Lipanj 26, 2025, 14:51:05 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250301 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #325 u: Kolovoz 10, 2010, 15:45:48 poslijepodne »
Evo da podijelim sa vama svoju "sreću" :D
Nakon 3 tjedna dobio 1,5kg i "naučio dosta" toga (pa recimo 5% onoga što bi trebao :D ) Ali se trudimo :up:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #326 u: Kolovoz 10, 2010, 15:48:07 poslijepodne »
hehe, krasan peso :D kolko je sad ono staro to malo slatko štene ?

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #327 u: Kolovoz 10, 2010, 15:48:43 poslijepodne »
hehe, krasan peso :D kolko je sad ono staro to malo slatko štene ?

3 mjeseca
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #328 u: Kolovoz 10, 2010, 15:59:02 poslijepodne »
gubica mala :D

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #329 u: Kolovoz 10, 2010, 16:03:57 poslijepodne »
zakon  :up:
hočeš doć sa njime kod nas?

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #330 u: Kolovoz 10, 2010, 19:16:20 poslijepodne »

Ja bi volio ako neće smetati.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #331 u: Kolovoz 10, 2010, 19:23:53 poslijepodne »

Ja bi volio ako neće smetati.
aa...kaj bi  :zagrljaj:

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #332 u: Kolovoz 10, 2010, 19:48:21 poslijepodne »
Malo upadam u temu, nadam se da vam ne smeta  :-[
Vidim dosta vas ima pouno iskustva, pa bi molila nekog ako nije problem da objasni kako to ide kod eutanazije psa  :'(
Naime imam pudlu staru 17 god i nakupilo mu se jadnom toliko problema da smo odlucili da je najbolje skratit mu muke jer stvarno više nemože.Pojma nemam kako cu to izdržat,ali nema druge jer neželimo ga ostaviti da pati  :'( :'(
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #333 u: Kolovoz 10, 2010, 20:18:22 poslijepodne »
Malo upadam u temu, nadam se da vam ne smeta  :-[
Vidim dosta vas ima pouno iskustva, pa bi molila nekog ako nije problem da objasni kako to ide kod eutanazije psa  :'(
Naime imam pudlu staru 17 god i nakupilo mu se jadnom toliko problema da smo odlucili da je najbolje skratit mu muke jer stvarno više nemože.Pojma nemam kako cu to izdržat,ali nema druge jer neželimo ga ostaviti da pati  :'( :'(

eh..ovako, koristi se pripravak t-61 (vidi link http://www.drugs.com/vet/t-61-euthanasia-solution-can.html ), koji se aplicira intravenozno..ono kaj mogu potvrdit iz prakse, jest da je to jedini humani način da se psa uspava..nakon aplikacije, pas zaspi u roku od dvije sekunde, bez ikakvih komplikacija ili mućenja..samo zaspi, odnosno glava mu klone i to je to..svakako preporučujem kod ovakvih slučajeva..samo oprez, neke kolege veterinari umjesto ovog t-61, znaju upotrebljavat antiseptik (cetavlon), koji je nehuman i pas se muči prilikom ovakvog načina eutanazije..svakako obrati pažnju na to, ako se odlučite..
« Zadnja izmjena: Kolovoz 10, 2010, 20:21:44 poslijepodne od cannibal »

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #334 u: Kolovoz 10, 2010, 21:52:12 poslijepodne »
i opet pitanje.. koja je procedura sterilizacije kuje? koliko mora proc od oštenjivanja?

na sto moram pripaziti? ako moram na sta?

bez moraliziranja koga zasto i kome..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #335 u: Kolovoz 10, 2010, 22:06:31 poslijepodne »
i opet pitanje.. koja je procedura sterilizacije kuje? koliko mora proc od oštenjivanja?

ne kužim te..al probat ću..
možeš ju odfurat na sterilizaciju čim malci odu od nje..ili odma sad ako nemam malaca i ako se ne tjera..
pripazitr moraš samo da dođe na tašte na operaciju, znači taj dan il noć prije joj makneš hranu i finitio, ostalo je briga od veterinara  ;)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #336 u: Kolovoz 10, 2010, 22:29:00 poslijepodne »
da tak smo i mi svoju nedavno sam smo cekali da prode mj. dana nakon tjeranja i onda je odfurali, poslije je bila cijeli dan u komi al se oporavila za 3-4- dana, a tek nakon 10 dana je smijela opet trcat i divljat :)

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #337 u: Kolovoz 10, 2010, 22:56:58 poslijepodne »
eh..ovako, koristi se pripravak t-61 (vidi link http://www.drugs.com/vet/t-61-euthanasia-solution-can.html ), koji se aplicira intravenozno..ono kaj mogu potvrdit iz prakse, jest da je to jedini humani način da se psa uspava..nakon aplikacije, pas zaspi u roku od dvije sekunde, bez ikakvih komplikacija ili mućenja..samo zaspi, odnosno glava mu klone i to je to..svakako preporučujem kod ovakvih slučajeva..samo oprez, neke kolege veterinari umjesto ovog t-61, znaju upotrebljavat antiseptik (cetavlon), koji je nehuman i pas se muči prilikom ovakvog načina eutanazije..svakako obrati pažnju na to, ako se odlučite..

