Lipanj 27, 2025, 19:36:35 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250788 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #575 u: Kolovoz 25, 2010, 11:59:30 prijepodne »
J.bemti moj spava u košari, a ikota svome napravio vilu s verandom. Dobro je što mi pas ne surfa netom jer bi mi dao otkaz

:)  Ima i moj košaru koju bum spremil za zimu da u njoj spava u kući  ;)
Btw; dali bi zimi kad se temp spusti ispod nule (po noći) trebao staff spavati u kući.
Čital sam negdje da zbog kratke dlake moraju zimi biti u grijanom prostoru. I kad bi bila ta temp. granica za "puštanje" psa u kuću???
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #576 u: Kolovoz 25, 2010, 12:58:19 poslijepodne »
Di ga ostavljaš kad ideš na posao?

Btw. moj je svejedno kući jer mu mačka neda na terasu.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 25, 2010, 13:09:20 poslijepodne od joke44 »

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #577 u: Kolovoz 25, 2010, 13:09:35 poslijepodne »
Di ga ostavljaš kad ideš na posao?

Na balkonu. Pošto ja radim po noći preko dana sam sa njim. Navečer poslije zadnje šetnje (mislim na šetnju ne na izlazak za pišanje i kakanje) dobi jest i zaspi na balkonu. Tu ga i ostavim. Oko 4 kad se vratim sa posla izveden ga na pišanje i s. , i opet na balkon. U jutro kad e probudi prvi (obično Andrija -sin) izvede ga na pišanje, i od tada hoda po kući kako oće, sve do navečer, kad opet ide na balkon. Tak je sad dok je toplo, a kad zahladi moral bu bit u kući non stop. Ili...
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #578 u: Kolovoz 25, 2010, 13:11:55 poslijepodne »
a jadan, sry al stvarno mi je to malo okrutno ostavit psa na balkonu

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #579 u: Kolovoz 25, 2010, 13:24:19 poslijepodne »
ma ne smeta mu što je po noći na balkonu jer ionako spava, a po noći je sad ugodno. Moj kad sam na poslu ima na raspolaganju hodnik i WC. Ide 5-6 puta vanka dnevno (da ne piša po kući), a jedna šetnja je 2-satna. U hodniku i WC-u je odvojen jer me strah da mu mačka ne iskopa oči dok me nema (nije šala) ali ima dovoljno prostora.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #580 u: Kolovoz 25, 2010, 13:42:34 poslijepodne »
ma ok ali ja nikad nebi svoje pse ostavio ni 10 min same na balkonu a kamoli po noci

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #581 u: Kolovoz 25, 2010, 14:29:57 poslijepodne »
ma ok ali ja nikad nebi svoje pse ostavio ni 10 min same na balkonu a kamoli po noci

El enki, a u kući zatvorene bi ih ostavil :D Pa kaj misliš gdje je psu ljepše na zraku ili među 4 zida, još pogotovo ak je ovak ko kod joke-a hodnik - WC.
Bio je u kući sa otvorenim balkonskim vratima i uvjek sam ga našo kako spava na balkonu. Vjerovatno bi i ti po ovoj vrućini više puta poželio spavati na balkonu (ako nemaš klimu ko što ju ja nemam) Moj pas je odabrao balkon, koji se ne razlikuje baš po nećemu (što se psa tiće) od dnevne sobe. U spavaću sobu mu je strogo zabranjeno pa prema tome bio sam u dnevnoj sobi ili balkonu, vjeruj mi da mu je ugodnije na balkonu ;)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 25, 2010, 14:32:59 poslijepodne od Ikota »

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #582 u: Kolovoz 25, 2010, 14:45:14 poslijepodne »
Moj je odabrao WC  i to se legne oko školjke, jer je bilo vruće kad je došao. Klimu ne podnosi i miče se iz prostorije u kojoj radi. Sad je problem jer je valjda wc skužio kao "svoju" prostoriju i navečer, ako ga ne pustim, zaspe ispred vrata i uleti unutra čim netko otvori vrata. Ja bi volio da moj hoće biti na balkonu jer je 15-tak kvadrata velik, ali neće, ako izvadim košaru iz kupatila jednostavno ne spava u košari. U sobu isto ne smije i to je skužio bez problema - dođe do praga i stane.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #583 u: Kolovoz 25, 2010, 16:40:56 poslijepodne »
Kod ostavljanja psa,nije bitno,balkon,hodnik,wc ili pak šupa,bitno je da pas ima vode,i da mu nije prevruce ili hladno,i to je to
Mislim da je balkon jos najidealniji,kad se probudi malo si pogleda kroz ogradicu i nije mu dosadno,cuje puno zvukova a u toj dobi su najznatizeljniji i svaki miris i svaki zvuk koji mi ne cujemo i ne osjetimo njima je jako zanimljiv,tak da je njemu balkon super stvar,puno bolja od hodnika ili pak sobe

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #584 u: Kolovoz 25, 2010, 19:58:06 poslijepodne »
Ako nije premali balkon nije nis lose u ostavljanju (jedno krace vrijeme) psa na balkonu. Slazem se da je njima puno zanimljivije da imaju sto pogledati preko ograde nego da su u 4 zida i nis ne cuju ni ne vide... onda ide unistavanje prostora.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #585 u: Kolovoz 25, 2010, 21:16:33 poslijepodne »
Mislim da mu je na mojih 15 kvadrata balkona čist OK

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #586 u: Kolovoz 25, 2010, 21:18:35 poslijepodne »
Daj meni 15 kvadrata balkona, ni ja se nebi bunila :D
...Pula...

Offline duby

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • anćiman
« Odgovori #587 u: Kolovoz 25, 2010, 21:20:15 poslijepodne »
Gwyneeth a što ćeš po zimi kad ti bude hladno :question:
L-010a, L-134, L-144, L-180,ancistrus long fin, L-191, L-201....

