Lipanj 27, 2025, 23:24:33 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250852 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasa-f

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #650 u: Rujan 16, 2010, 14:06:53 poslijepodne »
ma znam
samo sam se sjetila kako je zena izasla na cestu i zaobisla stene od 2 mjeseca i 2 kile sa brnjicom  :D

moji isto tako dok gledam sve 5, na naredbu i pljunu ali ako ne gledam najest ce sve svacega a tri pesa stalno gledat je u najmanju ruku iscrpljujuce  :roll:
zato u zadnje vrijeme sve cesce na lajni furam u setnju i rjesen problem

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #651 u: Rujan 16, 2010, 14:24:16 poslijepodne »
ikota..10 injekcija i još dalje  :o :o , dobar neki vet  :D

Žena poslušala psa i rekla da mu se spustilo na dišne puteve i da se boji da ne pređe na pluća. Pošto je štene, bilo bi dobro napraviti kuru antibiotika. Ja sam pristal. A kaj sam trebal, pustit ga da se udavi od kašlja i hriptanja? Sad je super... ko da niš nije bilo. Da ... napomenul sam veterinarki da se baš i ne slažem sa antibioticima i inekcijama 10 dana, ali ona me razuvjerila kako zna šta radi i kako mu daje optimalne doze njegovom uzrastu i kilaži.
Vjerujem da ni tvoj punac ne voli "pametne" koji dođu kod njega po pomoć, pa mu sole pamet dali je to dobro ili ne. Jebiga imam veta i moram mu vjerovat inaće bum uvjek ko nevjerni Toma. (dali je to dobro za mog psa?)
 Da i daval sam mu onaj sirup Islandskog Lišaja 3x po jednu čajnu žlićicu  ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #652 u: Rujan 16, 2010, 14:38:29 poslijepodne »
Vidiš ti to Ikota tjera svog da pije Islandski lišaj, a ja svoga tjeram da prestane jest Livadski

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #653 u: Rujan 16, 2010, 18:33:22 poslijepodne »
Vidiš ti to Ikota tjera svog da pije Islandski lišaj, a ja svoga tjeram da prestane jest Livadski

Kaj bi ga tjeral, pa on je to sa guštom pio :D
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #654 u: Rujan 19, 2010, 16:52:42 poslijepodne »
Nagradna zagonetka:

1. Koliko je pasa na slici br1?
2. Koliko je pasa na slici br2?
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #655 u: Rujan 19, 2010, 16:54:50 poslijepodne »
Na prvoj su dva psa, na drugoj slici jedan pas  :D
Ajd koja je nagrada ,dobila sam  :D :D
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #656 u: Rujan 19, 2010, 16:57:31 poslijepodne »
Nagrada je sve ono drugo na slici :D :D
...Pula...

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #657 u: Rujan 19, 2010, 17:17:56 poslijepodne »
 :D :D :D taman za jastuk popuniti  :D
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #658 u: Rujan 19, 2010, 18:32:50 poslijepodne »
Kakva reklama za furminator, toliko si iščetkala crnog psa da ga više nema  :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #659 u: Rujan 19, 2010, 19:28:22 poslijepodne »
Ma nije to nista, tako svakih par dana  :D
...Pula...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #660 u: Rujan 20, 2010, 10:39:18 prijepodne »
Ma nije to nista, tako svakih par dana  :D

Gwyneet; nemoj pretjerivati sa furminatorom.  ;)
Upozoren sam da se smije jednom tjedno upotrebljavati :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #661 u: Rujan 20, 2010, 10:50:43 prijepodne »
Svakih tjedan dana i je. Nakon proslog je proslo 2 tjedna jer sam bila lijena. Ali moram priznati da vise nije ni priblizno ucinkovit kao prva 2 tjedna cetkanja... sada opet imam dlake po kuci :( Mozda jer se linjanje jaaako pojacalo, valjda zbog jeseni pa ce mozda stat. Recimo ima mjesta na psu koja se vise ne linjaju (skoro pa i nema poddlake) a ima druga iz kojih ispada unedogled veliki buseni. Budem popizdila, mislim da cemo odseliti ili pas ili ja ili njegova dlaka. Sta kazete na zlatnog golokozog psa?
...Pula...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #662 u: Rujan 20, 2010, 11:28:45 prijepodne »
ja neznam koristiti taj furmintor na svom psu. Ili ga čupam ili ništa ne skinem, pa sam problem linjanja riješio tako da sam jučer kupio jači usisivač

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #663 u: Rujan 20, 2010, 11:31:37 prijepodne »
I moje cupa... tj. ovog velikog ne jer on nema osjecaj boli, ali ovo malo dvoje se buni kad ih cesljam... napravim to sa mnogo nagrada i trudim se biti sto njeznija i rijeseno... nema druge, malo je agresivan taj furmi ali radi...
...Pula...