Idem kod veterinara koji me dobro znaju (na praksi sam kod njih i masu stvari su mi napravili besplatno i super su, pa se nadam da sve bude ok) :'(
Jednom smo bili u drugoj stanici na praksi, i mačku su donjeli na uspavljivanje.Prvo joj je u mišič dao nesto(mislim anasteziju) i kad je zaspala, direkt u srce nesto  :roll: Jel to inace normalno za eutanaziju mačke,jer mi je bilo stvarno užasno, a vlasnici su i prije prve inekcije otišli   -?
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #338 u: Kolovoz 11, 2010, 00:04:19 prijepodne »

ne znam kakve uvjete imas doma
ugl meni su ovo rekli....pas mora biti na toplom, ne smije divljati narednih tjedan dana (mos si mislit kak je moja to zdrzala  :D ), ako imas kakvih drugih kucnih ljubimaca pripazi da ju ne maltretiraju, i pripremi se da ces taj i iduci dan pomagati kuji pri hodanju i cistiti jer nece moci drzati mjehur  ;)
ja sam svoju kastrirala sa 6 mjeseci tako da nije bilo niti tjeranja niti okota pa ti tu ne znam reci iskustva :)

viky drz se

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #339 u: Kolovoz 11, 2010, 00:10:22 prijepodne »
Viky nemoj njih osuđivati zato sto su otisli
Iskreno ni sam ne znam dali bi rađe osto i bio zadnji trenutak sa Kanom,ili bi mi bilo lakse da to ne vidim,jer sigurno taj trenutak nebi tako lako zaboravio,a opet nebi volio da bude sam u tom trenutku,to je mozda najteza odluka
Nadam se da ce biti jednog dana prirodno od godina i bez pacenja

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #340 u: Kolovoz 11, 2010, 00:41:56 prijepodne »

Idem kod veterinara koji me dobro znaju (na praksi sam kod njih i masu stvari su mi napravili besplatno i super su, pa se nadam da sve bude ok) :'(
Jednom smo bili u drugoj stanici na praksi, i mačku su donjeli na uspavljivanje.Prvo joj je u mišič dao nesto(mislim anasteziju) i kad je zaspala, direkt u srce nesto  :roll: Jel to inace normalno za eutanaziju mačke,jer mi je bilo stvarno užasno, a vlasnici su i prije prve inekcije otišli   -?
[/quote]

Viki drzi se...ni ja neznam jel bih izdrzao to gledajuci...:(...ali ja mislim da je ljubimcu lakše kada je topla vlasnikova ruka pored njega..:(

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #341 u: Kolovoz 11, 2010, 07:12:15 prijepodne »

da i toga ima, svatko ima svoju metodu, samo što iskreno sumnjam da daju intracardijalno, već sve to manje više završi intrapulmonalno..al može se i tako, svakome kak mu odgovara, ja sam se služio sa ovom metodom koju sam ti opisao, znači u venu brahiocefalis i to oko 1ml, lagano aplikacijom, niti ne stisneš t-61 do kraja pas je već "zaspao", i nema mučenja, trzanja il bilo čeg drugo kaj bi moglo izazvati patnju i agoniju kod životinje..

ne znam kakve uvjete imas doma
ugl meni su ovo rekli....pas mora biti na toplom, ne smije divljati narednih tjedan dana (mos si mislit kak je moja to zdrzala  :D ), ako imas kakvih drugih kucnih ljubimaca pripazi da ju ne maltretiraju, i pripremi se da ces taj i iduci dan pomagati kuji pri hodanju i cistiti jer nece moci drzati mjehur  ;)
ja sam svoju kastrirala sa 6 mjeseci tako da nije bilo niti tjeranja niti okota pa ti tu ne znam reci iskustva :)
meni nisu rekli, već imam iskustva sa time, pas nakon operacije mora bit na toplom (samo ono vrijeme kad se budi iz narkoze), po mogućnosti u tamnijem dijelu prostorije il u tamnoj prostoriji..prvi dan jest malo teže, kad je još sve friško, al drugi dan je sve ok..ono na kaj bi skrenuo pozornost jest, da se pripazi na samu kuju da si ne dira rez (ranu),, tu znaju nastat komplikacije, pa si nakon 3-4 dana kuja "razruje" šavove i onda sve ispočetka, al tu je vlasnik koji treba obratiti pažnju na to.. ;)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #342 u: Kolovoz 11, 2010, 13:00:10 poslijepodne »
budem joj kupio gache.. i navukao.. da ne lize i ruje.. mogla bi..

