Lipanj 25, 2025, 23:41:30 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250027 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline aquabot

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #225 u: Srpanj 30, 2010, 20:22:17 poslijepodne »
još mu izbit oči i zube, naučit ga da jede samo luk , i onda nemaš brige s ničim.  :D
sick jbt.
« Zadnja izmjena: Srpanj 30, 2010, 20:28:40 poslijepodne od aquabot »

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #226 u: Srpanj 30, 2010, 20:50:37 poslijepodne »
ajd sad to je cucak, ok, dal je više vrijedan od svinje?
priče ide dalje nakon kaj mi to odgovoriš  ;)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #227 u: Srpanj 30, 2010, 20:54:44 poslijepodne »
pa recimo da je meni trenutno svinja draža (ne trebam precizirat). da smo u drugom podneblju, možda bi mi bio draži pes... ;)

a na pitanje je odgovor, ne. ajd dalje.  :)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #228 u: Srpanj 30, 2010, 20:55:55 poslijepodne »
a zašto onda smatraš da nije bolesno kastrirat muške odojke?
ok..ne možemo vuč crtu između psa i svinje koja se koristi za ljudsku prehranu..

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #229 u: Srpanj 30, 2010, 21:03:22 poslijepodne »
di je rečeno da smatram da je ok škopit svinje?  -?

na našu sreću smo trenutno mi, u većini slučajeva lovci, a ne lovina.  8) s druge strane pse škope iz nekakvog meni nepoznatog gušta. za svinje ne znam, jer nisam u toku sa svinjogojstvom. jbg, konzumerizam.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #230 u: Srpanj 30, 2010, 21:12:40 poslijepodne »
pa eto ti odgovor za svinje..da mi te vidjet il bilo koga da jede svinjetinu koja je od muške svinje i koja nije uškopljena..toliko smrada u meesu da ne možeš primirisat, a kamoli jest..
znači onda je to ok, a ovo nije...sve je to normalna stvar i da postoji ikakva zdrastvena prepreka tome, u vidu nekih zdrastvenih komplikacija nakon kastracije, to se ne bi radilo..a sad dal je okrutno il ne, to nek svatko prosudi u ime svog ljubimca..

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #231 u: Srpanj 30, 2010, 21:28:20 poslijepodne »
pitanje je bilo, "di si ti izvuko da sam ja za škopljenje svinja?", a ti opet bacaš konstataciju da se ja s nečim slažem?

ma sve gut. ne opravdavam nijedno, al ovo s pesima su skroz druge pobude. po meni sick pobude, jer neće se cucak spremat u kobase da bi bilo bitno jel smrdi njegov šnicl ili ne. nekima i janjetina ili kozletina smrdi, a konjetina im je preslatkasta. sto ljudi, sto ćudi. ak imaš cucka, onda ga valjda imaš radi njega i njegove osobnosti, a ne da ga odereš. jbg, i cucak je živo biće koje bi ziher reklo Ne, kad bi ga se pitalo... , a njegovo zdravlje ne bi bilo ni lošije kad se ne bi kastriralo. nek se nitko ne nađe uvrijeđenim, ali, zakaj uopće ljudi imaju pse ili mačke i onda ih obogaljuju? iz ljubavi prema njima ili iz nekakve ljubavi prema sebi?

Offline marijofil

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #232 u: Srpanj 30, 2010, 22:00:07 poslijepodne »
da sam ja svoju kuju sterilizirao na vrijeme, nebi joj se desila lažna trudnoća i da oj se počne raditi mlijeko i nakon toga dobije tumore i onda sam je nažalost morao voditi na uspavljivanje. da se razumijemo, protiv sam skraćivanja repa i ušiju, jer je to po meni glupost da se zadovolje standardi, ali ja sam mojoj kuji ovom operacijom mogao spasiti život.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #233 u: Srpanj 30, 2010, 22:06:32 poslijepodne »
marijofil

sa veterinarske strane, tumori na maternici, jajncima, jajovodu i ostalim ženskim spolnim organima, u prncipu se javljaju, tek onda kad se želi hormonima postići da se kuja ne tjera..tu je najveći problem, ok..jedna dvije injekcije, da se zaustavi, ali konstantno ju šibat sa hormonima, gotovo uvijek dovodi do pojave tumora, pa je u tom slučaju ovariotomija najbolje riješenje za kuje, s time da se spriječi pojava tumoroznih tvorbi..
a s druge strane, postoje pasmine koje su već genetički predodređene za pojavu tumora, npr, njemački ovčari (ovčari općenito), rottweileri i slično

