Lipanj 30, 2025, 21:28:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Radanje Poskoka  (Posjeta: 12358 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kisa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
Odg: Radanje Poskoka
« Odgovori #25 u: Srpanj 07, 2010, 13:17:04 poslijepodne »
A mene zanima di je ta posebna ženka?
Sve gledam po slikama ali nemrem skuzit koja je drugacija...prvo sam mislio ona žućkasta, pa ona crvena .....stvarno meni su svi posebni xD

pa kak si uspio fulati tog sa divnom prugom dužkičme?  :D
a baš se lijepo vidi XD

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #26 u: Srpanj 07, 2010, 13:22:26 poslijepodne »
Da i mene kao i kolege zanima što radiš sa svim tim mladim poskocima s obzirom da se vjerojatno ne smiju prodavati jer spadaju u zaštičene vrste (nisam najsigurniji ali mislim da mi je netko rekao), osim vjerojatno nekom zavodu koji proizvodi protuotrove...

Nadam se da ih ne puštaš u prirodu...

kad sam gledala popis zaštičenih zmija tj popis sa cijenama kazne ako se ubije koja zmija nisam vidla poskoke  -?

a kaj se tiće pištanja, ako piše da se lokaliteti ne smiju mješat onda, ako su uzeti sa ciljem da se razmnože pa naknadno puste, onda ih se pušta na isti lokalitet (u smislu povečanja smanjenog broja jedinki na određenom mjestu)
ako su uzeti sa ciljem "mužnje" otrova (ne znamkako da se izrazim x)) ili ako se mješaju lokaliteti onda ih se ne pušta nikam.

ali samo moja predpostavka, čekam i ja da vidim kaj će napisat :P

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #27 u: Srpanj 07, 2010, 14:55:51 poslijepodne »
Nisam jos uspio pariti tu "stripe" zenku, bio sam siguran da ce ove godine imati mlade ali za sada nista.  Sada ima tri godine i parila se ovo proljece s narandastim muzjakom ali izgleda da nista, bar za sada..
Peda kad bi uspio iz Torlaka dobiti tog crnog muzjaka to bi bilo MRAK!! :-)) Na jednom lokalitetu u HR su tokom godina ulovljena 3 crna, melanisticna poskoka, ali nazalost uginuli su nakon nekog vremena, tj jedan je zavrsio u Svabiji i njemu se gubi svaki trag a druga dva su negdje u formalinu.  Uglavnom zna se da postoje melanisticni poskoci ali oni su jako jako rijetki.
Sto se tice posebnih poskoka, na toj jednoj slici ta cijela grupa je poseba tj na toj slici je gruoa od jednog muzjaka, narandastog, i tri zenke - dvije crvene i jedna stripe.
A sto radim s poskocima?  Nesto sam prodao, vecinu ih imam jos uvijek kod sebe.  Poskoci jesu zasticeni HR zakonom ali to ne znaci da se uzgojni primjerci nemogu prodavati.  Pa sve boe i pitoni drugim rjecima 90% zmija o kojima se na ovom forumu prica su na CITESu znaci da su medunardodno zasticeni.  I njihovo drzanje i uzgajanje treba biti evidentirano pri Ministarstvu kulture Upravi za zastitu prirode koja je nadlezna za CITES vrste.  Ja sve svoje zmiej imam evidentirane vec godinama i barem jednom godisnje mi dode inspekcija u provjeru.  Zadnju put su bili prosli tjedan.  I svaki put kada imam nekakv uzgoj bilo koje zasticene vrste: poskoci, Zeleni pitoni, kraljevski pitoni....itd, ja im to javim i oni to uvedu u svoju evidenciju. 
A sto se tice poskoka tj njihovog pustanja - mislim da cu iduce proljece odredenu kolicinu beba postiti ali TOCNO na tom lokalitetu s kojeg oni jesu.  S obzirom da samo taj HR lokalitet imam i uzgajam to nije problem a to cu tako i onako raditi u dogovoru i pod nadleznosti Zavoda za zastitu prirode.  Tako da bravo za Danicu, tj Kisu. :-)
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #28 u: Srpanj 07, 2010, 16:02:02 poslijepodne »
Peda kad bi uspio iz Torlaka dobiti tog crnog muzjaka to bi bilo MRAK!! :-))

