Srpanj 22, 2025, 00:20:21 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Potok  (Posjeta: 6857 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Potok
« u: Srpanj 07, 2010, 21:04:37 poslijepodne »
evo jedan novi setup u našem 54 litrašu...

Početno zamišljen kao biotopski akvarij, ali jednostavno nisam mogao odoljeti da ne posadim styurogyne sp. pa samo zbog toga tema nije u biotopima...
sam setup sam slagao tako da odgovara budučm stanovnicima, White cloud Mountain minnow-ovima :) pošto one žive u potočićima u kojima nema previše vegetacije ( ne svugdje da nebude zabune), tako sam se vodio i ovdje, pa je ispalo sljedeće... uz  njih ću ubaciti još nekog ćistaća iz istog podneblja ako ga uspijem naći negdje kod nas, ako ne, onda će neki mali sijamac ili dva unutra da se pobrinu za alge...

ubacio bi bio i blyxu japonicu, da nisam zakasnio u villi po nju... (priznajte, tko je kupio svih 10 koje su došle?  ;) :D ) pa sam umjesto njih ubacio blyxu aubertii, koja je znatno viša od japonice, ali kaj je tu je... samo da se primi pa čemo vidjet dalje...

Offline todor.dbk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • There she is ...
Odg: Potok
« Odgovori #1 u: Srpanj 07, 2010, 21:15:12 poslijepodne »
meni se jako svidja  :klap: ajde zeleni napisi nesto o ovim kamenjima, odakle ti ..?.. da mi je nabavit nesto takvo, sa malo krupnijeg pijeska iste boje, pa njih na to .. ma u stv bas kako si napravio, izvrsno  :), pozdrav ..

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Srpanj 07, 2010, 21:28:38 poslijepodne »
Postav izgleda super,jos bilje da se primi i zgusne malo,bice super
A kamenje sam ja takvo vidio u baumaxu,stovise imaju svakakvih krupnih kamenja za kamenjare

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Srpanj 07, 2010, 21:37:22 poslijepodne »
uuu, ovo je odlično! :klap:
i to ne kažem samo zato što sam slaba na white cloud :zagrljaj:, nego jer je setup stvarno fantastičan.
a tek kad ribe stignu...  opako dobro  :up:
daj šibni struju vode da se ova trava zaleluja, kad je već tako visoka  :)

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Srpanj 07, 2010, 23:07:50 poslijepodne »
Jako lijepo,jedino što bi ja probao podići ili lijevi ili desni zadnji ćošak da ima onako nekakav pad pošto ovako izgleda dosta ravno bez obzira na izvrsno kamenje.Još malo nekakvih biljćica i da se fino zazeleni pa da vidiš fešte.Što se tiče Blyxe,ja uzeo 3 japonice i 2 aubertii tako da snosim djelomičnu odgovornost. ;)
Koja je litraža u pitanju,malo podataka o tehnikalijama.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 07, 2010, 23:24:54 poslijepodne »
meni su na potok prva asocijacija crypte i microsorumi, a i ovdje bi jako lijepo išli. Postavljanje kamenja i sami kameni su mi ekstra. Jako zanimljiv i inovativan setup.  :klap: :klap:

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #6 u: Srpanj 08, 2010, 07:36:41 prijepodne »
kamenje je :up: ... biti će nešto od toga... ko bi rekao da od zelnog akvarij nije zelen :D
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline hento

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 08, 2010, 07:48:39 prijepodne »
Hardscape predobro izgleda, svaka čast zeleni  :up: Još dok se malo zazeleni čini me se da bu fakat pre :-X s kardinalkama nutra  ;)
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline nelica

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Srpanj 08, 2010, 09:19:59 prijepodne »
Vau, zbilja neobično i krasno  :clap: I mene zanima gdje nabaviti takvo kamenje?  :(

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #9 u: Srpanj 08, 2010, 09:39:32 prijepodne »
Volim nove stvari :up: :up:.

