Svibanj 11, 2025, 12:01:04 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kak ste se počeli zanimat za akvaristiku?  (Posjeta: 6375 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Kak ste se počeli zanimat za akvaristiku?
« u: Srpanj 12, 2010, 14:08:02 poslijepodne »
Prvo sječanje mi je u magli, dok sam bil mali, imali smo najvjerojatnije guppye (sječam se da su bile živorotke) u 3l tegli od krastavaca. To je stajalo na prozoru. Imal sam kojih 6 godina, a kak su te ribe došle k nama nemam pojma.
Do prije 5-6 godina sam bil na stanu na Trešnjevci i gazdarica je imala 200l toplovodni, 400l hladnovodni (koje su prek ljeta bile u vrtnom jezercu). Još uvijek se tih akvarija slabo sječam, al znam da su bili šareni i kičasti:).
Onda sam se oženil, šogorica ima crvenkapu u 3l kugli, al si mislim da to tak mora biti jer tak drže amerikanci zlatne u popularnim serijama, a oni su najpametniji :D :D. Onda dođem na upoznavanje sa ženinom frendicom i njezinim mužem i oni imaju akvarij ugrađen u zid. To me je malo zaintigiralo, unutra su bili gupiji, plastično bilje i dvorac, al još uvijek ne trzam :).
Onda je on unutra ubacil skalare i dok sam te ribe vidjel, totalno sam ostal paf, počel sam istraživat o akvaristici i evo tu sam :up:.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Kak ste se počeli zanimat za akvaristiku?
« Odgovori #1 u: Srpanj 12, 2010, 14:21:03 poslijepodne »
Imala sam nekih 15-tak god.
Mali akvarijčić od nekih 10l sa samo muškim gupyima jer mi se ženke nisu sviđale.Pumpica koja je zujala ko sam vrag pa je akvarij "radio" bez filtera.Podloga je bila takva da se dno vidjelo.Naravno,umjetno bilje.Svijetlo je bilo dnevno.Akvarij se prao deterđentom,sipala voda ravno iz pipe.Žao mi je ko psu što nemam sliku iz tog doba.Nije to dugo trajalo,nekoliko mjeseci mislim.
E onda sam odrasla i udala se.Šogorica na katu iznad mene i dva akvarija.Tu je krenula lavina,a da nisam ni bila svjesna toga.Isprva sam odbijala njen akvarij jer što će to meni,previše obaveza,a ja trebam roditi pa još i to uz bebu...Aha,jea...Evo me tu gdje jesam i ne mislim stati.

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 12, 2010, 14:46:08 poslijepodne »
...Evo me tu gdje jesam i ne mislim stati.

Kak je ono reko Slavko Šitimac: "Svakim danom u svakom pogledu sve više i više napredujem!" :D.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 12, 2010, 14:49:44 poslijepodne »
...Evo me tu gdje jesam i ne mislim stati.

Kak je ono reko Slavko Šitimac: "Svakim danom u svakom pogledu sve više i više napredujem!" :D.
aha,teoretski  :D

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Srpanj 12, 2010, 15:20:33 poslijepodne »
Počeli smo se zanimat za akvaristiku kad nam je mala završila u bolnici.
Na jednom screensaveru je vidjela ribice,pa da ju razveselimo smo joj ih odlučili kupiti.
Došli doma sa 4 zlatne u 10l i bili jako ponosni... :D
Onda se Ibanez malo počeo informirati po internetu i kad smo skužili koj zaj... smo napravili otišli smo u Ri i kupili veči akvarij.
I tako je sve krenulo. :zagrljaj:
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Srpanj 12, 2010, 15:27:54 poslijepodne »
Počeli smo se zanimat za akvaristiku kad nam je mala završila u bolnici.
Na jednom screensaveru je vidjela ribice,pa da ju razveselimo smo joj ih odlučili kupiti.
Došli doma sa 4 zlatne u 10l i bili jako ponosni... :D
Onda se Ibanez malo počeo informirati po internetu i kad smo skužili koj zaj... smo napravili otišli smo u Ri i kupili veči akvarij.
I tako je sve krenulo. :zagrljaj:

