Lipanj 23, 2025, 21:39:11 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 249330 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #100 u: Srpanj 21, 2010, 16:23:28 poslijepodne »
da..a moj tata je jači od tvog..tak se sad počelo pisat  :D :D
nego da vas ja neš pitam, vi koji znate sve o cuckima i koji tvrdite da ih dobro odgajate, da li bi vaš pas stao u obranu vas i da li ste sigurni u to i da li ste to doživjeli?
ako jeste onda vas vaš pas poštuje i voli, ja jesam, a to mi je bila najveća nagrada od njega koju sam mogao dobiti, da stane u moju obranu bez da mu riječ velim  :zagrljaj:

Da i  Druga Tita je spasio njegov pas, ali neznam jel bilo to na Kozari ili...?
Pa normalno da ja očekujem da će me moj pas štititi - pogotovo kad mi žena popi..i i počne nas sve po kući :k046:
A pošto imam 100 i kusur kila i treba mi stafi da me izvuče iz govana :D
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #101 u: Srpanj 21, 2010, 16:27:39 poslijepodne »
Sad imas savrsenog psa za skidanje kilograma,ostaje ti jako malo vrmena da jos uzivas u kolacima,a onda pravac trcanje i bicikl,da zadovoljis njegove potrebe za kretanjem  :D :D :D

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #102 u: Srpanj 21, 2010, 16:31:16 poslijepodne »
Sad imas savrsenog psa za skidanje kilograma,ostaje ti jako malo vrmena da jos uzivas u kolacima,a onda pravac trcanje i bicikl,da zadovoljis njegove potrebe za kretanjem  :D :D :D

Ili bi to bilo brže da sutra na Jarunu nahuškaš Kana na mene :)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #103 u: Srpanj 21, 2010, 16:32:27 poslijepodne »
U onoj "mojoj" temi se Gwyn žalila da se ovdje niš ne piše, a gdje je sad?

GWYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN  gdje si ?

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #104 u: Srpanj 21, 2010, 16:33:02 poslijepodne »
 :D :D
sad ćemo jedno za mjesec dana čitat temu help, pas mi je bolestan  :D :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #105 u: Srpanj 21, 2010, 16:36:14 poslijepodne »
nemam pojma jel bi moj (ijedan?) pokusao nesto da me netko napadne... otto se svima veseli (uz lajanje) ali cim ga gost pomazi - moze raditi od njega kaj hoce... Liam je suzdrzan dosta, ali kad se s nekim skompa to je za vijeke vjekova...

huskyji opcenito rijetko/nikad ne laju, pekici su lajavi za 3 psa... da naide provalnik pekica bi se culo u samoboru, a husky mi je upitan... iako, nitko nikad nije pokusao uci jer je pojava njegovog suzdrzanog velicanstva dovoljna... onak, reda radi dode do ograde cisto da pokaze da je on tu i da je on GAZDA... :heart:

od liama mogu raditi sto god zelim, jer mu nista nije problem i nista ne izaziva negodovanje... pekic je hmmm pekinezer - to je dovoljno za reci... cangrizalo malo... al je svejedno veliko veselje u kuci cak i sa svojih 14god... :heart:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Srpanj 21, 2010, 16:37:10 poslijepodne »

Cannibal, cannibal samo provociraš :D

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #107 u: Srpanj 21, 2010, 16:39:22 poslijepodne »

Cannibal, cannibal samo provociraš :D

ne..nego ti ne slušaš  :D :D , nedaj bože da se ostvarilo  :D :D

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #108 u: Srpanj 21, 2010, 16:39:41 poslijepodne »
baš malo prolistavam temu, pa da nemaj napišem.... :)

vidim da se sarita boji bull pasa, vidio sam kad je bila kod mene, to je i napisala, i ja to poštujem, rađe ću maknut psa nego pokušavat objasnit da je on OK,neće ništa i te fore... ak se čovjek boji, boji se... nebum ga plašio sa psom, ljudi se boje i glupljih stvari, recimo moja stara se boji nočnih leptira, vrišti od straha bježi i zkuće i kaj ti ja znam...

e sad, jedini "problem" koji imam sa ovim psom kaj jako teško mogu naći drugog psa za igru...oni koji imaju staffove znaju o čem pričam, nije toliki problem u psima koliko u vlasnicima istih, ali i to poštujem, čovjek se boji da moj pas ne ozljedi njegovog i kaj sad, ja svog ne puštam dok on ne ode (makar u večini slučaja čim ja dođem na livadu sa svojim drugi se pokupe  8) )

inaće živim u kući, i pas je dio obitelji, živi sa nama 24 sata dnevno, gdje smo mi tu je i on...meni je takav pas bolji nego pas koji živi u dvorištu ili nedaj bože na lancu... malo smo čak u početku bili previše popustljivi prema njemu jer su nam svi pričali svašta, pa se tak sad pas zna uvuć nekome u krevet, sjedit sa nama na kauću i tak, ali dobro, naš je i nama to ne smeta, kad dođu drugi ljudi u kuču, naravno da neću dopustiti psu da sjedi na kauću pored gosta...

