Lipanj 27, 2025, 14:41:52 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250688 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline aquabot

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #475 u: Kolovoz 20, 2010, 16:30:11 poslijepodne »

narvno  :up:
nego u kojim se to sportovima koriste pit bull terijeri i za što im je bila namjena u prošlosti, njima kao liniji i karkteru (ne želim čuti odgovor za borbe pasa, jer to može svaki pas)
pa sad nisam ziher jel kompleks ušao u sportsku disciplinu ove godine, al ja mislim da je to taj sport.  :up:

u tom sportu se natječe nekoliko pasmina, pardon, i njihovih vlasnika.  :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #476 u: Kolovoz 20, 2010, 16:36:12 poslijepodne »
Aquabot meni se cini da si ti doso u ovu temu samo sa jednim razlogom  :down:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #477 u: Kolovoz 20, 2010, 16:37:15 poslijepodne »
pa onda ti  :down: odgovori cannibalu na pitanje. tebe je i pitao.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #478 u: Kolovoz 20, 2010, 16:50:50 poslijepodne »
Cannibal ce dobiti odgovor
Samo me zanima cemu onaj tvoj post???
Upravo bi takve moderatori trebali brisati,jer uglavnom zbog takvi pocinju glupe rasprave i zakljucavaju se teme
No dalje se necu obracati na to,nije vrijedno
Idem rađe sastaviti jedan lijepi post za Cannibala da ga prosvijetlim,da ne misli da su samo za borbe

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #479 u: Kolovoz 20, 2010, 17:00:30 poslijepodne »
glupo je spominjat sport u tom kontekstu, i ništa drugo nije glupo. koji sport? i mene zanima.  8)

http://en.wikipedia.org/wiki/Pit_Bull

kraj toliko lijepih i civiliziranih pasmina...  -?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 20, 2010, 17:09:15 poslijepodne od aquabot »

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #480 u: Kolovoz 20, 2010, 17:12:56 poslijepodne »
Cannibal neke stvari ne mozes izbijeci kao niti promijeniti ono sto se dogodilo
Pit bull je nasto iskljucivo radi borbi i to mu je bila prvotna svrha
No ja se ne volim vracati na to i po meni se to treba zaboraviti,drago mi je da su ljudi ubrzo shvatili kakvi su to psi i okrenuli ih u boljem smijeru prema savrsenim ljubimcima

Sto se tice sporta ili bilo koje aktivnosti pit je savrsen pas
uglavnom tko god je imo staffa pita,ili bilo koju bull pasminu,i znao izaci na kraj sa njom,nikad nije pomislio na drugu pasminu
Cesto se kaze da bull psi nisu za svakog,ali to je krivo receno,oni su spremni na svakog vlasnika,samo nisu svi vlasnici spremni niti odgovorni niti dovoljno obuceni za njih

No dobro bacimo se na sportove
Danas postoji par sportova za pse
Nisu svi sportovi za sve pse,neki su za lovacke,neki gonice,za neke napad obrana,a neke agility
No ti to sve vec sigurno znas,pa da se bacim bas na pitove
Pitove mozes naci u svim tim sportovima,ali to nije maximum za te pse,oni mogu puno vise
Za njih zato postoje natjecanja poput
Vuce tereta

Skokova u dalj i u vis

Dalje se jos nađe i visenje na užetu,i navlacenje krpe između dva psa,ali to jos nije bas natjecateljski definirano,to se inace odrzava na natjecanjima kao sporedna stvar

Također bi ti dao i ovaj snimak da potrazis masivna prsa na pravim pitovima

;)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #481 u: Kolovoz 20, 2010, 17:18:48 poslijepodne »

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #482 u: Kolovoz 20, 2010, 17:20:10 poslijepodne »
Evo i ovo

Nadam se da je mnogima sad jasnije,pussa svima  ;) :D
Nadam se da ne mislite da si ovi psi i vlasnici kompleksasi :up:

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #483 u: Kolovoz 20, 2010, 17:27:44 poslijepodne »
ma moj stav je da nema opasnih pasa niti opasnih pasmina, sve je stvar odgoja i volje vlasnika ;)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #484 u: Kolovoz 20, 2010, 17:30:04 poslijepodne »
Citat:
a kaj se tiče čistokrvnosti, to mi nitko na svijetu ne može pobiti, da ako npr. ja imam doma mužjaka i ženku koji oba dva imaju pedigre, i da ih sparim i da za njihove štence ne želim vadit pedigre, da su to nečistokrvni psi il križanci..malo krivo brijete il stavljate neke stvari u isti koš, koji se po mojem ne bi smio događat..