šta ti je jedan mali trenutak nepažnje  :D
kupiš slučajno jednu ribu i sudbina ti je zapečaćena.
trebali bi staviti upozorenja na dućane: oprez, uzrokuje tešku ovisnost :D

svoju sam prvu ribu dobila kad sam, mislim, imala oko 9 godina.
mala zlatna, držala je sirotu u tegli za krastavce. s njom je bio i puž.
sad kad znam sve što znam o ribama, jeza me prođe kad se sjetim što je sve ta sirota riba prošla.
mislila sam da uživa u hladnoj vodi pa sam je mijenjala svaki dan, i ubacivala jadnu ribu u najhladniju vodu koju sam mogla iz pipe dobiti. ma užas jedan  :(

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #6 u: Srpanj 12, 2010, 15:28:34 poslijepodne »
AKvaristika je nekako već duže meni pik..
Prvo je brat kad sam imala nekih 9 godina nabavio neki aq,mislim da je zlatna bila u igri..i plavi šljunak.i mini aq po sjećanju 4 lit max.... iz slijedećeg akvarija kojeg se samo sjećam Bettana,mollya,guppya i bicolora...taj je bio nešto veći
Onda je taj mali zgasio i nabavio neku mrcinu u kojem su plivali oscari koji su uginuli.. ne zna se od čega.. i tu je bio stop.
Onda sam ja imala napad akvaristike sa 18.. nabavila sve.. i guppye... i hmm.. iselila se i ostavila burazu aq... ne znak kaj je s njim bilo dalje..
I sada finalni period traje.. tek 2 godine i tu sam se centrirala na Bette,iako se sada već granam lagano prema ciklidima (da dobro ste pročitali) , ali čovjek uči dok je živ.
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Srpanj 14, 2010, 07:31:04 prijepodne »
krivac je član ovog foruma chubby, tamo još u 1.razredu srednje škole, kad mi je donio nekoliko komada guppya u školu kao poklon  :D, koji su bili kasnije smješteni u jednoj kuugli, a kasnije u osmerokutu..mada onda nisam niti sanjal da ću jednog dana imat stan sa nekoliko akvarija u njemu i sa cca 500 litara vode  :D :D

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Srpanj 14, 2010, 07:35:46 prijepodne »
mene je zahe.... :-X ona revija ZOV ako se neko sjeća, kao klinac sam to kupovao ko lud (do nedavno sam imao sve brojeve ali su prilikom mojih preseljavanja nadrapali i propali), negdje sa otprilike 6 godina sam si zacrtao da ču biti uzgajivać kanarinaca i akvarista, svoj prvi akvarij sam imao tu negdje sa otprilike toliko godina...ima kod stare negdje slika tog akvarija, da vidite taj diy poklopac  :o :o bilo je u mojoj karijeri zaleta, uspona i padova, kračih i dužih perioda bez akvarija...uglavnom uvijek sam znao da ču ga opet imati  ;)  međutim kanarinci su me malo više zaokupili, nešto mi je u aqvaristici falilo...izgleda ciklidi... koje sam tek nedavno otkrio  :zagrljaj: sad čemo viditi kamo če me to odvesti, ma bitno da se čovjek zabavlja  :) :)

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #9 u: Srpanj 14, 2010, 08:21:47 prijepodne »
Akvaristikom se bavim skoro čitav život. Dobro, prve dvije ili tri godine života ne jer se niti sebe ne sjećam  :D U našoj kući su akvariji prisutni i prije nego sam se rodio a ljubav prema akvaristici sam stekao od oca koji se i sada bavi ribama.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #10 u: Srpanj 14, 2010, 10:22:17 prijepodne »
Nemogu se tocno sjetiti koliko sam imala godina (sada pogledam slike na kompjuteru kada se nemogu sjetiti kada je nesto bilo, a onda nije bilo kompjutera :D), ali max 8-10 kada sam nagovorila mamu da mi kupi akvarij. Nasla je preko oglasnika nekog lika koji je prodavao 2 akvarija rucne izrade sa staklenim poklopcem na jednom lijepom drvenom stalku od 80-tak l (svaki) sa ribama unutra. Moja mama voli kupovati, pa je odmah to ubola :D Sjecam se da su u gornjem akvariju bile ribe "Štef, Katica i Hugo", kasnije sam saznala da su Štef i Katica bili colise a Hugo ancistrus. U donjem akvariju su bile zivorotke (cak sam znala da su se zvali guppyji! izmedju ostalog), svertovi, moliji, platiji (tada su mi to bile "one crvene i one sarene") khuliji (znate one jegulje!!), i Betta! Moram priznati da mi je prva ljubav bio Hugo a ne bettan :D Imala sam onda neku ovisnost da buljim u akvarij satima i pricam sa ribama, a ako bi koja uginula, priredila bih joj svecani pokop tako da bi ih samo izvadila i osusila (kao bakalar) te stavila u ladicu u kojoj su na toj polici stajale akvaristicke stvari (a tada je to bio jedan magnet i hrana) i sve veca hrpa leseva :D. Vecina riba nije dugo izdrzala tako, ali Hugov kostur sam bacila prije mozda 8 godina :D