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Srpanj 08, 2010, 09:49:17 prijepodne »
Jaaaako dobro... jedva čekam da i ribeki zaplivaju... bit će to onda odmor za oči... još malo digneš cijev da ti brćka površinu pa dobiješ i zvučni efekt potoka i  :up:
 :klap:

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 08, 2010, 11:47:35 prijepodne »
Hvala svima na dobrim komentarima...

kamenje sam uzeo u bauhasu, zbog nedostatka vremena traženja, i eto dobro se uklopilo... pijesak je iz rijeke kupe, razne granulacije, od finog pijeska do malih oblutaka...

Jako lijepo,jedino što bi ja probao podići ili lijevi ili desni zadnji ćošak da ima onako nekakav pad pošto ovako izgleda dosta ravno bez obzira na izvrsno kamenje.Još malo nekakvih biljćica i da se fino zazeleni pa da vidiš fešte.Što se tiče Blyxe,ja uzeo 3 japonice i 2 aubertii tako da snosim djelomičnu odgovornost. ;)
Koja je litraža u pitanju,malo podataka o tehnikalijama.

podignuti su kutevi, samo što se nevidi na slici jer je slikano malo odozgo, biljke neću više sadit jer nemam baš neke uvjete, nadam se samo da će se ova blixa primit, mada nekako sumnjam jer su se neki listovi već raspali, no i dalje se nadam...

akvarij je 54 lit. fluval 104, 2 x 14 W grolux + aquastar... to je to, malo me mući temperatura zbog ovih vručina, ne ide ispod 29 stupnja, a meni bi trebala 22 stupnja, pa valjda ću je tijekom cikliranja uspijet spustiti...

neznam dal da ubacim neku malu protočnu pumpu ili je protok fluvala (480 l/h) ok?

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 08, 2010, 15:24:40 poslijepodne »
meni su na potok prva asocijacija crypte i microsorumi, a i ovdje bi jako lijepo išli. Postavljanje kamenja i sami kameni su mi ekstra. Jako zanimljiv i inovativan setup.  :klap: :klap:

e sad si mi bubu u uho stavio...ako ne uspije ovo sa blyxom, posadit čemo neku malu cryptu...recimo parvu,pošto je isto azijska biljka a i ja mislim da bi fino legla u setup....
 :)

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 08, 2010, 15:52:47 poslijepodne »
480 l/h je deklariran protok pretpostavljam? Ak je tako, računaj da je stvarni protok barem 20-30% slabiji. Ja bi metnuo neku malu pumpu, nemre šodit nikak,  a pomoć može svakako. Protok bi trebao biti oko 10x volumena akvarija

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 09, 2010, 10:48:18 prijepodne »
bubnut će unutra onda jednog atmana malog ima onaj model AT 301 misli mda je protok 230 l/h pa će to uz fluvala biti oko 550 - 600 l/h. čisto zadovoljavajuće...

i da, ova blyxa nikak, već mi je propalo nekih 20-30% biljke, listovi su samo strunuli i nestali.... morat ćemo zamijenit to sa parvom... :)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #15 u: Srpanj 09, 2010, 10:52:42 prijepodne »
zeleni, dobro je... zadovoljan sam :D ;)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #16 u: Srpanj 09, 2010, 11:19:59 prijepodne »
Odlično je! Znaš gdje te čekaju 3 whiteice ;)

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 09, 2010, 11:21:14 prijepodne »
bubnut će unutra onda jednog atmana malog ima onaj model AT 301 misli mda je protok 230 l/h pa će to uz fluvala biti oko 550 - 600 l/h. čisto zadovoljavajuće...

i da, ova blyxa nikak, već mi je propalo nekih 20-30% biljke, listovi su samo strunuli i nestali.... morat ćemo zamijenit to sa parvom... :)

Pusti još malo nek bude u akvariju. Biljkama treba 2-3 tjedan da se akomodiraju. Nek ostane i 10% al nek se primi, pa onda to dalje razmnožavaš.

