Lipanj 27, 2025, 00:26:08 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250447 vremena)

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #350 u: Kolovoz 15, 2010, 13:54:13 poslijepodne »
To previse varira da bi se rekla tocna dob. Neki psi sazrijevaju prije, neki kasnije .Recimo da vece pasmine sazrijevaju kasnije, cak do 3. godine. Manje prije ali puna zrelost se rijetko desava prije 2. godine. Moji (pinch, mjesanka i zl.retriver) su svi potpuno izasli iz puberteta tek oko 2. godine. Zapravo zenka puno prije dok su decki kasnije. Mali je oko 2. godine a retriver se nekako smirio psihicki tek poslje 3. godine.

Inace, bas kao stene je pas prije puberteta (9 mj-1 god), a kasnije adolescent tj. mladi pas.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #351 u: Kolovoz 16, 2010, 09:24:19 prijepodne »
:D moja 2 adolescenta i jedno pravo muško :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #352 u: Kolovoz 16, 2010, 10:46:45 prijepodne »
Ja zelim javiti da izgleda da kastracija mog psa ipak nije prosla u najboljem redu  :dead: Iako je sve zaraslo i jedva da se uopce oziljak vidi, cini se da ima skrotalnu herniju. Tamo gdje nebi trebalo biti nicega... ima necega, a provjereno prije nije imao. Sutra idemo vetu, zvala sam ga i kaze da nije nista hitno i da se ne brinem (zbilja, on se ponasa skroz normalno i nema neke bolove), ali sad mene zbilja zanima zasto bi se to moglo desiti?

Cannibal, u kojim se slucajevima to desava? Imas li iskustva s time? Probrowsala sam cijeli net i forume i nisam nasla nikoga tko kaze da mu se slicno desilo bas nakon kastracije (normalno je kod stenadi, al ovako...), pa nije valjda da bas moj pas uvijek mora biti jedini  :nerv:

Zbilja bi mi bilo krivo da mora na novu operaciju, a ne vidim kako bi se to trebalo drugacije rijesiti... ne smeta mu ali moglo bi smetati kasnije, to nemoze biti zdravo. Jos uvijek mi nije krivo sto smo to obavili. Trenutno ne vidim nikakve razlike u ponasanju, stovise, jos je ludji nego prije zbog akumulirane energije posto se nije smjeo kretati previse za vrijeme zarastanja rane, i novi (muski) pas u kuci... Ali vjerujem da ce s vremenom se smiriti barem zapisavanje svega i naskakivanje svacijih nogu/kuja/macaka...
...Pula...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #353 u: Kolovoz 16, 2010, 12:19:49 poslijepodne »
moguće je da se prilikom odstranjivanja testisa i kasnije da je možda pukel šav, pa je ductus deferens il epididimis izašel van i stvoril herniju..al ništa strašno, a moguće je da je samo oteklina unutar scrotuma od zaraštavanja rane, tj. rana je zarasla a unutra se nakupilo tekućine, pa možda sad to tak izgleda..napamet mi je teško reč, trebalo bi vidjet, al ono no worry  ;)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #354 u: Kolovoz 16, 2010, 22:21:00 poslijepodne »
Evo malo prije sam pipala (ehm :D) i sto god je bilo je manje danas, i to barem u pola! Sutra popodne ipak idemo vetu da baci oko, ali zbilja se nadam cannibal da je rijec o oteklini! Malo mi je to cudno jer je vanjski sav zbilja brzo zarastao bez ikakvih komplikacija i oteklina. Evo sad je malo crveno okolo al to si on sam nadrazi jer non-stop fafa. Zna si rane napraviti od zivcanosti pa to nije nis novo za njega.
...Pula...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #355 u: Kolovoz 16, 2010, 22:27:07 poslijepodne »
Evo malo prije sam pipala .

:D :D :D sram te bilo  :D :D
onda niti ne moraš nikda niti ić, jer je vjerojatno ovo drugo u pitanju, obična oteklina zbog iscjedka i to će samo nestat..bitno da mu na dodir nije bolno i da se ne povećava il ne daj bože da zakuri..ako je on ok i sretan onda nema frke..i ne pipaj ga više, jer ćeš ga zbunit, jel još nije ni svjestan da je sad postal ono  :D :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #356 u: Kolovoz 16, 2010, 22:43:41 poslijepodne »
Gwy ma bice sve dobro
Sad kad sve zaraste,lagano sa biciklom ga istrcavaj,i pazi sa hranom da se ne zdeblja

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #357 u: Kolovoz 17, 2010, 01:14:17 prijepodne »
Evo malo prije sam pipala .