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #664 u: Rujan 20, 2010, 11:40:44 prijepodne »
iskreno moje misljenje je da ako pse cupate da nesto krivo radite  -?
ja sam svoju rinu cupala sa klasicnim cetkama (nije se dala cetkati) ali kad sam nabavila furmi od tada niti prigovara niti migolji, cujem da ljudi znaju napraviti rupe na svojim psima....3 godine ga koristim i nikad nisam ozljedila psa niti je on protestirao radi cetkanja tako da mislim da nije stvar u furnimiju  :D
btw gwy probaj prvo rascesljati ovim dugodlakima pa onda sa furmijem mozda pomogne
i nikako cesce od 1 tjedno, sve ljude koji kupe kod mene upozorim na to i da budu njezni sa furmijem pogotovo jer je nov i ostar i nema potrebe za deranjem dlake sa psa

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #665 u: Rujan 21, 2010, 00:08:13 prijepodne »
Nemoj se naljutit Sasa ali imam 3 psa i svaki ima drugaciju dlaku, drugacije se furmi ponasa i drugacije se oni ponasaju (kratkodlakog uopce ne cupa, osim sto se on ne voli cesljati pa ga i to smeta) - ti imas jednog. Da mi psi skvice i bjeze nebih rekla, samo vidim da im nije jednako ugodno kao sa obicnom cetkom. Kazem da cupa jer osjecam da cupa dlaku (a busen dlake sa korjenom na furmiju nakon je dokaz), dok obicne cetke samo prolaze kroz dlaku. Tako da nebih bas rekla da radim nesto krivo. Osobito jer rupa na psima nemam i ne dobivaju zivcane slomove kad vide furmi, nasuprot, veliki se uvijek veseli cetkanju, srednja dodje veselo pa jedva ceka da zavrsi dio oko repa, a malog moram podmititi cim se priblizim s necim sto nije uzica :D

I btw. naravno da rascesljam dugodlakima prije dlaku...
...Pula...

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #666 u: Rujan 21, 2010, 00:23:20 prijepodne »
zadnji put kad sam ih prebrojala bilo ih je troje  :D
i kod mene svaki ima svoju dlaku...doduse svi kracu od tvog retrivera  ;)
ne ljutim se samo ti kazem da mozda malo lakse cetkas....rupe su samo bile primjer jer mi jedan kolega iz kluba rekao da je na svom napravio rupe  :roll:
btw danas otpakiran jedan deluxe (tako da ne mogu reci da se ostrica istupila) nema nikakve razlike i ekstra sam zadovoljna
usisala popodne i trenutno jos uvijek nema dlaka, a olaksalo mi cetkanje sa piskutavcima koji ne zele stajati mirno dok se drugo dvoje igra  :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #667 u: Rujan 21, 2010, 00:31:34 prijepodne »
Joj da pardon, imas i 2 piskutavca :D

To sto kazes da furminator ne cupa je kao da kazes da skare ne rezu... osim ako su tupe :D Jednostavno je napravljen da cupa i tako mora biti ili nema svoju svrhu. A koliko to koji pas voli ili ne voli ovisi o njemu, dlaci i naravno nacinu cetkanja. A ja sam uvjerena da sam njezna koliko se to moze biti a da se obavi posao. Mogla bih jedino jos dati psima da ispune upitnik :D
...Pula...

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #668 u: Rujan 21, 2010, 09:50:35 prijepodne »
zapravo bi i furmi trebao rezati ali ajd da ne povedemo raspravu oko furmija na krivom mjestu  :D

da vratim malo na temu link sa slikama pesonja  :zagrljaj:
http://img194.imageshack.us/gal.php?g=p4240048j.jpg

