Lipanj 26, 2025, 19:54:36 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250375 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasa-f

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #375 u: Kolovoz 18, 2010, 13:22:50 poslijepodne »
ja ionako moram svaki jogur na tri dijeliti tak da ni moji ne dobiju vise  :D
iako mi rina pocela normalno jesti od kad su dosla nova dva prozdrljivca

imam isti problem prezderavanja sa svoja dva stenca
nekoliko savjeta....jedan od cezara da se sipa dio hrane pa se onda polako dodaje jos (kao da pas svati da mu nece nitko uzeti), ima jos par savjeta ali nisam bas skuzila, ugl ima na njegovim stranicama
jedan od nacina kako sam ja to rjesila je da sam namocila dehidrate....onda se onako napuhnu i pas ih ne moze trpati u usta, moji su s vremenom poceli lakse jesti i sad se ne dave nego i zvacu tu i tamo, doduse doprinjelo je i to sto sam ih naucila da se drze podalje od tudih zdjelica pa su sad sigurni jedno od drugog  :roll:
svaka cast na skoli ali svi psi bi trebali pristojno cekati da im se da dopustenje da krenu jesti  :D

enki sta mislis kako bi njegovi roditelji reagirali na ugrize? ili izgrebane ruke?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #376 u: Kolovoz 18, 2010, 14:07:51 poslijepodne »
Vecina vas koliko znam iz iskustva stencima dajete one male dehidrate koji su kao male kuglice,promjera 0.5cm
E pa ljudi ja sam to rijesio jednostavno
To vam moze biti privremeno rijesenje koje ce vaseg psa nauciti da zvace i polako jede
Nabavite hranu za stence ali velikih pasmina i dobit cete hranu sa ogromnim komadima
Hranu stavite u zdijelicu u takvoj kolicini da ju pas nece moci cijelu pojesti

Objasnjenje zasto vasi mladi stenci hlapljivo jedu je strah od drugih pasa (stenaca)
Dok su jos jako mali vec se bore za sisu,tako i za hranu,najjaci najdominantniji jede prvi,i svi da bi uspijeli nesto pojesti moraju biti jako brzi
Također ako imate drugog psa moze brzo jesti i radi njega
Uglavnom to odvajanje ili davanje hrane po malo,nema bas koristi,jer ce svaki dio koji mu das pojesti hlapljivo

Rijesenje je puna zdijela krupnog dehidrata,stenci ce momentalno prestati prozdirati hranu iz dva razloga
Prvo sve sto stave u usta morat ce prozvakati,prije nego progutaju
A drugo cete rijesiti problem prejedanja i loseg sijedanja hrane na zeludac,jer ce stenci jesti hranu dok se ne nasite,a ostalo ostaviti
Zbog cinjenice da mozgu treba neko vrijeme da registrira da je zeludac pun
Metodu brzog jedenja koriste ljudi kod natjecanja di ce tko vise pojesti,i ja kad jedem palacinke

Usput dehidrati davati suh,mocen vodom ili jogurtom samo im pospijesuju da brze pojedu

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #377 u: Kolovoz 18, 2010, 14:47:07 poslijepodne »
svida mi se i tvoja ideja ali moj scar je skoro tako zavrsio na hitnoj
u torbi mi je ostalo tri kile hrane za rinu (energy hrana, velikih briketa) kad sam se vratila sputa
dok sam bila na poslu on je mutavac pojeo to sve....tri dana nakon toga su ga ljudi zvali bacvica....u prijevodu jest ce dok se ne raspukne kao riba  :D
i izgledao je stvarno jezovito....sva sreca pa nije bilo vise hrane jer sumnjam da bi se zaustavio
ali opet sa svakim psom moras naci metodu koja kod njega najbolje pali ono moje su bili prijedlozi koji su funkcionirali kod mene i saptaca ;)
a i vjerujem da tvoj nije toliko kritican kao moji i ostali navedeni ako mu moras dodavati nesto na brikete da mu budu finiji  :D

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #378 u: Kolovoz 18, 2010, 14:56:33 poslijepodne »
luxy ja imam tri mjesanca belgijanera u svojoj sobi od 20 kvadrata (da imam veliku sobu ako ne racunas da je unutra i 17 akvarija  :D )
susjed mi ima mastifa u stanu, frend bernardinku, a par iz susjednog kvarta dogu
iz osobnog iskustva ti mogu reci da osim popikavanja drugih problema nemam, ali vjerujem da ces i na malog pesa se popikavati.... sad se postavlja pitanje koliko mali pas mora biti da bi bio za stan?