Te akvarije smo ja i mama jednom mjesecno potpuno praznile, iskuhavale hardscape dok bi bilje odmaralo u kanti zajedno s ribama, natocile novu vodu direkt iz spine... I mogu reci da godinama su se nama ribe mnozile i bile zadovoljne (osim sto su Štef i Katica brzo uginuli pa je taj akvarij brzo postao dom hrccima!)... Borac je cak zivio cijelo to vrijeme i prezivljavao... nemogu se sjetiti koliko godina ali su sigurno bile godine u pitanju.

Onda me, kao i svu djecu pustilo i ponovno sam si opet kupila akvarij od jedne place kada sam pocela raditi sa 17 god. Tada je sve pocelo i izraslo u ovo danas. To je bilo prije... 9 god  :-[ Sreca pa sam nedugo nakon pocetka nasla i ovaj forum! Koliko god sam se trudila nauciti prije (a zbilja jesam), tek ovdje sam naucila sve sto jedan akvarista koji drzi do sebe mora znati :D Tako da... koliko god ja ovih dana djelim pamet, prije ne toliko vremena sam otvorila temu ovdje da pitam "koja je to riba" misleci na neku veliferu tj. molija :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Pole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #11 u: Srpanj 14, 2010, 10:45:00 prijepodne »
Ja se sjećam akvarija od kad znam za sebe do jedno 14. godine. Stari je to komplet složio diy,staklo je bilo u metalnom L-profilu,zaljepljeno staklarskim kitom,ko prozori,jedna 18w neonka sa običnim grlima i prigušnicom iznutra na poklopcu od blažujke,čak je i pumpica za zrak bila diy.Govorim o početku sedamdesetih. Onda je jedno staklo napuklo i od straha da nam se 100 litara ne istoči po kući,akvarij je ugašen. Od tog dana je bilo sigurno da ću ponovo imat akvarij kad budem veliki.
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #12 u: Srpanj 14, 2010, 11:09:21 prijepodne »
Od tog dana je bilo sigurno da ću ponovo imat akvarij kad budem veliki.

a slatko!  :heart:

@Gwyneeth, već dugo se nisam ovako odvalila smijat na neki post ko na ovaj tvoj sad :D :D :D
genijalan je!

@Grale, ova tema ti je - prstom u pekmez!  :up:

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #13 u: Srpanj 14, 2010, 16:19:50 poslijepodne »
moja prekretnica se dogodila kada sam nacuo razgovor jednog prijatelja na poslu kako razgovara sa elektricarim Jurom o akvariju.
posto sam nakon toga jedno vrijeme radio zajedno sa elektricarom Jurom, dotakli smo temu akvarija (prije par godina je drzao diskuse a sada ima jedan veliki morski). tada nisam ni znao da postoje razliciti akvariji i osnovni pojmovi poput cikliranja su mi bili nepoznati.
uglavnom jura mi je u par smijena to sve strpljivo objasnio. cak mi je doni CD sa knjigama o akvarijskim ribama i bilju. i od onda je u meni nesto puklo i ja sam se totalno zakacio za ovaj hobi.
prvo staklo sam dobio od basiste s kojim sam svirao zajedno u bendu, napravio stalak i poklopac i od onda stalno imam u glavi akvarij.
cim vidim nekakav zanimljiv oblik grane ili panja uz cestu, odmah ga zamisljam u akvarju. ili se secem rijekom dravom sve promatram ocima akvariste.
isto tako imam srecu pa me moja novopecena supruga totalno podrzava u ovom hobiju. tako da se zajedno zabavljamo i uzivamo gledajuci biljke i ribe kako rastu. 