inaće imam i dvoje djece od niti godinu dana, koji su se upoznali sa psom i on sa njima i tu nema nikakvog problema... znaju se i poigrat tu i tamo... dopužu do pesa pa ga malo "dragaju" pa ga malo ulovi za uho, pa malo za rep, pa se smiju, pa ih pes poliže po ručici, nožici i kaj... niš im neće biti.... ali opet NIKADA ali baš NIKADA ne ostavljam psa samog u sobi sa djecom!!!

dal bi pas stao u moju obranu? Ja sam siguran da bi... to je zahvalan pas koji pamti i kad bi vidio da nekaj ne štima ziher bi došao i pomogao kao pravi frend :) a da je ljubomoran, to nemoram niti reć, pa ja nemrem ženu zagrlit da on ne dođe i ugura se između nas... :)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #109 u: Srpanj 21, 2010, 16:44:55 poslijepodne »
Zeleni dođi u moj kvart, ja baš svog psa puštam u igru sa stafordima, pittovima, rotvajlerima i ostalim ozloglašenim pasminama. A od onih malim bježim što dalje. Jer vlasnici koji imaju te ozloglašene pasmine znaju da su te pasmine na lošem glasu i trude se odgojiti svog psa, za razliku od vlasnika ovih malih džepnih modela.

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #110 u: Srpanj 21, 2010, 16:45:42 poslijepodne »
inaće imam i dvoje djece od niti godinu dana, koji su se upoznali sa psom i on sa njima i tu nema nikakvog problema... znaju se i poigrat tu i tamo... dopužu do pesa pa ga malo "dragaju" pa ga malo ulovi za uho, pa malo za rep, pa se smiju, pa ih pes poliže po ručici, nožici i kaj... niš im neće biti.... ali opet NIKADA ali baš NIKADA ne ostavljam psa samog u sobi sa djecom!!!

Ovo potpisujem u potpunosti,koliko god da je pas dobar treba ga imati na oku  :zagrljaj:
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline Marichuy

• Punopravni član
« Odgovori #111 u: Srpanj 21, 2010, 16:46:30 poslijepodne »
Zeleni dođi u moj kvart, ja baš svog psa puštam u igru sa stafordima, pittovima, rotvajlerima i ostalim ozloglašenim pasminama. A od onih malim bježim što dalje. Jer vlasnici koji imaju te ozloglašene pasmine znaju da su te pasmine na lošem glasu i trude se odgojiti svog psa, za razliku od vlasnika ovih malih džepnih modela.
:down: :down:

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #112 u: Srpanj 21, 2010, 16:49:36 poslijepodne »
:down: :down:

U čemu je problem?

Offline Marichuy

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Srpanj 21, 2010, 16:53:21 poslijepodne »
Đepni modeli ??
Pa ti ne prestaješ vrijeđati,a koju pasminu ti imaš??
To nije neki veliki pas,može se mjeriti s pekijem  :D samo šta ima jače zube...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #114 u: Srpanj 21, 2010, 16:54:44 poslijepodne »
Ja jedino psa micem kad dođu mamini i tatini stricevi i tetke,te stare prdonje mi se neda uvjeravati da on nece nista,jer ionako ce za koji dan odapeti,uzalud mi onda trud  :D :D
Postujem ljude koji se boje,i pas je uvijek dalje od svakog covjeka,bojo se on ili ne,ali meni bi bilo krivo da idem negdje pa da me neki pas zaskoci sa njsukanjem,koliko god volio pse,nekad fakat nemam vremena,pa tako onda uvijek gledam da ni on ne smeta druge
Tko ga zeli pomaziti,uvijek dođe do mene,a onda eto odma i Kana da vidi tko je to

Djecu jos nemam,ali isto nebi pusto djecu bez nadzora,ne zbog njega,nego zbog djece :D

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #115 u: Srpanj 21, 2010, 16:55:45 poslijepodne »
I da, smijem se sama sebi. Moj je džepni model. Ne vrijeđam već sam ironična, al eto.

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Srpanj 21, 2010, 17:01:17 poslijepodne »
chilli, a sta da ja kazem obzirom da imam huskyja i pekija... a s huskyjem ne mogu normalno otici u setnju kroz selo jer jedan jazek (vidi cuda) ne odhebava od nas nego hoda za nama iako ovaj moj ne trza? da pocnem pljuvati po njima? nek hoda, nitko mu ne brani - ako se previse priblizi ne znam koliko ce moj dugo trpiti napuhavanje i rezanje iz prikrajka od jednog đepnog cucka...

meni je to isto peso na baterije kao i pekic... i isto mi je silno zgodan kao pekic... ali ne, ne pljujem jer su to sve PSI na 4 noge, sa zubima, ušima, repom (dugim/kratkim) i vidi vraga svi LAJU (osim mog genijalca)...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #117 u: Srpanj 21, 2010, 17:03:23 poslijepodne »
Ma odustajem, vi ili ne čitate ili što. Pekinezer je samo primjer.

