Pozdrav,
Imam mali akvarij (15l) i htjela bih u njega staviti nekoliko microrasbora (Celestichthys margaritatus).. Neko malo jato, 5 – 6 ribica.. Vidjela sam na youtube-u da ih imaju i po 7 – 8 u 10l akvarijima. Ne znam da li im je to premalo prostora (youtube nije objektivan, kao i razne stranice). Stoga, zanima me vaše mišljenje. Da li bi te ribice mogle funkionirati u maloj litraži? I, da li je to možda premalo ribica? Pronašla sam njihov opis preko google-a i to su stvarno male ribice..
Da odmah napomenem, htjela bih u akvarij i staviti nešto bilja, da im ne bude prazno, a i pročitala sam da im to odgovara. Prvi izbor mi je Cabomba caroliniana, zbog temperature vode, a i u priručniku piše da je jednostavnog uzgoja za nas početnike (i lijepaaa je

).
Trebam i malo pomoći oko podloge, netko stavlja zemlju pa preko šljunak.. No, ima li neka gotova smjesa za kupiti jer mi nekako to sa zemljom ne funkcionira u mojoj glavi, imam osjećaj da će se zamutiti. ?!
Naravno, imam još pitanja, znam da mi još treba filter i neko osvjetljenje pa grijač.. Filter koje protočnosti i lampica, kakva, koje jačine? I najbitnije, gdje da to sve (pritom mislim na filter i grijač) postavim jer kao što se vidi iz posta, ništa nemam u originalu s akvarijem? Osim poklopca, a on prekriva veći dio površine, ostaju mi slobodna dva ugla, jedan od 5, a drugi od cca. 10ak cm
2..

Unaprijed hvala na vašim odgovorima!!
P.S. Već su me ljudi na forumu upozorili da se ne radi o hladnovodnim, nego o toplovodnim ribicama i.. Savjetovali mi otvaranje nove teme! Bila sam zalutala na hladnovodnu..

Eto, već sam nešto naučila!

* Nadam se da nisam pogriješila i na krivo mjesto stavila svoju temu. Ako jesam, molim vas da premjestite. I, bez ljutnje. Nova sam.