Ja sam totalno drugačijeg mišljenja.Kao što sam protiv toga da je pas na lancu,tako i to da je tako veliki pas u stanu.To bi trebao biti stančina,a ne prosječan stan od 50-70 kvadrata npr.To kaj se ti popikavaš na njega nije razlog,nego što je njemu s obzirom na veličinu sve skučeno. -?

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #379 u: Kolovoz 18, 2010, 15:21:58 poslijepodne »
ma idiot guta i velike - probao, močio - još brže nestanu.

2. pitanje BARF? Iskustva, količina za štene od 4 mjeseca i 8 kila, da li ga je ok kombinirati sa dehidratom po sistemu 1. dan dehidrat, 2. dan barf. Nemam vremena spremat mu hranu i ovo mi je praktično. Sra... je u tome što nigdje ne mogu pronaći upute za primjenu. 5 mjesta pet različitih info. od 250 grama do kile dnevno. Ima netko tablicu kakvu?

Ima li netko recept BARF-a, mislim da to nebi bo problem složit sam pa smrznut u porcijama?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 18, 2010, 15:25:56 poslijepodne od joke44 »

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #380 u: Kolovoz 18, 2010, 15:46:59 poslijepodne »
Barf pojedu moji ko ludi ali to tako smrdi da sam se skoro zrigo kad sam im daval, tak da smo odustali od barfa :P

btw: 120 kvadrata 3 psa :up:

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #381 u: Kolovoz 18, 2010, 15:52:54 poslijepodne »
Moj nije uopce kritican,on se lagano namjesti i 400-500grama cisti jedno 15 minuta,prvo ih sve polize i tako stoji nad njima i pomalo gricka :D

Ako ti pas toliko hrane pojede i pojeo bi jos,onda je to posesivno ponasanje,jer se tu ne radi o gladi

Ikota reko sam ti da odlucis sa cim ces ga hraniti i sto pase njemu i tvom đepu,ne mijenjam mu tako hranu svako malo

Barf svi rade po svom nekom receptu
evo jedan
Kupim tri kile grkljaja malo pofurim sa vrelom vodom i narežem na sitno.
gledam da koliko kila mesa toliko i povrća.
povrće ne kuham,smeljem špinat,2 mrkve,korabice sa maslinovim uljem --ili bućinim- dodajem hajdinu kašu ili tamnu rižu,to preljevam sa žgancima ali ne jako da su rijetki.
kada se žganci ohlade sve to zajedno promješam.
uz grkljanje ,tu i tamo ako nabavim dobiju srčeka ,tripice,žećetina i plava riba.
ponekad ujutro znaju dobiti ,stari kruh i to prelijem sa jogurtom.
sušim ljuske jajeta jer ima kalcija,to dobiju triput tjedno jedna ćajna žlićica na hranu koju jedu taj dan.
masu kombinacija se može napravit sa kuhanjem,sa tom kombinacio imam skoro deset kila hrane. eukanubu vreču od sedam i pol kila pojedu 8-9 dana ,a šta je najbitnije ,eukanuba košta 260 kuna ,a namjernice koje kuham ne potroši ni sto kuna.
1 kg grkljana-8 kuna
1kg-špinata -10 kuna
1kg -korabice - oko 10 kuna
1kg -crne riže -10kuna
1kg -žganci- 10 kuna
2-3 mrkve par kuna ,malo bućinog ulja.
recimo da sve te namjernice duplate ,to otprilike ispada stotinjak kuna a dobijete 10 kila hrane.
ja stavljam ovakav omjer.
2 kg-grkljana
2kg-špinata
2-3 mrkve
2kg- korabice-- izbjegavati zelje,kupus ,krumpir,grašak,grah.
1 kila hajdine kaše ili riže -samo ne bjele,ja je ne stavljam.
1kg zganaca,malo rijeđe da se ovo predhodno može zaliti i promješati
malo ćešnjaka.
sve kuham osim povrća .
moji se psi dave u tome ,a to nisam rekao te porcije gledam da svako dobije oko dvjesto grama .tri obroka dnevno 600grama ,dva psa oko kilu i dvjesto grama hrane.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #382 u: Kolovoz 18, 2010, 16:45:03 poslijepodne »
rižu kuhaš posebno svaki dan ili je skuhaš pa smrzneš?

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #383 u: Kolovoz 18, 2010, 17:08:33 poslijepodne »
Probaj svaki dan kuhati,ako mozes,ako ne stavi u frizider,ne moras smrzavati do sutra

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #384 u: Kolovoz 18, 2010, 17:17:13 poslijepodne »
Barf je nemoguce napraviti doma jer samo ime BARF znaci "sirovo meso i kosti" koje su zapravo ono najbitnije u ovoj mjesavini (kalcij). A tko doma ima stroj za mljet kosti bas me zanima :D Ovo drugo je sve ok, moze se sloziti al se nemoze nazvati barfom.

