Dakle... oko 2 mjeseca nakon kastracije retrivera, mogu reci da KONACNO vidim razliku u ponasanju

Vec sam mislila da nece biti nikakve promjene.... Vani je i dalje isti, njuska sve, obiljezava... kao i prije. Kada vidi drugog nepoznatog psa i dalje je isti, oce do njega i tocka (osim sto nesmije pa cvili na mjestu), ali je zato doma mirniji bar u pola. Zivahan da, ali ne i dominantan! Vidi se razlika velika... neznam to ni objasniti ali je mirniji, nekako stalozeniji... i ono najbolje, uopce ne dira malo cangrizavo cudoviste

Za sad bar...
Prije mjesec dana ga je poslao na sivanje (zasluzeno), tada je i mali kastriran, mali se jos ponasa isto i kako je dobio malo sigurnosti u sebe postaje stari ljubomorni pas sa kompleksom velicine... nesmije mu se veliki ni prebliziti kada je u pitanju nesto njegovo- sto su najcesce ljudi ili kauc/krevet. Toliko je brz da ga ni ne stignem ispraviti a mali vec pobjegao negdje i mase repom zadovoljno...

Vidim da cu na kraju imati posla sa malim vise nego se cinilo.... I Nemo ga ne mora trpiti takvog, opravdano je da mu da do znanja da je i dalje veci sto opet moze rezultirati ozljedama.
Ali, sve u svemu ja sam jako zadovoljna, nisam bezveze podvrgla pse mucenju sa operacijom i svime poslje nje...

Sigurno ce se jos smiriti veci a mali se tek cisti od hormona, proslo je premalo vremena da na njemu vidim razliku. Uz to sto racunam da ljubomora nema veze s hormonima pa se nemora nuzno promjeniti po tom pitanju