"Licemjerje ne spada među
Sedam glavnih grijeha, no jedan je od češćih grijehova današnjice.
Definira se kao postojanje dvostrukih mjerila, jednih za sebe (odnosno neku odabranu "elitu"), a drugih za ostatak svijeta. Manifestira se na razne načine."
evo definicije za drugove "akvariste licemjere"

, na osnovu koje bi volio da mi argumentirano objasne svoje gore navedene stavove o licemjerju u akvaristici.... naime, ja ne spadam u klub "akvarista licemjera" (razlozi i mjerila će biti od istih objašnjena u slijedećim postovima...nadam se

), nego se trudim biti obični avarista koji voli akvarije, ribe i sve popratne stvari....
pitanje........ i konstatacija
nije li malo razgovor o licemjerju u akvaristici izvan konteksta o uživanju u akvaristici..... naime, ako se ovakav pristup uzme zdravo za gotovo, ne dovodi li se u pitanje ljubav prema akvaristici uopće..... vrlo jednostavo,.. kad se počne dovoditi u pitanje osobni odnos prema nekoj stvari koja ti je bitna u životu i u kojoj uživaš, nije li ona na dobrom putu da je umrla ili već je...

ili, je prerasla u teret iz raznih frustrirajućih razloga......
opet se vračam na gornji duuuugački post o ljepoti.................. stvar je u bezuvjetnom uživanju sa razumom i poštivanju određenih zakona ljepote....
osjećaj licemjerja nema tu šta tražiti jer kako definicija kaže: licemjerje je postavljanje dvostrukih mjerila (ja dajem da bi dobio), a u uživanju postoji samo jedno mjerilo (ja dajem jer to želim)......
ko je shvatio, dobije pivu

.....