Lipanj 27, 2025, 00:27:44 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250450 vremena)

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #450 u: Kolovoz 19, 2010, 22:54:53 poslijepodne »
Kan je pola red nose,zbog toga je visi
Tezina mu je oko 35kg
Sto se tice treninga,vec sam reko da mi nije neka opsesija da izgleda sto veci jaci
S vremenom ce se i to srediti,nikuda se meni ne zuri,Kanu jos manje

Offline pros

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #451 u: Kolovoz 19, 2010, 22:58:06 poslijepodne »
Samo polako ima vremena još je mlad evo dvije slike bully-a muški i red-a kuja ima po sebi malo tigrastog ali su prekrasni

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #452 u: Kolovoz 19, 2010, 23:07:53 poslijepodne »
a svi su oni nastali od moga pa sam ja pobjednik u ovom lijevanju iz šupljeg u prazno. Zabuna za canea je zbog slike jer si ga slikao odozdo, Cane skroz drugačije izgleda i ni malo nisu slični jer je klasični mastif sa obješenom njuškom i podignutim zadnjim krajem

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #453 u: Kolovoz 19, 2010, 23:09:21 poslijepodne »
da tak na slici lici na cane corsa sry zbog zabune :P

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #454 u: Kolovoz 19, 2010, 23:27:31 poslijepodne »
Problem je najveći u tome što je jako teško nabaviti pravog pita, jer ljudi imaju percepciju da pitovi kao borbeni psi trebaju biti ogromni, pa su ih križali sa svačim tako da je danas dosta pitova ustvari nekakav bandog. Što se Bully-a tiče nitko ne zna što je to ustvari, tj. svatko ima neki svoj recept za napraviti ga, a u americi najviše cijene ovakve http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6kfNeX1Uof5QG9_ZfMbnTLo8hMW0xZx5wh_5U2XeTcVtA8T4&t=1&usg=__BD1td2eeKc8Zz7q39S8ce-LtHcY=
što je po meni sranje od psa koje može šetati do zdjele s hranom i nazad u košaru - pravi američki proizvod - Mcdonalds pit. Pit treba biti elegantan pas za izdefiniranim mišićima i ništa više.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 19, 2010, 23:31:39 poslijepodne od joke44 »

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #455 u: Kolovoz 20, 2010, 00:38:34 prijepodne »
kaj ovdje nema nitko nikakvog pesa koji nije bull ili slicno?  :D
kinologija je zamorna stvar....moj pas je meni lijep...tocka  :D

da nadodam na ono za hranu pala mi je jos jedna stvar na pamet....doduse nije provjereno i dosta davno sam ju cula, ali princip je da se pesu da nekaj kaj nije bas tak fino za papati recimo sama riza ili tijesto kao jedan obrok...da se uspori jedenje (valjda to suho teze gutaju)

enki sretno cucku u oporavku

tii nadam se da ono za treniranje nije islo mene :P

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #456 u: Kolovoz 20, 2010, 00:39:37 prijepodne »
Ma nije problem naci pravog pita ako znas di traziti
Kod nas se svasta sa svacim krizalo i sve se naziva pit
Ja sam imo takvu srecu da sam naletio na leglo iz uvezeni pitova
Tako da je Kan plod njemacki i poljski pitova,u svakom slucaju kad budem uzimo zenku cu ici u poljsku po nju,po cisti red nose
Kod nas se isto u zadnje vrijeme sve vise javlja red nose pitova,vecinom iz osijeka i to mi je drago vidjeti

Ne kuzim sasa kaj mislis reci  :D

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #457 u: Kolovoz 20, 2010, 00:44:18 prijepodne »
pa da si forsam pese jer sa 4 mjeseca znaju sjest, lec, stat, hodat uz nogu, cestu i kaj ti ja jos sve znam  :bleh:

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #458 u: Kolovoz 20, 2010, 00:50:55 prijepodne »
Je bravo ti  :D
Ja pricam o treningu kao trcanju vjezbanju misica i tako to  :up:

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #459 u: Kolovoz 20, 2010, 01:01:49 prijepodne »
LOL  :D
to cekam da navrse godinu dana
a gle bila dobra prilika pa da se hvalim malo kad vec nemam celuloze sa tintom (tu treba ici onaj smail koji plazi jezik)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #460 u: Kolovoz 20, 2010, 09:11:31 prijepodne »
Ma nije problem naci pravog pita ako znas di traziti
Kod nas se svasta sa svacim krizalo i sve se naziva pit
Ja sam imo takvu srecu da sam naletio na leglo iz uvezeni pitova
Tako da je Kan plod njemacki i poljski pitova,u svakom slucaju kad budem uzimo zenku cu ici u poljsku po nju,po cisti red nose
Kod nas se isto u zadnje vrijeme sve vise javlja red nose pitova,vecinom iz osijeka i to mi je drago vidjeti

Ne kuzim sasa kaj mislis reci  :D

Ako znaš di i što tražiš. Kod nas je sve pit bul, pa sam i ja nakon 100 objašnjavanja koja je moj pasmina počeo odgovarat jednostavno - pit bul, jer sam skužio da 90% ljudi ne kuži razliku između stafa i pita, a kamoli između mog i stafa, pa sam skratio priču jer je ljudima to ionako svejedno. Canibal siguran sam, a možeš i tog svog frenda pitat kako ide razvoj kod staforda pa ćeš vidjeti da su i oni mršavi do 20-25 mjeseci. Zato pitovi, AST-ovi i jesu zdravi psi koji rijetko boluju od displazije jer se razvijaju ravnomjerno i polako

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #461 u: Kolovoz 20, 2010, 12:25:07 poslijepodne »
Ma ljudi kod nas sve znaju
Pa slike po novinama nakon napada psa,bilo koji pas osim ako je njemacki ovcar ili nesto sto se razlikuje od pita se dobro napise
Sve ostalo je pit bull,iako je u 99% neka druga pasmina ili mijesanac

Ja sam vidio likove koji treniraju stence od 3 pa na dalje mijeseci,također sam te pse onda vidio i nakon 3-4 godine kad su imali problema sa obicnim hodanjem,ali bili su prsati i pravi pitovi
Usput evo jednog legendarnog pita,tad su se koristili za borbe,a ovaj je imo 9 pobijeda,i sad pogledajte razliku pravog pita i danasnji stafforda

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #462 u: Kolovoz 20, 2010, 12:41:58 poslijepodne »
Najbolje su mi ove rasprave oko pitova i staffova. Na onom drugom forumu za ljubimce se vodila rasprava na mnoooogo stranica o tome sto je pit a sto staff, koja je razlika, sto im raste prvo a sto drugo :D Javilo se par kinologa, par uzgajivaca jednih i drugih.... i nisu se dogovorili. Zasto onda sumnjam da cete se vi :D

Po onome sto znam (nisam strucnjak al se interesiram) je da kao prvo pitovi na ovim prostorima nemaju standard, prema tome oni mogu izgledati upravo onako kako koji uzgajivac zeli. Cannibal, mislim da nisi u pravu. Americki pitovi su nesto drugo jer se zna zasto se uopce tamo uzgajaju (veliki, kul i nabildan) i imaju svoj standard vlastitih udruga (a ne internacionalnih), a ovdje nema pita koji lici na tako nesto. Uostalom, nitko mi ni nemoze reci "cistokrvan" pit jer takav ne postoji. Odnosno, postoji, ali ne onako kako mi poimamo cistokrvnost (rodovnik izlozbe bla bla).

Pit je na neki nacin radni pas (bez obzira dal ce raditi u ringu ili uz biciklu), odnosno sportski. Stafovi ima da izgledaju lijepo i kul i to je njihov cilj. Nisam vidjela niti jednog pita koji izgleda kao kocka. Oni su misicavi, da, ali ti misici imaju funkciju a ne napumpani samo a nemoze pas ni sjest kako treba. Ako netko oce pita ko kocka, sa velikim prsima i glavom - onda ne zeli pita.