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #588 u: Kolovoz 25, 2010, 21:22:53 poslijepodne »
Gwyneeth a što ćeš po zimi kad ti bude hladno :question:

Ući će u kuću ;)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #589 u: Kolovoz 25, 2010, 21:26:49 poslijepodne »
:D :D ako me puste unutra :D
...Pula...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #590 u: Kolovoz 25, 2010, 21:32:30 poslijepodne »
Ako ce na balkonu biti kucica kao Ikotina,a ako bi se mogla uvuci unutra nebi ti bilo hladno  :D

Offline duby

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • anćiman
« Odgovori #591 u: Kolovoz 25, 2010, 21:40:04 poslijepodne »
:D :D ako me puste unutra :D
unutra nema lajanja!!!
L-010a, L-134, L-144, L-180,ancistrus long fin, L-191, L-201....

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #592 u: Kolovoz 25, 2010, 22:25:08 poslijepodne »
a jadan, sry al stvarno mi je to malo okrutno ostavit psa na balkonu
ja sam svojima zabranila izlazak na balkon jer imam stvari koje mi se nedaju micati pa da ih ne dohvate su mi vrata prema balkonu zatvorena....zato moji spavaju na klupici od drugih vrata....onak 10tak cm lima i ograda sam ne znam na koju foru im je to ugodno  -?
a stara pesica je uvijek na balkonu po ljeti...prek dana se sunca a prek noci nadgleda tko prolazi  :D

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #593 u: Kolovoz 26, 2010, 00:13:06 prijepodne »
ma moji imaju pristup balkonu isto ali se ulazi na njega iz dnevnog i to samo kad smo na poslu i oni happy, mozda me nisi shvatio al mislio sam na provod preko noci, meni ak nije pas u sobi ili ak nije u krevetu samnom da ja znam da je tu negdje ja nemrem spavat mirno xD

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #594 u: Kolovoz 26, 2010, 00:27:31 prijepodne »
ma moji imaju pristup balkonu isto ali se ulazi na njega iz dnevnog i to samo kad smo na poslu i oni happy, mozda me nisi shvatio al mislio sam na provod preko noci, meni ak nije pas u sobi ili ak nije u krevetu samnom da ja znam da je tu negdje ja nemrem spavat mirno xD
vjerujem da ti je draga jako sretna sa dlakama od tri pesa u krevetu  :D

btw kak stanete? nas je dvoje pa ja spavam maltene na podu ne znam di bi jos tri cucka stala  -?

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #595 u: Kolovoz 26, 2010, 09:22:32 prijepodne »

Sve je u redu ako si ti tako odlučio da psi spavaju sa tobom u krevetu ;) Sranje je kad to oni odluče, a ti ih na vrijeme ne odučiš od te navike. Znam da bez obzira što ti po godinama mogu biti tata imaš puno više iskustva sa psima nego ja pa mi je čudno da si to dozvolio. Čitajući malo po forumima svugdje se naglašava da psi vide u porodici čopor, a ne ono kaj mi vidimo, pa prema tome ako si im ti vođa čopora morao bi imati neko svoje mjesto gdje ti smiješ ,a oni ne. To je kod mene spavaća soba, a pogotovo krevet :) On od mene očekuje svaki dan hranu i malo ljubavi i ništa me manje neće poštivati ak mu nedam u krevet, štoviše obrnuto ;)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #596 u: Kolovoz 26, 2010, 10:27:23 prijepodne »
Kako rješavate dlake po krevetu, i umanjuju li problem one gumene četke(dlaka općenito). Furminator imam ali mi nije baš primjenjiv na kratkodlakom psu. Ja svoga ne puštam ni na kauč ni na stolice jer mi se neda vadit njegove dlake iz guzice - oštre su i prolaze kroz sve.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #597 u: Kolovoz 26, 2010, 10:40:26 prijepodne »
Joke veliš da furminator baš i nije nekaj za kratkodlake pse (baš dobro da sam si naručil :) ) Pa kako se onda oni izčešljavaju?

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #598 u: Kolovoz 26, 2010, 10:53:25 prijepodne »
furminator imam radi mačke i stvarno radi vrhunski, a na psu sam ga probao jednom i nisam baš primjetio nešto. Baš ću probat opet danas pa javim. Ja svoga nakon svake šetnje malo istresem (ne znam kako bi se izrazio - prođem mu par puta rukom uz dlaku) i manje dlaka ima po kući, zato pitam za gumenu četku. Vidio sam češljanje retrivera furminatorom i bila je vreća dlake otpale nakon par minuta. Uglavnom probam opet pa javim

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #599 u: Kolovoz 26, 2010, 11:56:22 prijepodne »
moji isto ne idu na krevet jer ja tako kazem  :D
isto tako ako ne zelim da su u nekoj od soba to im i dam do znanja  :D
kod kreveta je stvar u tome sto voda copora spava i boravi na povisenom mjestu....krevet je dobra zamjena za kamen u prirodi  :D
ali ako se postavis na psa tako da on zna da nemije raditi kaj god dok je na krevetu sve ce biti ok
najbolje rjesenje je da nesmije na krevet dok ga ne pozoves recimo.....to ja radim sa svojom kad ne spavam kod kuce, pozovem ju i smjestim izmedu sebe i zida da ne stvara probleme

furminator na tvojem stenetu nece djelovati ni kad bude veci....ima prekratku i previse priljubljenu dlaku uz tijelo....probala sam furminator na par mastifa u kvartu...ista stvar
furminator je odlican za pse s kratkom dlakom ali gustom tipa ovoga kaj imaju moji, a za macke, kunice i tvorove da ne pricam  :D