Srpanj 23, 2025, 20:31:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kuruza?  (Posjeta: 4091 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beata

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
Kuruza?
« u: Lipanj 08, 2010, 16:13:40 poslijepodne »
Dragi hladnoljupci!  :zagrljaj:
Kak ste kaj?  8)
Kako se lijepo opet oglasiti na Forumu....  :heart:  :heart:  :heart:

Ima li netko iskustva sa hranjenjem zlatica  kukuruzom iz konzerve? 

Ne planiram ih poslat na kampiranje i spakirat im konzerve    :e050:   nego ...obožavaju grašak....pa da probaju i nekaj drugo.
Onaj kukuruz šećerac!
Obožavaju grašak, mrkvu prožvacu i pljunu (kak je voda lijepo mutna nakon toga, mmmm, divotaaa!), pa sam mislila - ako vole grašak, možda ce voljeti i kukuruz.Naravno, oguljen od kože, kao i grašak.

No, nesklona sam eksperimentima , ne znam ima li u kukuruzu nesto sto bi im moglo štetiti, pa vam se svima, kao i uvijek, obraćam za savjet.
Fala unaprijed.

Imajte se dobro,.. hladite se, uz pokoju pivicu... :a015:

Offline Tonya

• Punopravni član
Odg: Kuruza?
« Odgovori #1 u: Lipanj 08, 2010, 16:27:29 poslijepodne »
Hm... mislim da bi kukuruz bio malo ipak pretežak za njihovu probavu. I, sadrži previše škroba.
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 08, 2010, 23:21:45 poslijepodne »
Pih!
Onda nista.
Morat cu sve ja pojesti! Sav kukuruz!  :up:

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 09, 2010, 09:15:19 prijepodne »
Dobar tek :)! Inače, ima toliko toga što im možeš dati od povrća, a da je OK ;) - npr. tikvicu, brokulu, cvjetaču, špinat, krastavac... S tim da je neko povrće ipak najbolje pripremiti kao gel hranu, jer ako samo uguraš npr. brokulu u akvarij, imat ćeš totalni nered :roll:

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 09, 2010, 20:04:06 poslijepodne »
Kako da pripremam kao gel hranu? Znam da si mi to već objasnjavla, al sam sve zaboravila (heh, godine....) . Pretpostavljam da gel-hrana ukljucuje neke konzervanse, a moj plan je da to izbjegnem . Pa dosta konzervansa popapaju u kupovnoj hrani.
Skuham sve ovo što si navela i dam im da klopaju, po malo, jel a?
Sjecam se da se spominjalo i neko voće.
Ok, neću im spustit lubenicu u akvarij... Kuhane jabuke mozda?

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2010, 22:51:03 poslijepodne »
Uzmeš čašu i pol do dvije raznog kuhanog ili blanširanog povrća, skroz ga usitniš štapnim mikserom i na kraju pomiješaš s paketićem instant želatine u prahu (želatina ne škodi, samo da je bez boje i arome), koju si prije toga stavila u vodu da se "stisne". Zatim to podijeliš u posude (ili npr. u kalup za led), dio odmah koristiš, dio zamrzneš za poslije... Ribicama se sviđa i dobro ih je hraniti, barem povremeno, na taj način ;)!

Možeš u tu hranu utrpati stvarno svašta (ako ne vole mrkvu, ne moraš ni pokušavati, sve će pojesti a sitni komadići mrkve će ti plutati uokolo :)). Na primjer, ja sam za zadnju turu skuhala čašu smrznutog graška, pola čaše smrznutog špinata i malo tikvice, dodala list zelene salate (koji sam prvo isprala pod kipućom vodom), stavila malo vitamina za ribice i 2 žličice usitnjene nori alge - proždiru to ko lude ;)

Citat:

:) Jabuke - ne moraš kuhati, samo im ovako daj sitni komadić.
« Zadnja izmjena: Lipanj 09, 2010, 22:54:27 poslijepodne od Tonya »

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 10, 2010, 00:44:09 prijepodne »
Hvala na detaljnim uputama.
No, nekako sam protiv zamrzavanja hrane. Skuhas, pojedes.
Da li to sa želatinom moze stajati u frizideru 1 dan?

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 10, 2010, 00:45:23 prijepodne »
Zbillja mislis to s jabukama? Pa nisu li pretvrde?

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 10, 2010, 08:46:44 prijepodne »
Može stajati i 3-4 dana, bez problema. Vidjet ćeš (i namirisati) kad se počne kvariti.

Jabuka - mislim da nisu pretvrde, samo bi trebali biti sitni komadići, ali ako te to muči, skuhaj im.

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 15, 2010, 11:22:06 prijepodne »
A da li u tu smjesu moze RIZA? Mislim, u rizi ima skorba , kojeg ima i u grasku!  :)

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 15, 2010, 14:21:16 poslijepodne »
Znam da neki hrane zlatne sa zrnom-dva dobro kuhane riže, pa bi valjda mogla ići i u gel hranu - nisam probala. No, dobro si me sjetila, sad ću i svojima skuhati tu i tamo :up:!

Offline KikosX

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Lipanj 21, 2010, 20:56:02 poslijepodne »
Probaj sjeme konoplje, industrijske... Imaš u ZOO centrima, namočiš 12 sati, malo prokuhaš i to je to

Offline Beata

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 23, 2010, 00:33:05 prijepodne »
Fala na ideji,
probat cu!