Offline Marichuy

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Srpanj 21, 2010, 17:06:38 poslijepodne »
 :a01o0: :a015: Tko je žedan? A gladan?

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #119 u: Srpanj 21, 2010, 17:07:42 poslijepodne »
dobro, drago mi je da odustajes jer odsada i meni moze glavni primjer male pasmine biti upravo jazavcar...  :up: i nisu svi vlasnici pekinezera neogovorni i imaju neodgojene pse... pekinezera ne mozes bog zna kako odgojiti, ali moze biti sasvim dobar kucni ljubimac i clan obitelji, neke komande sasvim dobro usvajaju, i naravno da po poslusnosti nece biti u ravnini s jednim belgijancem... ali boze moj, nije ni jazek u rangu s belgijancem - a sasvim je dobar ljubimac i bez "naobrazbe"... :D
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #120 u: Srpanj 21, 2010, 17:08:16 poslijepodne »
:a01o0: :a015: Tko je žedan? A gladan?

i gladna i zedna... i jos na poslu...  :nerv:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #121 u: Srpanj 21, 2010, 17:11:53 poslijepodne »
Slobodno uzmi jazavčara za primjer, fakat meni svejedno, neću napraviti cijelu dramu oko toga kao vi oko pekinezera.

Hočeš pročitati što sam napisala - ne, nisu svi neodgojeni. Ali ih ima u puno većoj mjeri nego primjerice neodgojenih dobermana. Mali psi su mali psi, pa stavi primjer pasmine koju hoćeš, a ono ima i malih mješanaca. Poanta je u vlasnicima a ne u pasminama, po n-ti put. U mom kvartu predvladavaju neodgojeni maltezeri, u bivšem pekinezeri, u nečijem jazavčari itd.

ček oprosti po čemu to nije jazavčar u rangu s belgijancem? Po poslušnosti?

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #122 u: Srpanj 21, 2010, 17:14:27 poslijepodne »
Dzepno izdanje? Moram priznati da sam udarila u smijeh na stanici cekajuci bus I malo me ljudi cudno pogledavaju.. Iskreno sve vrsta pasa volim,ali da cu imat bas bilokojeg bas i ne,najnizi pas kojeg sam imala je pitt bullka Agra,a sad imam rotweillericu,oboje je imalo kucni odgoj,iako su obje zavrsile na selu.Da bi me I jedna I duga obranile,bi,jer je decko iz vica digo ruku na mene i pittka se odmah postavila izmedu I pokazala mu zube,rottica ..ista stvar,.. Znaci mislile su da sam ugrozena,pa su reagiral
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #123 u: Srpanj 21, 2010, 17:18:35 poslijepodne »
Ajde barem je netko shvatio i nasmijao se :)

Putujem avionom i pas ide samnom u kabinu, da imam velikog psa to ne bi mogla. Ali sam ga odgajala kao da je najveći  :)

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #124 u: Srpanj 21, 2010, 17:28:46 poslijepodne »
evo cijenjenjih citata by chilli:

Ma nije pekinezer kao pasmina loš, već vlasnici istih.  

Jer vlasnici koji imaju te ozloglašene pasmine znaju da su te pasmine na lošem glasu i trude se odgojiti svog psa, za razliku od vlasnika ovih malih džepnih modela.

Kasnije samo s odgojenim psima i kloniti se livada sa živčanim maltezerima, pekinezerima i još živčanijim vlasnicima.

Zg je pun razmaženih i neodgojenih malih pasa, čast iznimkama. I bahatih vlasnika istih.

Svog psa puštam da se igra s većim psima jer vlasnici većih pasa su večinom savjesniji i trude se odgojiti svog psa.

Osobno nisam baš ljubitelj FCI skupine - psi za pratnju i razonodu jer su se ti psi počeli kupovati za ukras, za preseravanje.

mislim da to dovoljno govori da mi s pekinezerima i opcenito ljudi s pasminama 9.FCI nemamo puno pameti po pitanju odgoja pasa, a bogami nismo bas ni psihicki stabilni...   :D

ček oprosti po čemu to nije jazavčar u rangu s belgijancem? Po poslušnosti? - tu si si sama dala odg...

Ne kužim kako netko može uspoređivati pekinezera i staforda i njihov odgoj. Plus -  minus higijena, održavanje, hranjenje su za sve pasmine iste teorije. Ali odgoj nije, zato i postoje razne pasmine.

jos jednom ponavljam - pas je pas, i treba imati u vodu njegove mogucnosti i prema tome izvuci maksimum koji se po pitanju odgoja moze pruziti... ;)

« Zadnja izmjena: Srpanj 21, 2010, 17:34:47 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja