Dominik, vrlo dobro znas ciji je K.com i nije ti potreba pisati to pod "... ako se ne varam".
Mozete svi biti uvjereni da dok sam ja tamo admin (a i tome ce valjda jednom doci kraj) sve pratim i znam sta i gdje pise.
I jedini razlog sto anastaziji tamo na komentar nisam odgovorio je ljenost,
jer mi sve teze i teze spada ispravljati krivu drinu.
Zasto sam se u ovoj temi javio i napisao "TKO" mjenja boju ...
Jer sam htio da mi ona sama kaze pa da joj onda mogu odgovoriti.
Sinoc bilo kasno, nije mi se dalo tipkati previse, pa sam nadovezao "shahovnicu".
Drago mi je da to nije nitko ozbiljno shvatio, ali moram priznati da me vise cudi da
se uopste pitate dali ja znam za taj clanak na K.com.
U glavnom da se vratim na tu izjavu, na komentar o tom clanku.
Prvo bi tebe Anastazija zamolio da procitas sto si napisala, pa onda da procitas taj clanak.
Da neduljimo previse, recicu ti na sto mislim. Radi se o podlozi, ne o pozadini. Pozadina ne utjece na kornjace.
Takodjer, tvoje crvenouhe nisu "posvjetlile" od podloge. (neznam uopste koju podlogu imas) ali razlog zasto ti kornjace budu svijetlije kada se drze u akvarijumu su prehrana, i po najvise svijetlost. Takodjer imaj na umu da kornjace kad odrastu izgube onu svoju zelenu boju (u starosti pocrne, nedavno sam negdje dao komentar na to).
To ne znaci da taj clanak nije tocan, da je tako nebi bio na K.com. Ali to nemozes uzeti odmah zdravo za gotovo sa kornjacama koje drzis uzatocenistvu.
Dobar primjer su Emys orbicularis. Kada je uloviter u divljini, budu ljepe, crne, kada je stavite u akvarijum (cak i sa HQI rasvjetom), posvjetle, izgube tu svoju ljepu boju.
Koprnjace u divljini su uvjek kontarstnije (imaju ljepse i intentzivnije boje) nego sto to imaju kornjace istog spola, iste dobi, iste vrste, u zatocenistvu u zatvorenom smjestaju.
Ispod crte, onaj clanak je malo prestrucan da bi se preuzeo 1:1 sa kornjacama koje zive stalno u zatvorenom.