Koliko ja znam, lateralisi su najhranjivija hrana za agame, dakle probaj nabaviti njih, uzmi od prijatelja dubie i par malih phobasa i probaj što prije nabaviti i cvrčke. Ima uzgajivača tu po forumu, raspitaj se

Cvrčaka ima i u pet centru, ali su skuplji, ja mislim.
Važno ti je samo da uzmeš male bube, dakle plijen koji nije veći od razmaka agaminih očiju.
Što se vitamina tiče, najlakše ti je staviti bube koje joj daješ (možeš sve, ne samo jednu ili dvije) u neku čašu i to posipati sa vitaminima. Neznam koliko veliku ćeš uzeti, ali dok je mala joj slobodno možeš svaki dan davati vitamine, kasnije ne moraš toliko često, ali dok je mala treba posebno paziti na nju

E sad ovo ostalo... noćna temperatura ti nebi trebala pasti ispod 21 stupnja. Sad dok je toplo ti ne treba grijač, ali kad dođe zima možda će ti trebati,neznam kakvi su uvjeti tad kod tebe.
Meni je temperatura u terariju otprilike ovakva (kad sam zadnji put mjerila, sad mi je krepao mjerač pa moram nabaviti novi

): na hotspotu (mjestu za sunčanje) je 44,45 stupnja, a "inače" u terariju je 26,27 stupnjeva. Od rasvjete imam reptil glo 10.0 od exo terre i jednu običnu spoticu (reflektoricu, onu sa onim srebrnim okolo) pod kojom se agamica sunča. Tako su meni rekli da je ok, ali ako mi nešto fali molim da mi iskusniji brzo kažu da to promijenim... iako moja Cal raste super ovako kako je

E sad, ovisi o tome kako će ti biti postavljena struja u terariju, gdje će biti grla i to sve, po tome namjestiš rasvjetu. Meni je reptil glo na srediti poklopca, a spotica s desne strane, i lijepo mi temperatura ispada i sve.
A to koliko jedu, hah, to ti je relativno. Calypso na primijer jede dosta malo za agamu, nikad više od dvadeset malih žohara nije pojela, a ako pojede nekoliko cvrčaka (koji su joj najdraži), ostalo ni ne može/ne želi

I jede dosta salate, iako neki pišu da male agamice ne jedu baš voće i povrće, nego da su proždrljive što se buba tiče, moja će ti u roku od pola sata isprazniti sve zdjelice osim one s vodom

Zapravo mislim da je bitno kako se ona navikne.. znaš da je omjer proteinske hrane (bube) i biljne hrane (voće i povrće) dok je agama mala 70:30, a kad naraste obrnuto.. ali ja bi rekla da ja svojoj više dajem 65:35

Kao što si i sam rekao, na netu ima jako puno različitih podataka, a isto tako i ljudi koji drže svoje agame na potpuno različite načine. Ja ti predlažem da se pouzdaš u tekst na početnoj stranici akvarij.net-a, ili na stranici

Isto su neke stvari različite, ali znam da su oba texta pouzdana (prema ovom prvom ti svoje agame, koliko znam, uzgaja veći dio ovog foruma, a znaš i sam, ako si gledao slike i teme, kako im lijepo ide i kako su svima lijepe agame i agamice, a ljudi koji su pisali ovaj drugi tekst su i sami vlasnici dvije ženke i tri muška primjerka, i očekuju novu turu beba uskoro, pogledaj si slike, njihove agame su isto prekrasne)... najbolje da kombiniraš, tako sam ja.. i uspjeva mi super
E sad sam ja puno napisala, a možda imam i par krivih izjava, pa nek me ispravi netko od iskusnijih članova foruma

Sretno, Iguain