Uhuhu koja tema!!!
Znam da nije dugo editirana, ali moram.......
Radil sam na par "konzervaciskih" projekata koji se odnose na zaštitu mikro lokaliteta na Ivanščici, blinkam, a od nedavno i akvarist, pa reko zakaj ne?
S ovom temom sam riješil 90% nejasnoća (kod nas bi rekli sekira v med). Meni je ideja bila pošto sam i planinar, a i blinkam da spojim Ivanščicu i Dravu. Na Ivanščici postoje fosilni vulkani, de sam našel kamen (žuto/zeleni vulkanski tuf) i šljunak/pjesak (crni lomljeni dijabaz 0-5mm) Za sad su u aq Glavočice, Piškori i Sunčanice, korjenje vrbe se namaće da otpusti tanin i prestane farbat vodu, dio Dravskog bilja posađen, čekam vegetaciju da krene.
E sad, plan je bil Štuka.
Prvi problem, kak nablinkati Štuku od 10-12cm, za sad su pale samo veće od toga (oko 15cm), hoću dobiti čim manju. Varalice su Rapala Mini fat rap (3cm), Mini husky jerk (2cm) i leptir buba mara (2cm).
He he, celo vreme puštam ispod cca 50-60cm, sad puštam veće od 12cm !
Drugi problem je kak Štuki onemogućiti da ne pojede druge ribice, a da nema pregrade. Vrlo vjerojatno nikak, ali budem, ili, probal složiti skrovišta gdje Štuka nemre, pa možda uzeti malo veću štuku......., ili, uzeti skroz malu Štuku (do 10cm), pa ostale ribice veće kaj mislim da je bolja varijanta. Štuka je jedna od naj sporije rastućih vrsta, pa nakon kaj naraste vratiti je u prirodno stanište, pa opet uzeti manju. Btw našel sam podatak od nekih Rusa da može doživeti 30-80 godina........
Sreća da se kod nas kod Vž-a još da uloviti dosta Štuke.......
Uglavnom aq je 190L (145x35x35cm), pumpa 1800L/H.
Ako neko još čita ovu temu i to kaj sam napisal, i ako možda ima odgovor.... Dal znate kod Glavočice, dal su one bijele potkožne izrasline (cca 2mm) paraziti ili mrijesne bradavice ???