Ja sam  4 godine hranila svoje barfom (onim gotovim),  nemam zamjerke osim cinjenice da je to hrana siromasna proteinima za stene. Ima oko 20-tak posto proteina. Takodjer, mnogo ce vise pojesti barfa nego dehidrata, mozda i duplo. Po meni je kombinacija barfa sa visokoenergetskim dehidratom dobra.

Pa nemoguce da od svega dobije proljev
Ja svom naprimjer dam dvije male zlice vrhnja,komad salame isjeckan na male kockice,i pomijesam sa hranom
Kolicinski ne povecava nesto obrok,ali mu puno bolje odgovara,pa polize zdijelicu,suhi dehidrat samo onjusi i odseta,znaci niti ne proba

Nemo je prije nego sam otkrila barf bio na infuzijama prvih 9 mjeseci svog zivota, prognoza je bila upitna jer nije NISTA mogao probaviti. Ja sam JAKO zadovoljna sto moze probaviti sada cisti dehidrat bez problema, a to sto mu nemogu davati jogurt je po meni najmanji problem...

Inace, juhe igraju, dobro im sjeda, osobito povrce iz juhe. Problem je samo sto ja radim po cijele dane u zadnje vrijeme i vec sam zaboravila kako mi kuhinja izgleda...  :(
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline 2800aaa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #385 u: Kolovoz 18, 2010, 17:46:32 poslijepodne »
Skužih temu o psima pa da vas upoznam .
Bull fight is bullshit!

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #386 u: Kolovoz 18, 2010, 18:18:16 poslijepodne »
Barf je nemoguce napraviti doma jer samo ime BARF znaci "sirovo meso i kosti" koje su zapravo ono najbitnije u ovoj mjesavini (kalcij). A tko doma ima stroj za mljet kosti bas me zanima :D Ovo drugo je sve ok, moze se sloziti al se nemoze nazvati barfom.

Ja sam  4 godine hranila svoje barfom (onim gotovim),  nemam zamjerke osim cinjenice da je to hrana siromasna proteinima za stene. Ima oko 20-tak posto proteina. Takodjer, mnogo ce vise pojesti barfa nego dehidrata, mozda i duplo. Po meni je kombinacija barfa sa visokoenergetskim dehidratom dobra.

Mislio sam kupiti kalcij u prahu za "vlažnu hranu", što mu ionako moram davati jer je štene. Imaš li kakvu tablicu, jer mi kažu u pet shopu da je dosta za moje štene ona porcija od 250 grama dnevno, a na netu nalazim podatke da štenci trebaju jesti barfa u količini 10% svoje težine.

Ovo što je Tii složio mi se čini dobra kombinacija - treba ti jedan dan zajebancije a miran si 10 sljedećih + dodatak kalcija i vitamina tu i tamo i to je to

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #387 u: Kolovoz 18, 2010, 19:00:33 poslijepodne »
Moj nije uopce kritican,on se lagano namjesti i 400-500grama cisti jedno 15 minuta,prvo ih sve polize i tako stoji nad njima i pomalo gricka :D

Ako ti pas toliko hrane pojede i pojeo bi jos,onda je to posesivno ponasanje,jer se tu ne radi o gladi

ma da? sam ga vec negdi usporedila sa svojim ribicama?  :D
sta nisi negdje gore napisao da se boje da ce im netko uzeti hranu....pa to ti je to ;)
ugl rjesila sam da sporije jede namakanjem hrane to sto se nemre zaustaviti mi je u neku ruku i korisno jer ne bira hranu za trening pa preko toga prijedem (ostatak hrane spremam u kantu da ne mogu do nje)
a ono cezarovo je ovdje pa ako je njemu upalilo na preko 40 pasa vjerojatno ce koji tip posluziti i ostalima
http://www.cesarsway.com/askcesar/obsession/My-Dog-Eats-Everything-Help

tri psa, 20 kvadrata, dnevno predenih 30-60 kilometara
kad krenu treninzi ta ce se kilometraza poduplati
sad da je njima sve skuceno cisto sumnjam jer im je najdraze mjesto za spavanje ispod stola ili meni ispod nogu tj stolca, ako psu posvetis paznje koliko treba doma bi trebao spavati ili lezati u svom cosku i odmarati a ne trcati maraton, to sto neki nabave pse koji nisu za njih pa izbjegavaju setnje jer psi njih vuku i maltretiraju....je tuzno i takvima bi stvarno trebalo dvoriste da protegnu noge ali da imam i nekog dzepnog ista stvar, doma se lezi i cila, vani se trci sece igra....ista stvar je i sa djecom, sigurno neces pustiti doma klincu da igra nogomet, ili preskakuje uze, ili vozi bicikl
ofc soba treba biti dovoljno velika da se pas moze okrenuti i leci negdje di nije na prolazu (moji kad su pusteni u stanu uvijek odaberu kuhinjska vrata, pa kako ih je sada troje ja ne mogu prolaziti i popikavam se  :roll: )