:D :D :D sram te bilo  :D :D
onda niti ne moraš nikda niti ić, jer je vjerojatno ovo drugo u pitanju, obična oteklina zbog iscjedka i to će samo nestat..bitno da mu na dodir nije bolno i da se ne povećava il ne daj bože da zakuri..ako je on ok i sretan onda nema frke..i ne pipaj ga više, jer ćeš ga zbunit, jel još nije ni svjestan da je sad postal ono  :D :D

Znaci hernija pod obavezno boli? Jer on zbilja ne pokazuje nikakve znakove nelagode, a stiskala sam prilicno da provjerim :D Joj malo si me utjesio, hvaaaaala  :zagrljaj:

Gwy ma bice sve dobro
Sad kad sve zaraste,lagano sa biciklom ga istrcavaj,i pazi sa hranom da se ne zdeblja

Dao Bog da se udeblja, fali mu jedno 10 kg! Pao je zbog tjeranja kuja u kvartu na 26 kg... jedva cekam da se smiri malo kroz koji mjesec i da pocne dobivati kile...  Ali koje smo srece, bas ON nece biti taj koji se deblja :D

Btw. vec sam pocela istrcavanja s biciklom i pustam ga da sam odredjuje koliko zeli trcati....i zbilja zeli mnogo! Da li je ok tako brzo nakon operacije da se istrcava punom snagom?  :o
...Pula...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #358 u: Kolovoz 17, 2010, 02:00:51 prijepodne »
Ako psu das da trci galopom tako moze jako dugo,cak i kad psi nisu trenirani
Probaj ga drzati da brzo hoda,to puno bolje djeluje,jer tako nabija misice,i brze se umara,takvo kaskanje je kao brzo hodanje u ljudi,tko je probo zna o cemu pricam

Ako je u manjku kilograma,onda kao i kod ljudi da bi se udebljo treba unjeti vise nego sto potrosi,tako da bi trebala povecati kolicinu hrane
Također pomalo ga udebljati da nebi dobio salo jer onda opet nista od toga

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #359 u: Kolovoz 17, 2010, 10:51:50 prijepodne »
Evo dok sam malo tražil po netu o odrastanju psa naletih na ovo... Pa da podjelim sa vama, makar Vi već to sigurno znate, al za one ,ko ja, koji ne znaju :D
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline marijofil

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #360 u: Kolovoz 17, 2010, 11:10:20 prijepodne »
mislim da se ne može sve pse strpat u isti koš, velike pasmine opčenito žive krače, manje dulje tako da i ovakva tablica ne može biti ista za sve

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #361 u: Kolovoz 17, 2010, 14:38:11 poslijepodne »
Ako psu das da trci galopom tako moze jako dugo,cak i kad psi nisu trenirani
Probaj ga drzati da brzo hoda,to puno bolje djeluje,jer tako nabija misice,i brze se umara,takvo kaskanje je kao brzo hodanje u ljudi,tko je probo zna o cemu pricam

Ako je u manjku kilograma,onda kao i kod ljudi da bi se udebljo treba unjeti vise nego sto potrosi,tako da bi trebala povecati kolicinu hrane
Također pomalo ga udebljati da nebi dobio salo jer onda opet nista od toga

Ne galopira nego samo kaska. Istrcavam njega i Suky svaku drugu vecer u prosjeku. Brze od kasa im nedam da idu iz cistog razloga sto nisam sigurna da bi mogla kontrolirati biciklu u tom brzini dok me natezu 2 psa :D Osim toga, ja nikad ne pedaliram vec oni vuku tako da mislim da je to bolje vjezba od cistog trckaranja.

Usput, Suky (10 kg) vuce jace i aktivnije od Neme... ona toliko obozava vuci biciklu da ju je milina gledati  :heart:

Sto se tezine tice, njega je jako tesko ugojiti jer nece jesti one bolje dehidrate... Kupovala sam neko vrijeme Canidae, bila je super jedno vrijeme a onda su ju prestali skroz jesti... Uspijem ih natjerati prosjecno da pojedu jednu bez-vez hranu sa nesto vise proteina (sto je takodjer pitanje dal ih ima koliko pise..), dodajem ugljikohidrate i povrce... ali sve to nije dosta jer se nikako ne deblja :(
...Pula...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #362 u: Kolovoz 17, 2010, 17:11:24 poslijepodne »
Onda su oni fine guze,pa im moras smiksati nesto sa jogurtom salamicom ili tako nesto,samo da im ima bolji okus

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #363 u: Kolovoz 17, 2010, 22:09:49 poslijepodne »
Nesmijem, proljev od svega u tom stilu  :roll:
...Pula...