Opet ista stvar... nikad se necemo dogovoriti oko tih stvari. Moj pas ima cistokrvne roditelje sa rodovnikom kojima nije napravljena uzgojna dozvola. Da su pokusali, nebi ju dobili vjerojatno, jer moj pas je odnekud morao nasljediti lose kukove, los fenotip opceniti i grozno los karakter. Reci mi, da li je zlatnim retriverima bitno samo da je dlaka zlatna ili jos nesto spada pod tu pasminu? Zbog pravih "uzgajivaca" se radjaju psi poput mog koji su cistokrvni, samo sto nisu.

A sto se pitova tice, nemoze bit cistokrvan nikako jer ne POSTOJI standard za pitove, nisu priznati ni od FCI-a ni od ACK ni jos mnogih ostalih ne-medjunarodnih organizacija sa iznimkom vlastite organizacije. Pit je pit zato jer je njegov uzgajivac rekao "ovo je linija pit bula iz svedske" ali to na papiru nema nigdje i kao takvi na papiru ni ne postoje. Ali sve mi se nekako cini da je savjesnijih uzgajivaca pitova nego retrivera.... :D

narvno  :up:
nego u kojim se to sportovima koriste pit bull terijeri i za što im je bila namjena u prošlosti, njima kao liniji i karkteru (ne želim čuti odgovor za borbe pasa, jer to može svaki pas)
pa sad nisam ziher jel kompleks ušao u sportsku disciplinu ove godine, al ja mislim da je to taj sport.  :up:

u tom sportu se natječe nekoliko pasmina, pardon, i njihovih vlasnika.  :D

Aquabot, ja obozavam pitove i sl. a nisam iskopleksirana. Cak sam prilicno umisljena :D Daj ajde, nema potrebe tako pricati jer cemo onda sve koji drze zmije i tarantule na forumu proglasiti iskompleksiranim glupanima, sve koji imaju pirane debilima koji imaju male zube i one koji imaju oskare da imaju problema sa velicinom... jelte.... Necu nastaviti da ne poberem ban :D Eto toliko je ta tvoja tvrdnja generalizirana.

ma moj stav je da nema opasnih pasa niti opasnih pasmina, sve je stvar odgoja i volje vlasnika ;)

Mozda nema opasnih pasmina ali ima pasmina koje su potencijalno opasne i to je istina koliko god se pravili da nije. Istina da mi stavimo slag na tortu, ali ipak su pasmine uzgajane sa nekim predispozicijama.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #485 u: Kolovoz 20, 2010, 17:38:22 poslijepodne »
Gwy stvar je da ako hoces uzeti pita a odgovoran si i znas koliko treba treniga poslusnosti,pa istrcavanja,i koliko treba vremena,volje ljubavi da bi napravio od njega pravoga psa,naravno da si onda puno savjesniji od ljudi koji dođu uzmu psa zato jer je sladak i oni ga hoce,i culi su da je to dobra mirna i savrsena pasmina,i onda izađe vuk iz janjece koze jer nista nisu radili sa njim
Tako da se pita uzima jedino ako si spreman na puno rada,i odricanja

Slazem se Enki,nema opasni pasa,samo opasni i glupi vlasnika

Aquabot dođi na Jarun pa vidi potencijalno opasnog psa dok od ikote mala sjedi na njemu a nije ju nikad prije vidio,vuce ga za rep,i zajebava ga

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #486 u: Kolovoz 20, 2010, 17:42:00 poslijepodne »
Gwy stvar je da ako hoces uzeti pita a odgovoran si i znas koliko treba treniga poslusnosti,pa istrcavanja,i koliko treba vremena,volje ljubavi da bi napravio od njega pravoga psa,naravno da si onda puno savjesniji od ljudi koji dođu uzmu psa zato jer je sladak i oni ga hoce,i culi su da je to dobra mirna i savrsena pasmina,i onda izađe vuk iz janjece koze jer nista nisu radili sa njim

Mogu te jedino potpisat :)
...Pula...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #487 u: Kolovoz 20, 2010, 17:43:47 poslijepodne »
mojer pitanje nije bilo sa namjerom provokacija, nego samo ispitujem, dal vlasnici zanju kaj drže doma (zagovaram uvijek tvrdnju da pas nikad nije kriv za svoje ponašanje, već vlasniik), al vidim da oni koji drže te pse ne znaju čemu su služili..tii ovo kaj si sve naveo je da oprostiš niš..zato kaj to nema veze sa vezom i sa sportom il radom koji taj pas obavlja, ai dalje tvrdim da su pitovi korišteni samo za borbe, što jadni nisu sami krivi..