To sam čuo pre 4 godine, tako da sumnjam da je on još tamo, jer im je naše "Ministarstvo
za zaštitu životne sredine" prošle godine oduzelo oko 500 poskoka i još neke zmije, pošto
nisu imali papire, nego su ih na crno odkupljivali od ljudi koji hvataju zmije... A takodje su
im pre dve godine uginule stotine poskoka jer je neki kreten zaboravio da im isključi podno
grejanje, koje je takodje neki još veći kreten tako "projektovao", da su se zmije bukvalno
skuvale na vrelom betonu, na kojem ih inače i čuvaju u bazenima 2*2m...

Ovo je slika koju je taj moj Prijatelj tamo napravio, ali na žalost nije slikao tog melanističnog,
mada i na ovoj slici ima jedan dosta tamni, ali mi je on rekao da to nije taj...

U svakom slučaju ću pokušati da se raspitam, i da dodjem do informacije dali je "Nindža"
još uvek kod njih, pa ako jeste, videću da nešto napravim ;)...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #29 u: Srpanj 07, 2010, 17:38:09 poslijepodne »
Genijalne fotografije!  :up:

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Srpanj 07, 2010, 18:23:45 poslijepodne »
oooo... vratija se Šimeeeeeee... di je bija!?!  :D :D :D

Offline vrba73

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 07, 2010, 19:04:47 poslijepodne »
Da na ovom tamnom se vidi u stvari ima saru, makar je dosta taman.  Melanistican nema sara uopce, samo je skroz crni!  Znam da ti to znam Peda, ali cisto da i drugi znaju..

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #32 u: Srpanj 07, 2010, 19:45:00 poslijepodne »
Prelepi su!

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #33 u: Srpanj 08, 2010, 00:49:30 prijepodne »
Melanistican nema sara uopce, samo je skroz crni!  Znam da ti to znam Peda, ali cisto da i drugi znaju..

Ma da, nego sam ja kada mi je pokazao ovu sliku posumnjao da nije slučajno na njega mislio, jer ovo nije melanistični,
pa mi je on rekao da to nije taj, i da je ovaj drugi bio baš skroz crni primerak...

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #34 u: Siječanj 22, 2011, 14:08:49 poslijepodne »
Pozdrav svim teraristima na forumu,a pogotovo Nevenu ciji sam veliki fan. Cestitam ti na prinovi (mislim na sina). :)  Znam da malo kasnim,al sam tek nedavno saznao.
Fotke su ti predobre! Ammodytesi su mi inace najdraze i najzanimljivije zmije s kojima sam bio u kontaktu i mogu ti rec da je ovo prvi put da vidim kako izgleda porod i ta ovojnica kod ovoviviparne zmije. Fascinantno!
Znam da sam jos dosta mlad i prije nego me ostali forumasi popljuju i upute na drzanje zlatne ribice,htio bi navesti da imam dosta iskustva sa hendlanjem nasih domacih viperida,pa me zanima kaj je sve potrebno od papira za drzanje istih,al ono... legalno :) 

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #35 u: Siječanj 22, 2011, 14:34:56 poslijepodne »
zanima me jos jedna stvar. Postoji li mogucnost kod nas zavrsiti neki tecaj ili volontirati u nekoj ustanovi tipa pmf ili veterinarski fakultet,kako bi stekao malo vece iskustvo?

Offline zeleni piton

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Veljača 18, 2011, 22:31:26 poslijepodne »
kod mene se konstantno dešavalo da ženki zapinju neoplođena jaja, jel mžda znaš zašto dolazi do toga i kako to spriječiti?

Offline vrba73

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Veljača 19, 2011, 17:17:46 poslijepodne »
jel ih hiberniras?  I sta znaci mislis pod "zapinju"?  Jel ih ne izbaci van uopce ili.....?