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 14, 2010, 16:31:54 poslijepodne »
ontopik: nakon višegodišnjeg držanja zlatice u kugli jedan dan mi došlo.. nak.. "weeee idem si kupit akvarij!"  :D

oftopik: marichuy, avatar!! ou maj maj... neviđeno lijepo dijete!!

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 14, 2010, 16:37:01 poslijepodne »
Slična tema kao i ona što sam ja ranije otvara s time da ova ima bolje postavljeno pitanje  :up:
Dakle ja i akvaristika(recimo),kad sam bio mali često sam znao sa pecanja donijeti neke ribe i držati ih u teglama,kantam,koritima i da ne nabrajam više.E a onda sam jednom davno prije,prije nekih 22-23 godine,na kirbaju ugledao čiku koji je prodavao šarene ribice i male akvarije sa staklenom nogom od nekih 5L.Pošto su bile jeftine i bile su šarenije od onih što se upecaju,ma šarenije od sunčanica,kupih par komada.Sa ribicama sam dobio i hranu,neke smrdljive listiće  :D ,naravno čiko je napomenuo da se žive rađaju,a mislim da su bile gupike.I tako to je bio moj prvi akvarij,samo ribe i golo staklo,ribe su se prašile kao lude,malih je bilo toliko da su plivale sinkronizirano.Onda sam dobio diy mrcinu sa metalnim okvirom,slično kako je već netko ranije napisao i dno je bilo od armiranog stakla.I onda je došao rat,nije se imalo vremena za takve stvari,vrećica sa osobnim stvarima je bila spremna za pokret,a akvarij sam sa ribama poklonio u osnovnu školu.I tako nakon nekih 20ak godina pauze ponovo se probudilo to nešto.Kad smo kupili kuću prije 7 godina znao sam da ću ponovo imati akvarij,čak sam predvidio i mjesto za njega,a to je upravo mjesto na kojem se nalazi ova moja tegla.I tako kako sam promijenio posao i napokon našao normalan 8 satni,te se riješio zaštitarstva.Ma jesam ga razvuko!?!
I da na novom poslu jedan kolega imao teglu sa zlatnom,drugi kupio polovni akvarij sa svim stanovnicima,pa ja kupio ovaj mali,pa je onaj prvi kupio veći akvarij i udomio zlatnu i koi šarana kojeg je kupio da pravi društvo zlatnoj.Sad sam ja u potrazi za nekim polovnim akvarijem da ima od 50-80L eventualno 100L i tako eto,ako neko ima a daje jeftino sa poklopcem dogovorimo se?
Mislim da se ta ljubav prema takvim hobijima zapravo nosi u sebi od rođenja,jer sam oduvijek volio sve životinje,a ribe su mi među najdražima.

Offline silvio

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Srpanj 14, 2010, 17:43:06 poslijepodne »
meni su kumovi imali mali akvarij kad sam imao cca 8-9 god. i to mi je bilo super, samo kaj moji nisu bas imali sluha za to  :)
uvijek smo imali papagaje, tigrice i na kraju nimfe (koko i roko) koje su dozivjele 14god. nakon njih moji nikako nisu htjeli nove pticice jer su se za ove previse vezali.
nakon njih smo poceli preuredivati kucu a radovi su trajali 2 godine (zbog love) dok se nije dovela u sadasnje stanje.
onda sam ja shvatio da je doslo idealno vrijeme za realizirati moju staru zelju za akvarijem i tako sam prije 3 godine kupio svoj prvi akvarij od 200lit sa jatom barbusa tetrazonama koje imam i danas. u meduvremenu sam nabavio jos jedan mali akvarijcic od 25lit u kojem su koze.
s time da u glavi imam jos par ideja (zelja) za jednim od 380lit za koji imam postolje i jedan od400- 500lit na mjestu ovog 200lit samo kaj me moji ukucani jos uvijek drze cvrsto na uzdama ali popustit ce oni jednog dana  :D :D :D
novi al se trudim