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #488 u: Kolovoz 20, 2010, 17:49:10 poslijepodne »
Cannibal ja ti ne mogu pomoci ako je sve sto sam ti ja nabrojo nis,onda ti moram reci da nemas pojma niti o psecim sportovima niti icem vezano uz njih,sorry  :'(

Također cu ti reci,da ne znam niti jednog vlasnika bull pasmine koji nezna njezinu povijest,makar osnovu da su bili u borbi,to bar svi znaju,cak i oni koji ih nemaju

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #489 u: Kolovoz 20, 2010, 17:56:47 poslijepodne »
ja uglavnom ne "obožavam", jer imam druge prioritete, a o definiciji opasnosti sad ne bih. imanje bilo kojeg, a pogotovo oštre pasmine, je stvar odgovornosti naspram sebe i pogotovo naspram drugih, a što je vidljivo iz šinteraja, azila, oglasa i oglasnika , i , ceste.  :up: no dobro, kao što rekoh, sto ljudi, sto ćudi. pas nije stvar, a ima osobnost i gen. svaki drugačiju-i.
- i svakom su psu potrebni odgovarajući uvjeti, a koje 90% pasa nema. to općenito ljubitelji životinja ne rade životinjama.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #490 u: Kolovoz 20, 2010, 18:00:38 poslijepodne »
Cannibal ja ti ne mogu pomoci ako je sve sto sam ti ja nabrojo nis,onda ti moram reci da nemas pojma niti o psecim sportovima niti icem vezano uz njih,sorry  :'(

Također cu ti reci,da ne znam niti jednog vlasnika bull pasmine koji nezna njezinu povijest,makar osnovu da su bili u borbi,to bar svi znaju,cak i oni koji ih nemaju

gledaj ja nemam pse za sport, nikad ih nisam niti imao, il su služili za kaj su bili namjenjeni, al nikada za sport (ne računam, trčanje uz bike i sl.)..a o psima znam puno više nego si misliš, al o tom potom..ti si najpametniji i uživaj u sportu gdje pas vuče teret, ja bi ga tebi stavio  :down:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #491 u: Kolovoz 20, 2010, 18:05:32 poslijepodne »
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dog_sports
evo našo ja listu sportova kojima se pesi bave.

ja sam imao sportske cucke, al se uglavnom nisu bavili sportom. jedino se njlt u slobodno vrijeme, rekreativno bavio lovljenjem ježeva i sl...!  :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #492 u: Kolovoz 20, 2010, 18:06:11 poslijepodne »
Zasto mislis cannibal da neznamo cemu su sluzili. Pitovi su dobili i ime prema tome cemu su sluzili (prvo su mrcvarili bikove (bull) po ringovima a onda klali ostale male zivotinje u rupama (pit). Jedino sto je to bilo JAKO davno, i vec dugo vremena mnogo pasmina koje su uzgajane za te iste stvari (izmedju ostalog i SVI mastifi su potekli iz iste mjesavine pasmina pa se oni ne povlace non-stop po novinama i ovakvim temama) ne sluze tome i imaju mnogo drugih namjena. Zalosno bi bilo da je borba sve sto jedan pas moze napraviti, koje god pasmine bio.

ja uglavnom ne "obožavam", jer imam druge prioritete, a o definiciji opasnosti sad ne bih. imanje bilo kojeg, a pogotovo oštre pasmine, je stvar odgovornosti naspram sebe i pogotovo naspram drugih, a što je vidljivo iz šinteraja, azila, oglasa i oglasnika , i , ceste.  :up: no dobro, kao što rekoh, sto ljudi, sto ćudi. pas nije stvar, a ima osobnost i gen. svaki drugačiju-i.
- i svakom su psu potrebni odgovarajući uvjeti, a koje 90% pasa nema. to općenito ljubitelji životinja ne rade životinjama.