:up: za pumpu.  :D

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 09, 2010, 11:30:20 prijepodne »
zeleni, dobro je... zadovoljan sam :D ;)

i ti si negdje spomenuo da je minimalizam IN.... pa evo i kod mene je...  ;)

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 09, 2010, 11:33:13 prijepodne »
evo ubacio atman 301, piše 300 lit/h ja sam zadovoljan ako ima 200 l/h... sad je to OK, ubacio sam i malo lišća po dnu da to još dobije malo prirodniji štih, moam priznat da je blyxa malo pozelenila, tak da ono, kaj je strunulo je strunulo i sad se ovo drži OK... malo me mući prljava površina vode, pa gledam kako neki DIY skimmer iskombinirat.. ili lil pipe ubacit... Cigo? ;)
« Zadnja izmjena: Srpanj 12, 2010, 12:47:45 poslijepodne od Zeleni »

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 19, 2010, 21:25:18 poslijepodne »
evo pred kraj cikliranja da malo osvježimo...

ovu pumpu sam stavio na istu stranu gdje i izlaz filtera, jel bolje tako ili da stavim na kontra stranu pa da se struje "sudaraju"?

od blyxe je ostalo ovo kaj je, ali sam primjetio da je pustila korijenje, pa se nadam da bu nekaj ostalo, stavio sam one štapiće iz DMa pod korijen...

muku mučim sa temperaturom nikak da je skinem do 22 stupnja, makar bi bio zadovoljan i sa 24, al već tjedan dana je na 30 do 32 stupnja, pa dok ju ne smanjim ribe ne idu nutra...

neznam još kojeg bi čistaća stavio... pošto nemrem naći ono kaj želim valjda će jedan ili dva sijamca unutra... kaj mislite na kozice? nema baš bilja, pa ne znam dal bi im odgovaralo unutra...

eto toliko...

Offline hento

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Srpanj 20, 2010, 07:42:28 prijepodne »
koze  :up: malo još mahovine nutra i njima bu zakon a i tebi budu koze zakon. nebi ja sijamca f nikaj ispod 100l... no i kaj kaj je 30-32 °C, ništ to preveč ribama ne smeta, sam ti deni kardinalke tu nutra ništ im nebu
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #22 u: Srpanj 20, 2010, 07:47:44 prijepodne »
pravo zbori hento, ajd da su neke druge ribe u pitanju, al kardinali su žilave male mrcine, mogu oni podnijeti toplu vodu, pogotovo uz ovako lijepu cirkulaciju :up:

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #23 u: Srpanj 20, 2010, 09:01:45 prijepodne »
Ne bi ti preporučio te štapiće iz DM-a , naglo se otope i mogu ti pustiti amonijak u vodeni stup..
Radije koristi neke od osmocote granulica, ipak imaju nekakav ''time release'' http://www.poljoposavec.com/scotts/osmocote_exact.htm

Ja bi taj powerhead podignuo do površine u razini izlaza iz filtera tako da oni zajedno guraju vodu po površini i onda se voda spusti kad dođe do stakla pa se  po dnu vrati natrag , usput pokupi prljavštinu sa dna.
Meni se je takav protok pokazao kao najbolji jer se strujanja ne sudaraju i  ne rade se vrtlozi.

Ali onda bi usis filtera trebao bit sa desne strane , ispod pumpe i ispuha..

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Srpanj 20, 2010, 12:28:18 poslijepodne »
čitao sam nekaj za te štapiće i kaj ja znam...vidim da je ekipi bilo sve OK...bum izmjerio NO2 i NO3 prije nego ribe stavim unutra...

a ja sam baš pumpu stavio nisko da tjera ovo sa dna prema usisu filtera i da struja kruži po akvariju, vidjet ću kak će ribama odgovarat pa lako promjenim...

nekog algara moram stavit unutra, sijamac mi je najbolji izbor, budem uzimao male, pa kad naastu ću ih mjenjat za veće... a kad je kod nas izbor čistaća nije neki...