Kolovoz 09, 2025, 15:38:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Apistogramma agassizi izbirljiva u prehrani, što joj dati da jede?  (Posjeta: 1076 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Apistogramma agassizi izbirljiva u prehrani, što joj dati da jede?
« u: Lipanj 24, 2010, 07:21:33 prijepodne »
Jedna moja ženka apistogramme agassizi je jako izbirljiva po pitanju onoga što bi pojela. Sve ribe mi jedu nutrafinove granule i serine sušene brine shrimps, a ona sve to uzme pa pljucne van. Bojim se da ne ostane gladna pa da se razboli. Od početka je tako. Nije baš zaokružena u predjelu trbuha pa mi se čini kao da dosta ne jede. Inače je zdrava i ima je svugdje, ali kad je u pitanju hrana tu je jako mušičava.

Čime vi hranite svoje apistogramme, da uzmem baš neku hranu za ciklide? Vidim ima dosta te hrane za ciklide u ponudi pa se čovjek sav zmuti  :D Inače imam zajednički akvarij s razborama, kuhlijima i apistogramama.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Apistogramma agassizi izbirljiva u prehrani, što joj dati da jede?
« Odgovori #1 u: Lipanj 24, 2010, 07:36:31 prijepodne »
Ja imam Apistogramma agassizi fire red i jedu sve kaj im dam, od igle do aviona :D. Šalu na stranu, čudno mi je to jer moje nisu od prvog dana bile izbirljive, čak mi je ženka proždrljivija od muškog. Jede i tablete za corije -?.

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #2 u: Lipanj 24, 2010, 13:26:02 poslijepodne »
ponudi je blodwarmsima, onako rastopi u malom cjedilu, isperi i pincetom im ubacujes samo   crviće...ili probaj sa SAKom 1 ili 2, ma da  siguran sam  da jede ona..inače ne bi  ni bila  živa..vujerujem da se snađe.. ;)

Offline Ribba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Lipanj 24, 2010, 21:08:23 poslijepodne »
ma ziher jede, a ni ne treba ti bit debela, samo je bitno da ima normalno ponašanje.

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Lipanj 24, 2010, 21:55:56 poslijepodne »
Moji su isto izbirljivi za popizdit, izbjegavaju i SAK i blodwarmse i većinu druge hrane, jedino što obožavaju kao i sve druge moje ribe je Tetra Prima pa probaj sa time!

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Lipanj 24, 2010, 22:31:45 poslijepodne »
Hranim ih kao i ramireze hranom za diskuse Tetra i Sera granule nekad dajem tetra fresh delice brine shrimp...
Probaj malo podici temp. da im se ubrza metabolizam, pa pocnu hlapljivo jesti

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #6 u: Lipanj 25, 2010, 13:38:29 poslijepodne »
Ne zelim pametovat o ribama koje nemam ali is osobnog iskustva sam imao slicne situacije, pogotovo kad su dosle ribe u tank vjerojatno nisu hranjene istom hranom pa na pocetku nisu bas htjele jesti, cak i sada vidim pojedinu ribu da odbija neku hranu s obzirom da ih hranim raznom hranom, ali se ne zabrinjavam ona ce mozda odbit jedan put dva ili tri ali nije bedasta nece odbijat dok ne umre, pocet ce jest bez brige. Naravno ovo stoji po meni ako nije u pitanju nikakva bolest...

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #7 u: Lipanj 25, 2010, 16:26:31 poslijepodne »
Eto, koliko ljudi toliko iskustva  :) Probat ću s bloodwarmsima, time ih još nisam hranio, hvala na savjetima. Ma vjerujem da ona baš ne ostane gladna, ali ju znam uhvatiti kako uzme hranu i pljucne ju van, i to najviše granule, ponekad i Serin brine shrimps, dok zaleđenu živu hranu uvijek smaže, ali nastojim im varirati prehranu da ne bude uvijek isto pa je malo možda i postala razmažena  :D

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Lipanj 26, 2010, 20:29:46 poslijepodne »
evo ti jedan prijedlog pa da vidiš  što  će da jedu   nemoj im davat hranu  tjedan dana   pa onda pokušaj  al opet lagano  par  grama i dosta   ješce  sve ce  pitat imali  još  vjeruj  tako su moji razmaženi diskusi  neće   ovo neće ono  ja tjedan nisam hranio   joj da vidiš kako  jedu  da ti suza potekne  8)
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,