Ribe nisam imao vremena tražit, to ću na kraju ako će biti potrebe...ove dva jata neonki i rhodostumusa već su dvije godine kod mene i draga su mi, navikla na co2 i ostale nuklearne stvari. Dobro nisu mutirale i pretvorile se u čudovišta.
Dimenzije su scaperske, iste kao i prije: 60*30*35. Imam samo ovaj jedan akvarij.
Svjetla je 2*24W T5, al ovaj put
bez reflektora jer sam htio laganini rast. 10 sati u komadu. Bez reflektora puno slabije svijetle tako da je to vjerojatno lowlight. Jedna t8 sa reflektorom jače svijetli nego T5 bez reflektora. Kad se sve razraste i budem imao više vremena možda vratim reflektore. JBL 9000K ultra nature su lampe, stare dvije godine.
CO2 dodajem, mjehurić svake 2 sekunde, mada mislim da ću još smanjit jer ne treba na ovako manje svjetla toliko.
Ispod Cyperusa
u podlozi je vulkanit i šljunak, a okolo čisti bijeli pijesak.
Gnojenje nisam još regulirao kako spada, možda još malo smanjim...no zasad je pola EI. Svaki drugi dan 5 ppm nitrata, 0.5 ppm fosfata, druge dane csm+b smiksan na 0.1 ppm Fe. Imao sam već prilagođene biljke (osim cyperusa) iz starih postava pa sam odmah od početka lagano gnojio sa svim.
Zamjenim vodu kad stignem svakih 10-15 dana, polovicu, direktno iz pipe.
Eto to je to...valjda nisam ništa zaboravio. Možda još ubacim kakvu crvenu biljku kad naletim.