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #234 u: Srpanj 30, 2010, 22:09:41 poslijepodne »
ooo, pa ti si cannibale, zdoktor.  8) :up: niš se ne fališ. čast mi je.  :hat3:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #235 u: Srpanj 30, 2010, 22:14:33 poslijepodne »
ooo, pa ti si cannibale, zdoktor.  8) :up: niš se ne fališ. čast mi je.  :hat3:

bio nekad, sam sam medijski naklonjem čovjek  :D :D

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #236 u: Srpanj 30, 2010, 22:35:52 poslijepodne »
meni je border collie ok cucek. nije prevelik, nije nasilan, nema 700 kila ugriza, malo jede, lako uči, treba puno drčanja. :up: al nisam ga imo.  :) lijepi su mi i irski setteri, al isto nisam imo.

Offline marijofil

• Punopravni član
« Odgovori #237 u: Srpanj 30, 2010, 22:38:39 poslijepodne »
marijofil

sa veterinarske strane, tumori na maternici, jajncima, jajovodu i ostalim ženskim spolnim organima, u prncipu se javljaju, tek onda kad se želi hormonima postići da se kuja ne tjera..tu je najveći problem, ok..jedna dvije injekcije, da se zaustavi, ali konstantno ju šibat sa hormonima, gotovo uvijek dovodi do pojave tumora, pa je u tom slučaju ovariotomija najbolje riješenje za kuje, s time da se spriječi pojava tumoroznih tvorbi..
a s druge strane, postoje pasmine koje su već genetički predodređene za pojavu tumora, npr, njemački ovčari (ovčari općenito), rottweileri i slično
čuj, ja stvarno neznam od čega dolaze, bio sam s nom (labradorka) u zg na vet. fakultetu nakon što je dobila tumore na dojkama i tamo su mi rekli da ih je dobila kao posljedicu stvaranja mljeka koje nije imao ko posisat (mi smo izdajali, ali bezuspješno) tamo su je i operirali, ali kasnije su se vratili i metastaze svugdje i po glavi i na žalost nije bilo pomoći. na vet. fakultetu su mi rekli da smo je sterilizirali to se nebi desilo pa ako su oni lagali mene, ja lažem vas

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #238 u: Srpanj 30, 2010, 22:41:59 poslijepodne »
opet se vraćam na ono, ak mislite imat kuju kojoj možete priuštiti tjeranje nemojte ju kastrirat jer ćete joj napravit samo dobro, dok injekcije i šibanje hormonima nikako ne savjetujem upravo iz ovih razloga..

zakaj su to rekli kolege sa vet.fakulteta ne bi reko, al da ne ispadne da kakim po njima, vet.fakultet je zadnja opcija kuda bi odfural svog psa il neku drugu živinu  ;)

Offline marijofil

• Punopravni član
« Odgovori #239 u: Srpanj 30, 2010, 22:44:29 poslijepodne »
opet se vraćam na ono, ak mislite imat kuju kojoj možete priuštiti tjeranje nemojte ju kastrirat jer ćete joj napravit samo dobro, dok injekcije i šibanje hormonima nikako ne savjetujem upravo iz ovih razloga..

zakaj su to rekli kolege sa vet.fakulteta ne bi reko, al da ne ispadne da kakim po njima, vet.fakultet je zadnja opcija kuda bi odfural svog psa il neku drugu živinu  ;)
ja sam još štelu tražio da tamo odvedem :D

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #240 u: Srpanj 30, 2010, 23:40:54 poslijepodne »
Evo jedan od sestre...ima ih 4,kavalira kralja charlesa :D

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #241 u: Srpanj 30, 2010, 23:42:57 poslijepodne »
meni je border collie ok cucek. nije prevelik, nije nasilan, nema 700 kila ugriza, malo jede, lako uči, treba puno drčanja. :up: al nisam ga imo.  :) lijepi su mi i irski setteri, al isto nisam imo.

A kojeg si imo i kakva imaš iskustva sa njim?