nemam vise ni zelje ni volje hrvat se sa lokalnim herojima koji preskoce ogradu.. napumpaju je i vise s enikad ne jave.. stence je na selu jaaako tesko poklonit.. a stalno ih .. jel eutanizirat.. nema smisla. Ona nema ciste gene pa nemogu prodavat malce pod retrivere.. a zadnje parenje sa cistim retriverom j ezavrsilo da je retriver 3 puta ostao spojen.. 5 dana kasnije neki lokalni djukac obavio jednom.. i prvo okoceno stene bilo crno...samo 4 "zlatna" a i to pitanjue sto bi ispalo kasnije..ostalih 4 sareno..

nema smisla..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #343 u: Kolovoz 11, 2010, 13:20:00 poslijepodne »
mi smo svojima uzeli gace obicne za djevojcice i stavili uložak, puno jeftinije nego davat novce u pet shopu za gace koje su kao baš za pse :P

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #344 u: Kolovoz 11, 2010, 13:27:47 poslijepodne »

Zimus smo uspavali macku od 12 godina sa teskim tumorima...  Bila sam s njom i ti zadnji trenuci su nesto grozno bili... trzala se, povracala, pokusavala ustati pa opet povracala, pa je isplazila jezik i teeesko disala.... Neznam sto su joj dali ali to je bilo ogavno. Veterinar je to objasnio smanjenom apsorpcijom (sporom tj.) lijeka jer joj pluca skoro nisu ni radila. Dobila je 2 inekcije takodjer, jednu da se smiri kao i drugu da ju potpuno uspava... nakon te druge je krenulo ono navedeno...  Sto se moglo desiti?

Nemo je u pon. vadio savove nakon kastracije, sve je proslo u savrsenom redu! Kada je dobivao anesteziju takodjer je dobio 2 inekcije, jedna da se smiri i opusti i nakon druge je u par sekundi bio potpuno out.

Sto se tice cuvanja savova, nas veterinar ima taj nacin rada da svi psi i macke kod njega dobiju satelit nakon operacije i nema sanse da se nesto desi savovima. 10 dana moraju trpiti primanje radiovalova i zabijanje u sve pored cega prodju (ne moram reci kakve reakcije izaziva pas u  autu kojem viri satelit kroz prozor...), ali zato sve zaraste u savresenom redu i nakon tih 10 dana izgleda kao da rane nije ni bilo  :up:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #345 u: Kolovoz 11, 2010, 14:02:04 poslijepodne »
rekli prije operacije tj i ja imam iskustva :P
a za dva mjeseca cu biti za jos dva iskustva iskusnija  :D

moj vet je i meni dao satelit ali ga je moja kokos uspijela strgati  :roll:  taj i iducih tri, toliko o tome koliko je mirovala  :devil:

frendica mi rekla da je njoj vet preporucio da ne daje tjedan dana suhu hranu ali moja je jela brikete, mozda ne prvi dan ali ostale
zapravo dva, tri dana nakon operacije je izgledala ko nova, pokusavala skakati, trcati i ostalo kaj vec pesi rade  :D

moja je dobila dvije pikice ali mi vet reko da je jedna anestezija, druga da pas ne slini  -?

Offline Mladen73

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #346 u: Kolovoz 11, 2010, 14:50:50 poslijepodne »

Prošao sam to sa svojom Leom.
Inekcija intravenozno i vjeruj mi pas se samo opusti u prvih par otkucaja srca i to je to.
To mi je sigurno najtraumaćnije iskustvo (bio i u 1.Gardijskoj) koje sam u životu doživio.
NIKADA si nebi oprostio da nisam bio uz nju u tom trenutku. Posljednji zagrljaj nema cijene, nakon toliko dobrog što nam pružaju kroz godine suživota, zaslužili su nas i na kraju.
I danas nakon 10 godina i s mojih 36 godina imam pune oči suza dok ovo pišem.
Svakako ostani uz psa, ma koliko to bilo teško. ZAVRIJEDILI SU.

Brzo, humano i razborito.

Drži se.
Veliki pozdrav i podrška.

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #347 u: Kolovoz 14, 2010, 01:16:07 prijepodne »
Prošao sam to sa svojom Leom.
Inekcija intravenozno i vjeruj mi pas se samo opusti u prvih par otkucaja srca i to je to.
To mi je sigurno najtraumaćnije iskustvo (bio i u 1.Gardijskoj) koje sam u životu doživio.
NIKADA si nebi oprostio da nisam bio uz nju u tom trenutku. Posljednji zagrljaj nema cijene, nakon toliko dobrog što nam pružaju kroz godine suživota, zaslužili su nas i na kraju.
I danas nakon 10 godina i s mojih 36 godina imam pune oči suza dok ovo pišem.
Svakako ostani uz psa, ma koliko to bilo teško. ZAVRIJEDILI SU.

Brzo, humano i razborito.

Drži se.
Veliki pozdrav i podrška.

Mladene svaka čast.. :up:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #348 u: Kolovoz 14, 2010, 22:19:13 poslijepodne »
Do kojeg mjeseca života je pas "štene". Ili se smatra štenetom? :-[

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #349 u: Kolovoz 14, 2010, 23:04:35 poslijepodne »
1,5 godina je kao dob kad pas sazrije potpuno recimo to tak