Eto, da krenem i ja sa jednim dnevnikom. Riješio se algi, bilje raste, dobio dojam gdje sam kiksao sa starom postavkom. Pa idemo skoro ispočetka.
Akvarij: 120x45x45 (250 litara)
- podloga zemlja za cvijeće, preko nje šljunak svakakve veličine
- rasvjeta 2x54W t5 6.500 K nekakve philips neonke, sa reflektorima
- CO2 boca, difuzija preko unutrašnjeg filtera (vidi se na slici kako pleše, ostao sam bez PVC bragica

)
- gnojenje 6 ppm KNO3, 3 ppm KH2PO4 svaki dan. Dvije žlice K2SO4 kod promjene vode. Mikroelementi po PPS-Pro receptu smiksani, 5 ml dnevno.
Bilje: sagittaria, hygrophila corymbosa, cryptocorine wendtii green, cryptocorine wendtii brown, cryptocorine parvula, eleocharis acicularis, microsorum pt., microsorum windelow, staurogyine, stargrass, pogostemon helferi, proserpinaca palustris cuba, mahovina, rotala rotundifolia, anubias nana. Stargrass vjerojatno leti van u zamjenu za ludwigu arcuatu, uletiti će još hemianthus micranthemoides.
Fauna: rasbora espei, hasemania nana, Paracheirodon innesi, ancistrusi.
Tamo kod kamena će se razrasti jedan veliki grm cryptocirine wendtii green. Iza microsoruma pt. raste proserpinaca i pored nje će vjerojatno l. arcuata. HM ide lijevo uz rub stakla.
Slika 1 nakon što sam počupao sve što mi je smetalo i nakon što sam povadio prijašnje grane.
Slika 2 nakon što sam sve postavio i promijenio vodu. Kamenje je tu samo dok se ne natopi grana kako treba.
(btw, sve slikano mobitelom pa su zato loše slike)