Kolovoz 18, 2025, 16:53:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: novi akvarij sa betta borcem!  (Posjeta: 1178 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luxy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
novi akvarij sa betta borcem!
« u: Lipanj 02, 2010, 22:42:51 poslijepodne »
evo mene sa novim akvarijem...
akvarij ima 5 litara(da dobro ste pročitali),ali bio mi je jako sladak i jako povoljan(koštao je svega 30-ak kuna)...još sam uz njega dobio i šljunak i tapetu na pozadini(jedina mana je to što ima jednu umjetnu biljku koja je zasilikonirana za dno X-( ),ali nema veze...
sad me zanima koju bi ribu unutra,mama oće zlatnu,a ja govorim ne može,njoj treba minimalac 30 litara i filter koji bi zauzeo čitav akvarij...
ja sam mislio uzeti betta borca(kod prijateljice je i dug je oko 5 cm)...čuo sam da im ne treba puno litara,a negdje sam pročitao da može i 5 litara,da li je to točno?mislio sam uzeti mali grijač isti kao i onaj koji mi je sada u 20-litrašu,te pumpu za zrak(onu koja je sa cijevi spojena u akvarij i pomoću zračnog kamena pušta zrak...),te mali hang on filter,ali nisam siguran da ga kod nas ima kupiti,pa može li bez filtera,ali da vodu mijenjam češće npr.2 puta tjedno oko 2 litra?....naravno imati ću puno bilja,već sam ga naručio preko foruma(hvala dodode! :up:),da li mala prašuma odgovara bettama,koja im temperatura odgovara?
uglavnom da li može betta borac biti u akvariju od 5 litara(akvarij je pravokutni)?
znam da ima puno pitanja,ali ovo mi je prva betta
ako betta uopće ne može mislio sam uzeti kozice(kojih kod nas nema... X-( )
the end!(uh umorih se pišući,sad si vi dajte truda! :D)
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: novi akvarij sa betta borcem!
« Odgovori #1 u: Lipanj 03, 2010, 14:12:28 poslijepodne »
Betta moze u 5 l ali vrlo je bitno shvatiti da nemoze u bilo kakvim uvjetima. To znaci topla voda (grijac po zimi), i cista voda. Vodu bi trebalo mjenjati minimalno 2 puta tjedno po 70 %, tako da nova voda bude iste temperature kao i stara i odstajala min. 24 sata.

Umjetnu biljku makni (odljepi silikon) jer se betta moze porezati na nju. Sto vise bilja to bolje, samo pazi da ti bilje nece rasti bez svijetla. Ako bilje propada znaci da zagadjuje vodu sto bi u tako malom akvariju jako brzo moglo otrovati bettu na na to pazi.

I na kraju, moras poklopiti akvarij jer bette vole iskakati i igrati se suhih bakalara... zato, poklopac!
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 03, 2010, 14:43:52 poslijepodne »
uzao sam stolnu lampu i grijač,akvarij je u fazi cikliranja,imam dosta bilja zasađeno,odrezati ću nekako tu umjetnu biljku jer se ne da skinuti,ali mi je problem kako improvizirati poklopac -?
ima li tko ideju?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 03, 2010, 14:48:15 poslijepodne »
evo našao sam neku plastiku,koja može poslužiti kao poklopac,ali onda svjetlo ne dopire do akvarija... -?

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Lipanj 03, 2010, 14:49:56 poslijepodne »
Kao poklopac mozes uzeti staklo od okvira za slike, samo se snadi za nosace. Inace ja ne bih nikad stavila bettu u 5 litara nego minimalno nekih 12 nadalje.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Lipanj 03, 2010, 15:02:46 poslijepodne »
najprije bi trebao riješiti filter - ako imaš zračnu pumpu možeš iprovizirati na razne načine. a poklopac nije problem, užicaš ili kupiš komadić stakla kod staklara i brusnim papirom obrusiš oštre rubove, zalijepiš neke gumice da .staklo ne stuže na staklu.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Lipanj 03, 2010, 16:52:56 poslijepodne »
Poklopac nesto prozirno, samo da nemoze iskociti.

Zaboravila sam reci, nemoj stavljati zracnu pumpu, to bettama smeta! U tako mali akvarij nemozes ni filter staviti jer ce protok vode biti prevelik za bettu.
...Pula...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 03, 2010, 18:25:38 poslijepodne »
ja sam mislio samo uzeti grijač i dobro zabiljiti akvarij,te za jedno 2 tjedna dovesti ribu...
sakako će joj biti bolje nego u duplo manjem prostoru(tako ih danas viđam po trgovinama) :dead:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #8 u: Lipanj 03, 2010, 23:20:26 poslijepodne »
5 l je ugodan prostor za bettu, samo nemoj pretjerati sa biljem da bi ipak imao gdje plivati. Ako ne cikliras akvarij, nema potrebe za cekanjem 2 tjedna, samo pusti vodu da odstoji i mjenjaj redovito!
...Pula...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 03, 2010, 23:25:13 poslijepodne »
naravno svaki tjedan 2 puta