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #388 u: Kolovoz 19, 2010, 03:10:12 prijepodne »
Slazem se sa tim u vezi stana
Psu je potrebno mjesta bas toliko da ima gdje leci okrenuti se i da ima svoj mir kad ga zeli,mjesto za zdijelice i to je to
Pas nema sta skakati po kuci,cak niti namjestaju,sve osim spavanja i jela se radi vani

Ovo za brzo jedenje je super,treba probati tko ima problema  :up:

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #389 u: Kolovoz 19, 2010, 08:42:04 prijepodne »
Slazem se sa tim u vezi stana
Psu je potrebno mjesta bas toliko da ima gdje leci okrenuti se i da ima svoj mir kad ga zeli,mjesto za zdijelice i to je to
Pas nema sta skakati po kuci,cak niti namjestaju,sve osim spavanja i jela se radi vani
A dobro ak je tak.
Mislila sam da većim psima treba ipak više kretanja i da im je lijepše ako mogu i uz šetnje i istrčavanja biti više vani,na dvorištu i šetkarati, igrati se...što god.I svaka čast ako se ima vremena za biti s njima vani satima.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #390 u: Kolovoz 19, 2010, 08:46:03 prijepodne »
ma meni psi doma trče naganjaju se laju i bas im je super, idu gore dolje po stanu, u svakoj prostoriji imaju svoju dekicu, ali mogu normalno i na kauč i svugdje gdje mozemo i mi :D

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #391 u: Kolovoz 19, 2010, 08:59:38 prijepodne »
Enki,ti si druga priča. :) Imate stančinu i to je super.Ali imati dogu ili bernardinca u dvosobnom stanu npr.mi je to much.Zbog samog psa,a i sveg ostalog što on donosi.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #392 u: Kolovoz 19, 2010, 09:05:41 prijepodne »
jedna doga ti dode ko i moja 3 psa :D :D :D

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #393 u: Kolovoz 19, 2010, 10:06:08 prijepodne »
Enki,ti si druga priča. :) Imate stančinu i to je super.Ali imati dogu ili bernardinca u dvosobnom stanu npr.mi je to much.Zbog samog psa,a i sveg ostalog što on donosi.

Ako pas ima redovne izlaske i šetnje ne vidim razloga zašto nebi bili u stanu. Mom AST je sigurno ljepše u stanu nego u boksu, makar ga ovaj što drži psa u boksu možda bolje trenira i rastrčava nego ja svog i u konaćnici je njegov pas sretniji ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #394 u: Kolovoz 19, 2010, 10:21:46 prijepodne »
Evo nas opet! :D
Ikota,razlika je biti u boxu ili kao što je recimo Beorn od Babyboom u dvorištu.Da bi mu bilo baš lijepše u stanu,ne bih rekla.Uspoređujem njega jer je bernardinac kojeg je spominjala Saša tu negdje,poput njega,velika pasmina.
I naravno da je tvom ATS lijepo u stanu,to ne sumnjam.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #395 u: Kolovoz 19, 2010, 10:26:38 prijepodne »
Evo nas opet! :D
Ikota,razlika je biti u boxu ili kao što je recimo Beorn od Babyboom u dvorištu.Da bi mu bilo baš lijepše u stanu,ne bih rekla.Uspoređujem njega jer je bernardinac kojeg je spominjala Saša tu negdje,poput njega,velika pasmina.
I naravno da je tvom ATS lijepo u stanu,to ne sumnjam.

:up:  Ok    ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #396 u: Kolovoz 19, 2010, 11:04:16 prijepodne »
Ikota kako tvoja beštija, moj raste naočigled

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #397 u: Kolovoz 19, 2010, 11:10:10 prijepodne »
Ikota kako tvoja beštija, moj raste naočigled

Ko gljiva poslje kiše :D :D
Dobil je u mjesec dana oko 2 kg i duplo je veći 8)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #398 u: Kolovoz 19, 2010, 11:38:25 prijepodne »
evo malo slika s ljetovanja

Offline El Enki

• Punopravni član