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #669 u: Rujan 22, 2010, 10:32:34 prijepodne »
Imam pitanje - Demodikoza.  Veterinar mi je, nakon utvrđivanja (guljenje zaraženog mjesta) dao samo Bayer Advocate i rekao da ga stavljam jednom tjedno. Međutim kako srećem ljude koji su imali problema s tim, svi pričaju o nekakvim tekućinama i kupkama, pa dajte nekih informacija. Rupa mu je na glavi samo i navodno nije neki problem kad je takav oblik bolesti.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #670 u: Rujan 22, 2010, 11:08:10 prijepodne »
Preparat kojim se natapa koža zahvaćena šugarcima demodex canis zove se TacTic. Aktivni sastojak mu je otrov amitraz.
Ali svi psi za koje znam da su imali demodikozu su to radili po savjetu veterinara. Tako da pretpostavljam da je blaži oblik bolesti u pitanju čim ti nije ništa rekao o kupanju s TacTicom. Radije nazovi veterinara i pitaj ga.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #671 u: Rujan 22, 2010, 11:55:47 prijepodne »
Ima jedni fleku kraj oka. Veterinari su, u velikom broju, "manitejkeri" i bolest što duže traje - njima draže. Upoznao sam prije par godina čovjeka sa Bordoškom dogom kojega su veterinari godinu dana razvlačili i preporučivali inekcije itd. zbog nekakvog najblažeg šugarca, koji je na kraju jedan veterinar, nakon što je uzeo uzorak, rješio kroz 2 mjeseca za 1/20 novaca koji je dotad ostavio ostalima. Demodikoza koliko čitam nije opasna dok je ovakva, a ne bih htio da mi pas popuši jer bi netko htio uzeti 1000-2000 kuna.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #672 u: Rujan 22, 2010, 12:01:20 poslijepodne »
A ne znam. Ja imam svog veterinara s kojim mi i udruga surađuje i njemu vjerujem. Dapače, imam popuste i sve, nikad me nije odrao.
Ako ne vjeruješ veterinarevoj dijagnozi onda otiđi kod drugog pa vidi što će ti on reći . Ali nemoj ništa na svoju ruku jer ćeš napraviti više štete nego koristi.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #673 u: Rujan 26, 2010, 15:31:46 poslijepodne »
Dakle... oko 2 mjeseca nakon kastracije retrivera, mogu reci da KONACNO vidim razliku u ponasanju  :klap: :klap: Vec sam mislila da nece biti nikakve promjene.... Vani je i dalje isti, njuska sve, obiljezava... kao i prije. Kada vidi drugog nepoznatog psa i dalje je isti, oce do njega i tocka (osim sto nesmije pa cvili na mjestu), ali je zato doma mirniji bar u pola. Zivahan da, ali ne i dominantan! Vidi se razlika velika... neznam to ni objasniti ali je mirniji, nekako stalozeniji... i ono najbolje, uopce ne dira malo cangrizavo cudoviste :) Za sad bar...

Prije mjesec dana ga je poslao na sivanje (zasluzeno), tada je i mali kastriran, mali se jos ponasa isto i kako je dobio malo sigurnosti u sebe postaje stari ljubomorni pas sa kompleksom velicine... nesmije mu se veliki ni prebliziti kada je u pitanju nesto njegovo- sto su najcesce ljudi ili kauc/krevet. Toliko je brz da ga ni ne stignem ispraviti a mali vec pobjegao negdje i mase repom zadovoljno...  :-X Vidim da cu na kraju imati posla sa malim vise nego se cinilo.... I Nemo ga ne mora trpiti takvog, opravdano je da mu da do znanja da je i dalje veci sto opet moze rezultirati ozljedama.

Ali, sve u svemu ja sam jako zadovoljna, nisam bezveze podvrgla pse mucenju sa operacijom i svime poslje nje...  :up: Sigurno ce se jos smiriti veci a mali se tek cisti od hormona, proslo je premalo vremena da na njemu vidim razliku. Uz to sto racunam da ljubomora nema veze s hormonima pa se nemora nuzno promjeniti po tom pitanju ;)
...Pula...

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #674 u: Rujan 26, 2010, 17:04:52 poslijepodne »
Dakle... oko 2 mjeseca nakon kastracije retrivera, mogu reci da KONACNO vidim razliku u ponasanju  :klap: :klap: Vec sam mislila da nece biti nikakve promjene.... Vani je i dalje isti, njuska sve, obiljezava... kao i prije. Kada vidi drugog nepoznatog psa i dalje je isti, oce do njega i tocka (osim sto nesmije pa cvili na mjestu), ali je zato doma mirniji bar u pola. Zivahan da, ali ne i dominantan! Vidi se razlika velika... neznam to ni objasniti ali je mirniji, nekako stalozeniji... i ono najbolje, uopce ne dira malo cangrizavo cudoviste :) Za sad bar...

Prije mjesec dana ga je poslao na sivanje (zasluzeno), tada je i mali kastriran, mali se jos ponasa isto i kako je dobio malo sigurnosti u sebe postaje stari ljubomorni pas sa kompleksom velicine... nesmije mu se veliki ni prebliziti kada je u pitanju nesto njegovo- sto su najcesce ljudi ili kauc/krevet. Toliko je brz da ga ni ne stignem ispraviti a mali vec pobjegao negdje i mase repom zadovoljno...  :-X Vidim da cu na kraju imati posla sa malim vise nego se cinilo.... I Nemo ga ne mora trpiti takvog, opravdano je da mu da do znanja da je i dalje veci sto opet moze rezultirati ozljedama.

Ali, sve u svemu ja sam jako zadovoljna, nisam bezveze podvrgla pse mucenju sa operacijom i svime poslje nje...  :up: Sigurno ce se jos smiriti veci a mali se tek cisti od hormona, proslo je premalo vremena da na njemu vidim razliku. Uz to sto racunam da ljubomora nema veze s hormonima pa se nemora nuzno promjeniti po tom pitanju ;)

Čitamo Puffy i ja ovo, super. Puffko ide za mjesec dana "pod nož" iako on o tome još ništa ne zna...  psssssssst :heart:
FILIP (Valpovo)