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #364 u: Kolovoz 17, 2010, 23:04:38 poslijepodne »
ej ljudi ima li mješanaca u azilima koji su dovoljno mali za život u stanu?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #365 u: Kolovoz 17, 2010, 23:22:51 poslijepodne »
Odi do azila i vidi..to ti jedino mogu reći.. ;)

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #366 u: Kolovoz 17, 2010, 23:55:58 poslijepodne »
luxy ja imam tri mjesanca belgijanera u svojoj sobi od 20 kvadrata (da imam veliku sobu ako ne racunas da je unutra i 17 akvarija  :D )
susjed mi ima mastifa u stanu, frend bernardinku, a par iz susjednog kvarta dogu
iz osobnog iskustva ti mogu reci da osim popikavanja drugih problema nemam, ali vjerujem da ces i na malog pesa se popikavati.... sad se postavlja pitanje koliko mali pas mora biti da bi bio za stan?

gwyn da mu probas dati energetsku hranu? moja je isto prezgoljava (doduse od treninga) i ne jede bas s apetitom ali od kad sam na royal energy dobila je finu liniju (ne vide joj se vise rebra)
ugl poanta hrane je da pas jede kolicinski isto ali dobiva vise energije
od jogurta dobi proljev??? si mu probala dati svjezi sir? juhu govedu ili pilecu ako kuhas doma domacu samo odvojis za njega prije nego zacinis sebi.....moja se davi u tome i ne reagira na nis od toga
btw sretno s time da ce se udebljati nakon kastracije....vidjela si moju kujicu  :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #367 u: Kolovoz 18, 2010, 00:02:52 prijepodne »
Pa nemoguce da od svega dobije proljev
Ja svom naprimjer dam dvije male zlice vrhnja,komad salame isjeckan na male kockice,i pomijesam sa hranom
Kolicinski ne povecava nesto obrok,ali mu puno bolje odgovara,pa polize zdijelicu,suhi dehidrat samo onjusi i odseta,znaci niti ne proba

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #368 u: Kolovoz 18, 2010, 00:09:24 prijepodne »
Pa nemoguce da od svega dobije proljev
Ja svom naprimjer dam dvije male zlice vrhnja,komad salame isjeckan na male kockice,i pomijesam sa hranom
Kolicinski ne povecava nesto obrok,ali mu puno bolje odgovara,pa polize zdijelicu,suhi dehidrat samo onjusi i odseta,znaci niti ne proba
susjed cula da vrhnje nije najbolje rjesenje, nego jogurt i svjezi sir....nisam se zamarala citanjem deklaracije i gledanjem zbog cega i jel vjerodostojan podatak jer vrhnje ionako ja potamanim pa ne ostane za njih  :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #369 u: Kolovoz 18, 2010, 00:12:37 prijepodne »
Pa iskreno nemam pojma
Nema nikakvi problema sa stolicom niti icm po cemu bi zakljucio da mu vrhnje ne odgovara
Mozda da pojede cijelo vrhnje bi mu bilo nesto,ali od dvije zlice mu nikad nije nista
Također kad dajem jogurt dajem max 1/3 casice
Jer je to tek toliko da osjeti miris i okus,a ne da se nahrani  :D

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #370 u: Kolovoz 18, 2010, 09:59:03 prijepodne »
Ja sa svojim štenetom imam sasvim drugi problem - jede sve, ali baš sve( čak je i pastu za čišćenje od parazita jeo s guštom, nisam mu je morao ubacivati u usta). Problem je u tome što jede tako halapljivo da mu se svaki put zaleti hrana, pa kašlje. Kako da to riješim ( mislim drago mi je da nemam problema sa prehranom) ali navali na hranu tako da skoro da zdjelu ne pojede. Naučio sam ga da čeka dok mu ne dozvolim da jede, ali čim mu dam znak ide napad na zdjelu.

Offline Mins

• Punopravni član
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #371 u: Kolovoz 18, 2010, 10:57:13 prijepodne »
Moja mala isto brzo i hlapljivo jede kao da joj je zadnji obrok i onda kašlje još stane na dvije nog kako bi podrignula  :D...nego, peseki nekad kašlju nakon hrane ako imaju problema sa trahejama ili mandulama. Male pasmine posebno tako da i to treba prekontrolirati.

Za proljev je najbolja kuhama riža i neki jogurt sa probiotikom (glavno da ima kulturu za poboljšanje crijevne mikroflore), vrhnje je premasno. Moja još dobije i ulje za dlaku i kožu sa balansiranim omjerom masnih kiselina (kada je probava u redu).

Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #372 u: Kolovoz 18, 2010, 12:42:21 poslijepodne »
dosta sam razmišljao i zaključio sam...pas nije za nas i naš mali stan...prevelika je to obaveza za mene,možda ga uzmem kada se osamostalim...
roditelji su mi rekli da postoje i drugi ljubimci koji mi mogu na neki način zamijeniti psa...
pa su mi predložili zamorca...meni se ideja svidjela pa ćemo vidjeti...
uglavnom moj stan sve više liči na ZOO 8)
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #373 u: Kolovoz 18, 2010, 12:43:38 poslijepodne »
što mislite o njihovom prijedlogu?
tako bi imao ribice koje samo gledam,hrčka kojega s vremena na vrijeme pomazim te zamorca koji mi je uvijek na raspolaganju :D

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #374 u: Kolovoz 18, 2010, 13:20:01 poslijepodne »
imam ti ja doma zamorca, nemoj mislit da ih mozes mazit kad oces :P
moj prijedlog je afrički tvor kojeg cu i sam uskoro vjerojatno nabavit :D
s njim mozes van u setnju i to s lajnom kao i sa psom :D