Enki, Kan je CC koliko sam ja crnka i imam metar i 80 :D :D CC-i su mi jedni od naj pasmina  :heart:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #463 u: Kolovoz 20, 2010, 12:50:43 poslijepodne »
Cannibal, mislim da nisi u pravu. Americki pitovi su nesto drugo jer se zna zasto se uopce tamo uzgajaju (veliki, kul i nabildan) i imaju svoj standard vlastitih udruga (a ne internacionalnih), a ovdje nema pita koji lici na tako nesto. Uostalom, nitko mi ni nemoze reci "cistokrvan" pit jer takav ne postoji. Odnosno, postoji, ali ne onako kako mi poimamo cistokrvnost (rodovnik izlozbe bla bla).

gledaj..ja nisam niti spominjao ikakav standard vezan za pitove, a i dalje tvrdim da je po meni, svugdje sam to pisao, po meni , najljepši pit, koji ima veliku glavu i široka prsa, a isto sam to rekao i za o stale pasmine koje bi po mojem trebale tako izgledati..
a kaj se tiče čistokrvnosti, to mi nitko na svijetu ne može pobiti, da ako npr. ja imam doma mužjaka i ženku koji oba dva imaju pedigre, i da ih sparim i da za njihove štence ne želim vadit pedigre, da su to nečistokrvni psi il križanci..malo krivo brijete il stavljate neke stvari u isti koš, koji se po mojem ne bi smio događat..

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #464 u: Kolovoz 20, 2010, 13:00:41 poslijepodne »
Cannibal...idemo u teske rasprave ):) nisam se do sada javljao u temi..ali eto, ne izazvan tobom..nego opcom raspravom...idem i ja nesto napisati..:)
O cistokrvnosti...dakle, imas mamu i tatu (psa naravno) koji imaju pedigre.....njihova djeca se ne smatraju cistokrvna...zasto, zao sto mama i tata nisu prosli uzgojni pregled, nisu ocijenjeni na zlozbama (...ja sam osobno veliki protivnik izlozba...nikad svoje pse(a svi su imali rodovnice) nisam vodio :) ) te...shodno tome, njihovi štenci ne mogu biti čistokrvni. U teoriji, uzgojni pregled i izlozba...trebala bi biti mjesta gdje ce se voditi jaaaaaaaako racuna o pojedinoj rasi...iz uzgoja izbacivati devijacije(na zalost, mislim da cemo se tu svi sloziti...nije tako ...ali to je druga prica :) )
I, da se vratim na te potencijalne stence..da, jesu cistokrvni..:):) ali nisu :):) Na zalost, teorija je uvijek super...samo praksa zakazuje :):)
I...volio bi eto, napisati dvije rijeci o velikim pasminama u stanu. Naime, mi smo dom dijelili sa dogom, u hrptu je bio visok 105 cm, imao je 85 kila i, vjerujte mi...nista mu nije falilo. Pse smo mi(mozda i na zalost) toliko (sebicno) prilagodili sebi da oni jednostavno...moraju biti sa nama :):)
Ne volim puno ulaziti u rasprave jer one obicno zavrse bez nikakvog zakljucka....jedno je sigurno(a to bi onda izvukao i kao zakljucak) svi mi jako volimo nase pse, i...o njima brinemo nabolje sto znamo...mozda i grijesimo...mozda i ne..ali, siguran sam da ih svi mi skupa jednostavno volimo :):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #465 u: Kolovoz 20, 2010, 13:08:38 poslijepodne »
sve štima delbi  :) , al se ne bih složio sa time..opet ponavljam ne može mi nitko reč, da je taj štenac križanac, samo zato jer roditelji nisu dobili uzgojnu dozvolu..a što da jesu i da ja neću vadit pedigre za štence?, onda jesu čistokrvni il križanci?..fci je malo krivo posložil neke stvari, izložbe su sranja na klojima se prolazi, ako se dobro podplati suca il ako imaš ikkakve veze sa njima, dal će tvoj pas pariti njegovu kuju il obrnuto..prošao sam dosta izložaba, al na kraju ti je muka od svega, kad vidiš što se sve radi na njima..