Offline rebeka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #13 u: Siječanj 07, 2011, 13:29:22 poslijepodne »
Uzmeš čašu i pol do dvije raznog kuhanog ili blanširanog povrća, skroz ga usitniš štapnim mikserom i na kraju pomiješaš s paketićem instant želatine u prahu (želatina ne škodi, samo da je bez boje i arome), koju si prije toga stavila u vodu da se "stisne". Zatim to podijeliš u posude (ili npr. u kalup za led), dio odmah koristiš, dio zamrzneš za poslije... Ribicama se sviđa i dobro ih je hraniti, barem povremeno, na taj način ;)!

Možeš u tu hranu utrpati stvarno svašta (ako ne vole mrkvu, ne moraš ni pokušavati, sve će pojesti a sitni komadići mrkve će ti plutati uokolo :)). Na primjer, ja sam za zadnju turu skuhala čašu smrznutog graška, pola čaše smrznutog špinata i malo tikvice, dodala list zelene salate (koji sam prvo isprala pod kipućom vodom), stavila malo vitamina za ribice i 2 žličice usitnjene nori alge - proždiru to ko lude ;)

Citat:

:) Jabuke - ne moraš kuhati, samo im ovako daj sitni komadić.

Tonya dali se ta hrana treba odmrznuti prije negoli ju das ribicama ili moze biti zamrznuta kockica?
:police: FBI :ninja: Riboobavještalac :ninja:

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 07, 2011, 14:23:08 poslijepodne »
Treba se odmrznuti, nisam još čula da je netko davao zamrznutu hranu -?... Skuhaš veću količinu, dio koristiš odmah, ostalo staviš u neke male posudice, ili kak sam napisala - kalup za led ili sl., pa po potrebi vadiš. Kod mene odmrznuta hrana traje par dana, a nakon toga počne "čudno" mirisati i izgledati, pa ju bacim i vadim novu turu iz zamrzivača.

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
« Odgovori #15 u: Siječanj 07, 2011, 14:48:18 poslijepodne »
evo ovako moze mala pomoc... :) kukuruz moze! u svakakom obliku osim suhi! znaci i secerac i skuhani i natopljeni i prokuhani... samo ne u prevelikim kolicinama...  konoplja isto moze, ali mora biti prokuhana... riza moze samo dobro skuhana da omeksa... moze i jecam i zob i psenica, ali sve mora biti prokuhano i natopljeno... :)
rođen da peca, nateran da radi...

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 07, 2011, 18:25:02 poslijepodne »
Treba se odmrznuti, nisam još čula da je netko davao zamrznutu hranu -?... Skuhaš veću količinu, dio koristiš odmah, ostalo staviš u neke male posudice, ili kak sam napisala - kalup za led ili sl., pa po potrebi vadiš. Kod mene odmrznuta hrana traje par dana, a nakon toga počne "čudno" mirisati i izgledati, pa ju bacim i vadim novu turu iz zamrzivača.
Ja sam cula da neko daje kao kockice zamrznute hrane ribicama ali da me ubijes se ne sjecam ko....uglavnom hvala  ;) ;)

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
« Odgovori #17 u: Siječanj 07, 2011, 18:29:58 poslijepodne »
j sam davao smrznutu hranu... i finno kak se otapa tak ribice papaju pomalo, cuclaju i igraju se s tim po bazencicu... :)
rođen da peca, nateran da radi...

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Siječanj 07, 2011, 19:06:01 poslijepodne »
j sam davao smrznutu hranu... i finno kak se otapa tak ribice papaju pomalo, cuclaju i igraju se s tim po bazencicu... :)
onda cu joj ja davati ponekad smrznutu ponekad otopljenu..Nadam se da joj bude dobro  :D :D

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #19 u: Siječanj 08, 2011, 19:32:26 poslijepodne »
prvo - ovo je oživljena stara tema - molim ubuduće prvo pročitati pravila foruma i drugo, otvarati nove teme, ako je postojeća starija od 3 -4 mjeseca!

drugo - smrznuta hrana vama prija? mislim, progutaš komad smrznute mrkve i super se osjećaš?
e, pa tako ne vole to niti ribice, pogotovo pajčolanke koje imaju jako osjetljiv crijevni sustav...

a to to netko uspijeva u tome - hah, drže ljudi ribice u kugli po 10 godina, pa im se deformiraju, uginu premlade i svašta...ali žive su, zar ne?

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 09, 2011, 12:54:31 poslijepodne »
prvo - ovo je oživljena stara tema - molim ubuduće prvo pročitati pravila foruma i drugo, otvarati nove teme, ako je postojeća starija od 3 -4 mjeseca!

drugo - smrznuta hrana vama prija? mislim, progutaš komad smrznute mrkve i super se osjećaš?
e, pa tako ne vole to niti ribice, pogotovo pajčolanke koje imaju jako osjetljiv crijevni sustav...

a to to netko uspijeva u tome - hah, drže ljudi ribice u kugli po 10 godina, pa im se deformiraju, uginu premlade i svašta...ali žive su, zar ne?

oprosti nisam  pogledala koliko je stara tema :-[..Hvala na informaciji znaci sve se prije bude odmrznulo :up:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #21 u: Siječanj 10, 2011, 07:46:57 prijepodne »
nema problema, zato smo mi tu da upozorimo!
i, svakako odmrzni papicu!