašto pijem tu vodu? ...(-kad je tako ukusna

)
...to je uglavnom razlog zašto ju koristim, a i činjenica da za sada nemam bilja u akvariju, samo kvarc, pvc i silikon...
Sa akvarijskim biljkama sam tek počeo, ustvari još nisam počeo, čekam da prvi listići i grančice puste korijen u zasebnom tanku, dakle još nemam ni klonove

, tako da očekujem da će moje ribice vidjeti prvu floru negdije za novu godinu

Tek sam uletio u ovo, tako da sam sad u fazi isprobavanja razno raznih ideja.
... još pila i silikon rade

----------
Dakle, kažeš treset u filter dok ne stabilizira ph na 6.5... ali mislim da se onda javlja problem što se u akvariju, osim ALGI, nema ko hraniti onime što treset ispusti...

Znači ipak je bilje obavezno, a ne poželjno...

...hmm, koliko mi se čini, nemoguče je držati ribe u "Inv. Osmotičnom" tanku, a to je bila osnovna ideja...

...ništa, papir i olovka u ruke i idemo iznova

Cheers