U tvojim postovima ima dosta mrznje i gledanja s visoka, a odakle ti pravo za to neznam. Iz tvojeg se da zakljuciti da 100 % svi tu pse imamo samo da zadovoljimo vlastite komplekse i ne dajemo im ni pola od onoga sto trebaju zauzvrat. Ajd dobro ako ces se ti osjecati bolje nek ti bude tako. Duboko sam iskompleksirana i lijecim komplekse sa opasnom mjesankom, agresivnim retriverom i posve nabildanim i nabrijanim pinchem :D :D

I btw. osoba koja ne "obozava" nista u zivotu mora imati jako isprazan zivot...

Cannibal, zasto mislis da je pas jadan jer vuce teret? Moji obozavaju kad me mogu potegnuti :D :D
...Pula...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #493 u: Kolovoz 20, 2010, 18:09:01 poslijepodne »
Pas vuce teret i to je sport,odmjeravanje snage je ok
Pa i hasky vuce saonice,ne znam kako im to mogu raditi  :(
U klaonici kolju zivotinje i mi ih jedemo,i to je strasno,i tako dalje i dalje
Sve sto radimo je lose,vratimo se na drvo jedimo banane i zivimo sretno  :up:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #494 u: Kolovoz 20, 2010, 18:17:29 poslijepodne »
thx gwin na nepotrebnoj analizi. :D  umjesto reklamiranja udomljavanja pasa, ljudima treba reći i što sve trebaju pružiti tom psu, te kakve uvjete treba. kako nabildani pinč, tako i pit bul. velika je razlika između pinča i pit bula nakon što provede 10sati u sam u sobi stana dok je gazda na poslu.  ;)

ne gledam ja na nikog s visoka  -?, jer nemam zašto, al kad nešto graniči s "obožavanjem", uglavnom je ekstremno, a ekstremno uglavnom nije baš dobro.  :nerd:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #495 u: Kolovoz 20, 2010, 18:27:27 poslijepodne »
gwyn - nisam govorio o bull pasmina općenito, nego o pit bull pasmini..i dalje ne vidim da ste igdje napisali za što je ta pasmina namjenjena, osim za borbu međusobno..
tii - generaliziraš stvari, a ako ne znaš odgovor onda reci, ne znam i sve ok..moj post pobi znanjem i činjenicom, a ne izmotavanjjem na banane  ;)
aquabot - tebe ne kužim kaj želiš reč  :D

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #496 u: Kolovoz 20, 2010, 18:30:21 poslijepodne »
Aquabot jel ti ideš kaj na stranice teraristike?
Tam ti ljudi imaju doma zmije i otrovne paukove ;)
A znaš u kakvim uvjetima drže guštere :)

Sorry al moram na WC dobil sam od nekih postova lagani ljevpro!
Pozz
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #497 u: Kolovoz 20, 2010, 18:35:03 poslijepodne »
Eto ode jedna krasna tema u kojoj se da puno naučit opet k vragu. Pit bul je NIJE opasna pasmina, a čovjek koji tjera bilo kojeg psa da ubija ježeve JE idiot. To je moje mišljenje kao ljubitelja životinja i pit bulova!

Također sve jazavčare treba potamanit jer su korišteni i koriste se za klanje jazavaca, kao i sve lovačke pse, ustvari kao i većinu pasa jer su nekad bili zvijeri. Bila je davno jedna osoba koja je na sličan način razmišljala, mislim da se zvala Adolf.

Vidimo se u novoj temi u ponedjeljak, jer je vikend pa frustrirani ljudi sad imaju vremena provocirat neistomišljenike

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #498 u: Kolovoz 20, 2010, 18:38:46 poslijepodne »
cannibal, želim reć da si neki ne znaju ni dupe obrisat, a uzmu neku "potencijalno opasnu pasminu". a onda kad dođe vrijeme slijedećeg godišnjeg odmora, via medvednica, ili neka druga šumetina.

- ili, baš se dogodila neka alergija, pa ga se više nemre držat.

ono, lijepo molim, "udomljavam  :heartbr:".  pas nije riba.

većina pasa doživi 15g, a rijetki su ti koji u gradu zagrebu dožive iste, u istoj obitelji. ne računam one koji za njih imaju uvjete i tako su ih i nabavili.

ikota, obično je to kod tebe tak.  :D

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #499 u: Kolovoz 20, 2010, 18:39:54 poslijepodne »
:P ja imam pudla starog 14 i pol godina a sa nama je od 2 mj zivota :D i pod stare dane je potencijalno opasan :D :D :D