Offline Ribba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #17 u: Srpanj 14, 2010, 18:12:51 poslijepodne »
Zanimat sam se počeo ko klinac jer je od buraza frend imao ogroman akvarij sa hrpom bilja i riba.
A počeo sam se bavit prije koju godinu jer kada sam se na poslu prijavio za specijalca, na liječničkom
mi je psihologica objasnila da bi u biti trebao nač nekakav hobi, a ne se iživljavat sam na sebi...
Prvo sam pomislio da kaj ova priča gluposti, onda sam se sjetio da sam oduvjek želio imati
akvarij(ne znam zašto sam baš to zabrijo od svih stvari kaj sam htio imat al eto...), kupio akvarij,
izgubio volju za poslom i specijalcima i dobio volju za još par akvarija i uglavnom draga doktorica mi je sjebala karijeru..
Al bar mogu reč da me akvaristika uveseljava skoro svakodnevno.

Offline kaktus

• Punopravni član
  • **
  • South Istra
« Odgovori #18 u: Kolovoz 08, 2010, 23:52:59 poslijepodne »
Mislim da sam se na akvarije zakačio kad sam kao klinac ponekad prolazio pored jednog restorana koji je imao mali akvarij u izlogu. Uvijek mi je bilo žao šta ne mogu stajati nasred ulice i buljiti u te ribe.
Poslije je stari napravio 75 litarski akvarij (samo staklo) ali ga nikad nije dovršio, služio je neko vrijeme za hrčka a kasnije završio na tavanu.

Čim sam malo porastao da si mogu nešto i sam zaraditi, skinuo sam akvarij s tavana, u Trstu kupio najeftiniji filter, grijač i rasvjetu i aktivirao akvarij. Tada sam maštao o tada skupom bio filteru  :)
Akvarij je trajao više godina dok nisam odselio. Tada je rasturen, ribice poklonjene ali znao sam da ću ga opet imati ali većega i boljega. Prošle su neke 3 godine, uredio si stan, oženio se i počeo kupovati namještaj. Ali, mojoj ženi se akvariji nije uklapao u njenu viziju uređenja stana. Najbolje mjesto gdje bi u mom prostoru mogao biti je regal. Rekao sam joj da me ne zanima ni oblik, ni boja ni ništa u vezi regala osim da mora imati povišeni dio na kraju gdje će biti akvariji. Nije htjela, inzistirala je na glupom potpuno niskom regalu. Ne popušta ona, ne popuštam ja. Narednih godinu dana smo gledali tv koji je bio na nekom starom ormariću  :D

Danas imam svoj povišeni dio regala sa svojim akvarijem kakvog sam želio a ženi je drago jer se uvjerila da super izgleda (pogotovo kad netko dođe pa ga pohvali). Tko kaže da se tvrdoglavost ne isplati?  ;)

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #19 u: Kolovoz 09, 2010, 00:04:52 prijepodne »
prosle godine...onak slucajno nabasao na forum vidio slike i to je bilo to...informiranje tjedan dana...i akvarij je bio tu :clown:

Offline davor

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #20 u: Kolovoz 09, 2010, 01:02:30 prijepodne »
moja je prica isla ovako: sjecam se da sam jos u vrticu obozavao gledati u akvarij kojeg smo imali u hodniku ispred sobe, a kojeg je odrzavala moja mama odgajateljica! :) kak za vrijeme ljetnih praznika u vrticu nema nikoga, ribice su ljeto provodile kod nas u staklenoj kugli. i tako nekoliko godina za redom dok ja nisam pitao "kad cemo i mi imati zlatne ribice?" onda je mama popustila i meni i sestri kupila jednu staklenu kuglu (koja je bila vise stozastog oblika okrenutog naopacke bez vrha  :roll:, nego kugla, ali ajde recimo staklena kugla; i jos k tome staklo je bilo nekako smedjkastog tona -?) i dvije zlatne ribice, naravno! sjecam se da sam jednom u tu kuglu ubacio par puzeva golaca koje sam nasao negdje u vrtu, jer sam u nekoj knjizici ili malom prirucniku vidio sliku akvarija u kojem su bile ribice i puzevi! :D mozete si misliti kak je mama popi..... kad se vratila s posla a od zemlje i plutajucih puzeva nis drugo se nije vidlo!

nakon vrtica dosla je osnovna skola. do tada su se vec u toj kugli/stozcu izredale zlatne i zlatne, pokoj im dusi! a ja sam za 7. rodjendan dobio 2 crvene platije, 2 crna lira molija i ako se dobro sjecam cabombu! sjecam se da sam bio toliko sretan da sam skako po cijeloj kuci i izljubio svakog koga sam vidio! :D nazalost te ribice su dosle u velikoj staklenci od krastavaca jer se kugla/stozac u medjuvremenu razbila. no, ubrzo sam dobio i pravi cetvrtasti akvarij od cak 10lit! filter je bio unutarnji, pogonjen zracnom pumpicom. u pocetku nisam imao grijac ali ga nije niti trebalo jer je akvarij bio na toplom mjestu. :o a nakon nekog vremena, sjecam se da mi je tata slozio i rasvjetu od zice sa prekidacem, grla i male zaruljice za frizider, koju je nakon nekog vremena zamijenila obicna 40w "minjonka". ta rasvjeta je godinama stajala iznad akvarija na metalnom sklopivom podmetacu za lonce dok moja mama nije dovoljno izcivcirala tatu da mi od bakrenog lima napravi pravu lampu!

od toga trenutka stvari su se razvijale vrlo slicno lavini! uslijedili su prirucnici o akvaristici, zatim "ilustrovana enciklopedija akvaristike" (koju i danas imam!), a posjete nekadasnjem zoo shopu "ribnjak", onom u ratkajevom projazu i prolazu tuskanac u zagrebu bile su pod obavezno! naravno, da sam u tom akvariju imao sve vrste riba koje sam mogao zamisliti (citaj: koje mi je mama htjela kupiti jer nisu bile preskupe! :)). tako sam u jednom trenutku imao 1 zlatnu, 1 serpu, 1 platiju, 1 zebricu, 1 korija i 1 tanganjikanca (mislim da je bio julidochromis)! taj julic je napravio pravi pokolj! ubrzo je taj 10lit akvarij postao premali pa sam natjerao tatu da mi slozi veci akvarij! i tako je moj tata ubrzo slozio akvarij po uputama iz tada vrlo popularnog casopisa "SAM svoj majstor"! akvarij je imao 40tak litara a imam ga jos i danas! i u funkciji je! sav je izgreban jer naravno staklo se cistilo vimom i ziletom, sljunak se prao dok voda nije bila kristalno cista, a sav ostali inventar je bio riban do dijamantnog sjaja! :)

u medjuvremenu sam slozio u DIY izvedbi jos nekoliko akvarija i "pomogao" prijatelju da se zakvaci na hobi! :) ali, nakon dugo vremena u ovom hobiju ribe su mi jos uvijek zanimljive. uzivam sjediti ispred akvarija samo buljeci u taj podvodni svijet i ne razmisljajuci ni o cemu! fasciniraju me uvijek iznova svojim bojama, oblicima i ponasanjem.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #21 u: Kolovoz 09, 2010, 02:22:55 prijepodne »
Vidio,želio,nabavio,zavolio pa onda jos nabavio i jos nabavljam :D

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Kolovoz 09, 2010, 12:05:55 poslijepodne »
Ali, mojoj ženi se akvariji nije uklapao u njenu viziju uređenja stana.

Uf, ovo mi je poznato :D :D. Moja voli izraz "jede prostor" :D.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Kolovoz 09, 2010, 12:22:11 poslijepodne »
Ali, mojoj ženi se akvariji nije uklapao u njenu viziju uređenja stana.

Uf, ovo mi je poznato :D :D. Moja voli izraz "jede prostor" :D.

Kod moje je teza da će se režije drastično povećati.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #24 u: Kolovoz 09, 2010, 12:23:51 poslijepodne »
Pravda nabavi sobni bicikl,malo ga preradi da pravi struju,i sve spojis na njega,i secer na kraju stavis zenu da ga pedalira :D