goveđi mix je zakon i toga se drzi ako mislis imati diskuse komade kako da kazem

Ja se ne bi složio u potpunosti...
Istina da uglavnom svi uzgajivači koriste juneće srce i nije neka kvalifikacija za istu hranu. Kao što ni komadina od diskusa od 22 cm nije kvalifikacija za dobru ishranu isto kako ni čovek od 250 kg nije zaproavo najzdraviji i najbolje hranjen. Jedna stvar koja bi možda trebala biti svima na umu je da želudac ribe jednostavno nije napravljen da vari bilo šta od kopnenih životinja. Ne zaboravimo naravno ni šta juneće srce pravi vodi u kojoj žive naše ribe. Da li ste ostavili komadiće mesa u vodi minimalne temperature 28 stepeni? Stvarju se crvi... Ne kažem da je srce loše naravno, samo kažem da nije baš praktično ni lako varljivo za naše ribe. Naravno da je kombinacija više hrana svakako dobitna kombinacija i da se tu može naći i po neki živ stvor, ali miks junećeg srca sam izbacio pre jedno godinu dana i napravio miks, koji kombinujem uz enhitreju, diskus granulat(tetra), pro kolor, zamrznutu hranu. Recept bi bio otprilike:
pangasijus 2 kg
očišćeni gambor 1 kg
dagnje 500 gr
pivski kvasac 10 tableta
sojino brašno 250 gr
integralno brašno 250 gr
Blitva bllanširana (još bolje sočivica živa) 1 kg
aleva paprika 200 gr
vitamin e 10 tableta
beta karoten 15 tableta
6 tvrdo kuvanih jaja celih (bolje samo žumance)
šargarepa 1 kg
bundeva 500 gr
spirulina 20 tableta"
Prosudite sami...
Meni se sviđe a i ribe lepo napreduju. Diamond blue slika sa 5 meseci... Vide se na lišću odpaci od hrane, pšosle nekoliko dana... Nema truljenja, paučine i ostalih gadosti kao što su crvi ...