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #466 u: Kolovoz 20, 2010, 13:13:09 poslijepodne »
siguran sam da ih svi mi skupa jednostavno volimo :):)

Potpisujem,evo pravog cucka  :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #467 u: Kolovoz 20, 2010, 13:27:07 poslijepodne »
Gwy ti si skuzila stvar od svih tih rasprava,i kuzis glavnu razliku  :up:

Cannibal,to je tvoj ukus,i svatko ima neki svoj ukus i neki uzgaivaci su tezili jednom neki necem drugom,zato danas postoji preko 15 linija pitova,i svaki je namjenjen necem drugom i svrsishodno tako izgleda
Za mene pitovi nisu za izlozbe,vec za sportove i tamo se onda vidi sta je pit i koliko je kvalitetan,steta je sto kod nas toga nema

A sto se tice papira,papir kao dokaz tko su mu roditelji su super stvar,da kod parenja ne paris srodnike,ali papiri kao dizaci cijene i krivotvoreni papiri su samo nacin brze zarade

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #468 u: Kolovoz 20, 2010, 13:30:04 poslijepodne »
delbi samo se u jednom ne bi slozila sa tobom psi zele biti sa coporom to je njihova ostavstina iz divljih dana, a ako te pas smatra jos vodom copora normalno je da ce te slijediti svuda. nije badava ona slijedis me kao pas  :D
macke su samostalne, pesi su dio copora. macka ce te lijeno pogledati kad budes izlazio van i vjerojatno zaspati za dvije sec, dok ce ti se pas nacrtati kraj vrata bez obzira kaj ides na 1 min na wc, a po mogucnost ako ne zatvoris vrata ce ti jos gurnuti glavu unutra da te ima i na oku  :roll:

previse komplicirate s tim tko je sta i kako treba biti...pesi su tu da ih volimo a ne da izgledaju na centimetar po tome kak si je netko ih zamislio
meni bitnije da su mi pesi zdravi nego da izgledaju onak kak sam si zamislila

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #469 u: Kolovoz 20, 2010, 13:37:50 poslijepodne »
i to je to..hahaha, rekoh ja...svi se u konacnici slazemo.....i, mislimo isto :):) :heart: :up:
BTW o...tome kako te pas slijedi...:) mi doma sada imamo mopsa...i, hahaha, nebrojeno sam ga puta jadnog nehotice zatvorio u WC-u...ja odem u WC, on zamnom...kad izlazim...automatski zatvorim vrata za sobom..a, on jadan nije stigao izaci :):) i...sto je najgore...ne laje...ne buni se...nego...kada nakon pola sata primjetimo da ga nema...odemo u wc pustiti ga vani...brizan moj stupido :):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #470 u: Kolovoz 20, 2010, 13:39:29 poslijepodne »
@ Tiii

Jel Kan može ovo?

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #471 u: Kolovoz 20, 2010, 13:48:14 poslijepodne »
Ovaj je ocito shvatio problem svoje napaljenosti  :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #472 u: Kolovoz 20, 2010, 14:30:35 poslijepodne »
Cannibal,to je tvoj ukus,i svatko ima neki svoj ukus i neki uzgaivaci su tezili jednom neki necem drugom,zato danas postoji preko 15 linija pitova,i svaki je namjenjen necem drugom i svrsishodno tako izgleda
Za mene pitovi nisu za izlozbe,vec za sportove i tamo se onda vidi sta je pit i koliko je kvalitetan,steta je sto kod nas toga nema
narvno  :up:
nego u kojim se to sportovima koriste pit bull terijeri i za što im je bila namjena u prošlosti, njima kao liniji i karkteru (ne želim čuti odgovor za borbe pasa, jer to može svaki pas)

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #473 u: Kolovoz 20, 2010, 15:40:56 poslijepodne »
 :D ajme slike(koju je postavio pravda)  :D
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #474 u: Kolovoz 20, 2010, 15:48:58 poslijepodne »
lomili su noge bikovima u arenama ( bull terrieri ) :D  inace moj najdraži pas kojeg jos nisam uspio nabavit, ali budem i njega :D