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #242 u: Srpanj 31, 2010, 10:55:37 prijepodne »
imo njo, malamuta, njlt i stritfajtera. imam dobra i loša iskustva i 2 diplome za školovanje pasa.  8)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #243 u: Srpanj 31, 2010, 11:42:11 prijepodne »
imo njo, malamuta, njlt i stritfajtera. imam dobra i loša iskustva i 2 diplome za školovanje pasa.  8)

Ti si moj idol ;)
To si ti dobio diplome ili psi?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #244 u: Srpanj 31, 2010, 11:58:55 prijepodne »
nikaju se ne hvališ  8)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #245 u: Srpanj 31, 2010, 13:15:43 poslijepodne »
Meni je 5 kg manje na mom psu koji je premrsav od malena dovoljan zdravstveni razlog da ga kastriram. Tih 5 kg sam mu pokusavala skupiti 3 godine i sad su nestale u 3 tjedna zbog hormona. Nervozu zbog okolnih kuja u tjeranju, povracanja i provljeve kad se to desava da ni ne spominjem... Napetost stalna jer tko zna koji muzjak ili kuja su sad tu prosli... Ma nek mi netko kaze da je moj pas sretan tako, svatko ima svoje misljenje al ja zivim s njim i vidim ga svaki dan. Uopce necu spominjati agresiju prema psima koja je nastala iz drugih razloga al je bila potaknuta hormonima.

Kuju cu sterilizirati cim joj bude pravo vrijeme u ciklusu. Uopce necu objasnjavati cega se sve bojim ukoliko to ne napravim, a krvarenje po kuci je najmanji problem. Zapravo to ni nije problem jer ionako imam usisavace na 4 noge.

Osim ovratnika sada Nemi nista ne fali, tj. ima viska. Ne boli ga, bar ne vidno, vesel je i ponasa se sasvim normalno!
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #246 u: Srpanj 31, 2010, 13:26:29 poslijepodne »
da ne spominjem http://www.tara.hr/ od koga se puno da naučiti.

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #247 u: Srpanj 31, 2010, 14:32:33 poslijepodne »
nek se nitko ne nađe uvrijeđenim, ali, zakaj uopće ljudi imaju pse ili mačke i onda ih obogaljuju? iz ljubavi prema njima ili iz nekakve ljubavi prema sebi?

nemam ni pse ni mačke al imam kuniće  :D i svi su kastrirani/sterilizirani. u slučaju kunića, kastracije i sterilizacije se preporučuju bez daljnjeg.
kao prvo, društvena su bića i nije dobro držati jednog kunića - par ili grupa su uvijek puno bolja opcija.. ali evo mogućih kombinacija:
prva - nesterlizirana cura i nekastrirani dečko - u godinu dana bi nakotili dolsovce na stotine malih zečića - dakle to ne ide;
druga - dva nekastrirana mužjaka - ne mogu nikada i ni pod kojim uvjetima biti zajedno jer će se poklat do smrti - to nikako ne ide;
i treća - dvije nesterilizirane ženke - one će imati lažne trudnoće jednom mjesečno ili češće a to im je horor za podnijeti čak i kad nemaju konkurenciju a ovako bi se međusobno čupale i grizle nonstop (i inače, čak do osamdeset posto (nesteriliziranih) ženki kunića oboli od raka maternice tak da se tu ni nema šta pretjerano razmišljati)...
ne bi išlo niti da se recimo dečko kastrira a curica ne ili obratno, jer bi ovo koje još ima nagon naprosto satralo ono drugo konstantnim ganjanjem i naskakivanjem..
enivej..
neke životinje treba sterilizirati za njihovo dobro i iz ljubavi prema njima :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #248 u: Srpanj 31, 2010, 17:03:03 poslijepodne »
Citat:
nek se nitko ne nađe uvrijeđenim, ali, zakaj uopće ljudi imaju pse ili mačke i onda ih obogaljuju? iz ljubavi prema njima ili iz nekakve ljubavi prema sebi?

Sad vidim ovaj citat pa samo da nadodam: tko tvrdi da ima zivotinju iz ljubavi prema njoj iskljucivo laze ko pas :D Svi oko sebe imamo osobe/zivotinje/stvari iz ljubavi prema SEBI jer NAMA odgovara imati ih oko sebe, brinuti o njima ili biti zbrinuti od njih. Uz svaki odnos ide i  odgovornost bio ti to brat, prijatelj, dijete ili pas. Ja se smatram odgovornom. Odgovorna sam koliko znam biti, ni vise niti manje, sto moju savjest cini savrseno cistom.

I opet cu spomenuti da mi nicije diplome nista ne znace, jer ne samo jedan takav "diplomac" mi je od psa napravilo jadnika umjesto veselog psa. Trenirati pse, obucavati ih za rad i IMATI ih nema veze s vezom. Uz to, apsolutno svaki pas je drugaciji i niti jedna shema nemoze biti 100 % tocna svakom psu.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #249 u: Srpanj 31, 2010, 18:01:48 poslijepodne »
ccc, ajd po običaju izvucite samo dvije riječi iz konteksta i zakvačite se za njih...  ni slučajno izvuć bit.  :a010: