Lipanj 30, 2025, 01:16:14 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Sa cime hraniti pauka?  (Posjeta: 7963 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mystical

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Sa cime hraniti pauka?
« u: Lipanj 01, 2010, 22:00:16 poslijepodne »
Ukratko, imam pauka, a. geniculatu, star je oko godinu dana, prevukao se prije tjedn dana, prije toga pocetkom veljace. Od sredine veljace do danas nije jeo nista! Dok je bio manji, jeo je male zohare, brasnare i fobase, u veljaci sam mu davala fobase i velike zohare, ali zohare nije htio, samo je pojeo nekoliko fobasa i dalje nista, do danas... Pitanje, dali je to normalno? Zasto vise ne zeli fobase i sa cime da ga hranim?
Koliko pauk mora biti velik (star) da mu se ponudi npr. mis, stakor i slicno? Hvala :)
Varaždin

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Sa cime hraniti pauka?
« Odgovori #1 u: Lipanj 01, 2010, 22:04:24 poslijepodne »
Ukratko, imam pauka, a. geniculatu, star je oko godinu dana, prevukao se prije tjedn dana, prije toga pocetkom veljace. Od sredine veljace do danas nije jeo nista! Dok je bio manji, jeo je male zohare, brasnare i fobase, u veljaci sam mu davala fobase i velike zohare, ali zohare nije htio, samo je pojeo nekoliko fobasa i dalje nista, do danas... Pitanje, dali je to normalno? Zasto vise ne zeli fobase i sa cime da ga hranim?
Koliko pauk mora biti velik (star) da mu se ponudi npr. mis, stakor i slicno? Hvala :)
Fobasi su sada premali za nju,kupi dubie oni su isto zohari i daju se velikim tarantulama..Kicmenjake kao sto su misevi i slicno se ne daju tarantulama kao svakodnevna hrana jer tarantula moze polomiti zube i posle imati probleme tokom presvlacenja..Znaci kicmenjake mozes da joj das ali nije preporucljivo jer kicmenjaci mogu da ti povrede tarantulu..

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 11, 2010, 07:14:34 prijepodne »
Dala sam mu dubie, fobase (ponovo) i jos ne zeli jesti :((( Valjda je na dijeti...
Varaždin

Offline VB

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Lipanj 11, 2010, 07:35:59 prijepodne »
Dala sam mu dubie, fobase (ponovo) i jos ne zeli jesti :((( Valjda je na dijeti...
Ma ne zabrinjavajj se za tarantule je normalno da ne jedu dugo vremena. :
noize

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 12, 2010, 23:04:40 poslijepodne »
I normalno je da ne jede 4 mjeseca? Stara je godinu dana, velika oko 9 cm, presvukla se prije 4 tjedna i jos nece jesti.. Ponudila sam joj fobasa, zohara, cak i jednu gusjenicu, pa nista....
Varaždin

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 12, 2010, 23:24:02 poslijepodne »
I normalno je da ne jede 4 mjeseca? Stara je godinu dana, velika oko 9 cm, presvukla se prije 4 tjedna i jos nece jesti.. Ponudila sam joj fobasa, zohara, cak i jednu gusjenicu, pa nista....
Nemoj je dirati 2-3 dana,verovatno je stalno cackas pa se ona uplasi i nece da jede...
Ne diraj joj terarijum 2-3 dana i posle baci da vidis kako ce da jede :D

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 17, 2010, 17:52:59 poslijepodne »
Danas je pojela zohara.. :)
A ona gusjenica koju sam nasla i ponudila joj za jelo, se danas zakukuljila.. Jedva cekam da vidim u kakvog leptira ce se pretvoriti...  :heart:
Varaždin

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 17, 2010, 18:13:14 poslijepodne »
Danas je pojela zohara.. :)
A ona gusjenica koju sam nasla i ponudila joj za jelo, se danas zakukuljila.. Jedva cekam da vidim u kakvog leptira ce se pretvoriti...  :heart:
Ja tarantuli ne bih davao gusenice,imas hranu koja se uzgaja za nase ljubimce,nemoj to iz prirode,mozes nekog insekta ali da si sigurna da to mesto gde si ga nasla nije tretirano pesticidima ili zagadjeno i slicno

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 17, 2010, 22:38:59 poslijepodne »
Ok, hvala, od sad cu pauka hraniti sa uzgojenom hranom.. Al gusjenica je pronadjena u prirodi gdje nema tragova civilizacije, kamoli pesticida :)
Zanima me kad da pauku prvi puta ponudim malog misa?
Varaždin

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 17, 2010, 23:14:58 poslijepodne »
Ok, hvala, od sad cu pauka hraniti sa uzgojenom hranom.. Al gusjenica je pronadjena u prirodi gdje nema tragova civilizacije, kamoli pesticida :)
Kada dostigne 15 cm :) Ma da mis je moze povrediti a i usmrdi se u terariju ako ga ne pojede celog,tako da imaj to na umu

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #10 u: Lipanj 18, 2010, 10:16:07 prijepodne »
Pored tolike raznolikosti u ishrani kukcima stvarno nema potrebe hraniti pauka miševima. Osim što mi je bezveze hraniti člankonošca sisavcem, vjerujem da i nije baš zdravo. (mislim da je meso premasno za pauka). Nek me netko ispravi ako nisam u pravu...

Offline Crna Maca

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #11 u: Lipanj 18, 2010, 10:50:44 prijepodne »

Samo tako nastavi sa kukcima iz prirode .... hrani pauka zoharima kao sto ih svi zivi hranimo ... nikakvi misevi iliti ne znam sto ....

REcimo jedan primjer .. obzirom da imas neke fix ideje ... lik je dao mladoj tarantuli kucnog pauka ... kojeg je pronasao u nekom kutku stana ... ,  cca par mjeseci staroj ... nekoliko cm velika ... ,
drugo jutro je imao sto za vidit .... ovaj obican kucni pauk ... kakvi jesu ... on je nabrzaka sredio mladu tarantulu ... tako je lik koji je eksperimetirao sa hranom ostao bez T. samo zato sto je dao glupog kucnog pauka ... za koje mislimo da su nis koristi kak bi rekli ... on je mislio malo mu promjeniti prehranu pa mu dat tog pauka umjesto zohara ... fobasa ...

Malo ipak razmisli ako vec imas tog pauka ... i raspitaj se ... čitaj .... ima toliko toga na netu da ponekad ne znam odakle početi ...
a imas i forum gdje mozes pitati .. samo koliko vidim ti po svom ...  :dead:

Normalno je da pauk koji puta odbaci hranu i ne jede ... i po nekoliko dana ...mjeseci ... nista čudno ... al uz toliko hrane .. fobasi ... lateri ... dubiji ... majke ti .. ti bi njemu ni manje ni vise turila misa ... i dajes mu gusjenice iz prirode koja moze imati u sebi dovoljno je jednu bakteriju da ti ostanes bes svoje Geniculate ....
I da ... nemoj stalno maltrat zivotinju .. pusti je nekoliko dana .. kad ce htjet jest ce .. nemoj oko njega svaki dan cupkati ... jer je moguce da je i to uzrok sto ne jede .. obzirom da im je potreban mir .. da ih nitko ne dira ... maltra ... stogod ... ako ti stalno cackas po tom terariju ili stogod ...
moguce da ti je pauk malo u komi ... jer nema mira ...

Svi znamo jako dobro da su oni praktički sami za sebe ... ne diras ih  ... nije tako samo sa paucima .. gotovo sa svim ter. zivinama je tako ... ponekad je za zivinu transport toliki sok da ga ne prezivi ... ponekad se pauk ne uspije izvuc kod presvlacenja i ugine tako ...

Dok neki doslovno niti ne dožive taj transport ne znam kako sokantno ... kako sam ja imala srece recimo  ... svi su se odma privikli kako treba .. odma jeli bez pardona .. itd.

Moje zivine su same za sebe i jedino kad je u pitanju hrana onda ih "maltram" / uznemiravam ... dok ovako ... ako ih vidim - vidim .. ako ne - ne .. nikoga na silu ne vadim niti cupkam oko ikoga ..

Recimo ja svog zmijca znam ne vidjeti po nekoliko dana jer ne izlazi iz svoje buxe ... dok recimo ima dana da si mogu priustiti da ga malo uzmem na kojih 5 / 10 min ... malo se pomazim s njim ... i ja sretna ...
pitanje je kad cu ga sad vidit jer je pred presvlacenje, zabio se u svoju kucicu i nema ga ... dal izađe preko noci .. ne znam ... ne provjeravam .. ali preko dana ga ne vidim .. i kao sto rekoh pitanje je kad cu ga vidit ..  :punch:
Kad se presvuce jer ce bit gladan ...  :heart:

Oprosti ... samo sam prokleto iskrena !!!
Samo dobar čovjek može biti sretan.

Offline Mystical

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 18, 2010, 12:40:09 poslijepodne »
Hvala svima na konstruktivnim savjetima.. :))))
Varaždin

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #13 u: Lipanj 18, 2010, 12:45:39 poslijepodne »
ako je u pitanju geniculata,onda mi je malo čudno da tako dugo odbija hranu...one su jako proždrljive i gotovo nikad ne odbijaju hranu..jedino u onom razdoblju kada je presvlačenje,ali ni to netraje dugo..

Offline Crna Maca

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #14 u: Lipanj 18, 2010, 12:56:54 poslijepodne »
ako je u pitanju geniculata,onda mi je malo čudno da tako dugo odbija hranu...one su jako proždrljive i gotovo nikad ne odbijaju hranu..jedino u onom razdoblju kada je presvlačenje,ali ni to netraje dugo..

Meni je sve malo čudno oko te Geniculate ...  :question:
Samo dobar čovjek može biti sretan.

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 18, 2010, 13:07:39 poslijepodne »
To da je prozdrljiva vazi za vrstu i sve,ali uvek moze po koja jedinka da se razlikuje :)

Offline zokibrutale

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #16 u: Lipanj 22, 2010, 15:33:46 poslijepodne »
Kada dostigne 15 cm :) Ma da mis je moze povrediti a i usmrdi se u terariju ako ga ne pojede celog,tako da imaj to na umu

samo jos da kazem da sam cuo od jednih iskusnih terarista da se nikada pauci nebi trebali hraniti misevima...problem je u tome sta su misevi prepuni kalcija koji je zapravo stetan za pauke jer im zadaje velike probleme kod presvlacenja...cesto znaju si pokidat udove ili jos gore pa je rezultat jako bolna smrt...isto tako su mi rekli da cvrcke ne preporucuju jer je bilo dosta slucajeva da ugrize ljubimca,a to je najopasnije za pauke jer nemogu zacjeljivati rane..oni hrane svoje zivotinje sa cvrcima zbog raznolikosti prehrane ali im odrube glavu prije :P (e sad ja znam da ste vi svi milijun puta hranili svoje ljubimce cvrcima i da nije nista bilo ali ako ima potencijalna opasnost zasto ju nebi izbjegli)

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 22, 2010, 17:27:16 poslijepodne »
po meni su gluposti hranit pauka s misevima, gusjenicama, gusterima bubama nekim iz prirode. Ja svoju t hranim s cvrcima fobasima nekad dubi kad se ia i  mislim da je to sasvim dovoljno...cuo sam da se zubi mogu ostetit kad se hrani s misevima i tim glodavcima

Offline hiperblast

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Lipanj 24, 2010, 14:44:20 poslijepodne »
moja rosea jednom nije jela godinu dana vjerovali ili ne! ali kako je jela tako se i pomicala..

Offline zokibrutale

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #19 u: Lipanj 24, 2010, 16:38:36 poslijepodne »
citao sam da su zabiljezeni slucajevi gdje je taratula zivjela 2 godine samo na vodi...tamo sam i citao da je najduzi zivotni vijek tarantule 49 godina, bolestina  :roll:

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #20 u: Lipanj 25, 2010, 14:05:47 poslijepodne »
nije cudno, ja imam dvije, my buddy 3 komada. kad naraste normalno je da ne jede po mjesec dva (npr smithi po 5 mjeseci nije jeo, nece i nece nista ni zivo ni mrtvo). ako nece jest, nije nista strasno, dok god ne pocne potfrkavat noge. phobasi full veliki nikad nisu premali za geniculatu. imas onih velikh zohara (ako preferiras veliku hranu, ima ih iggy os-oko 4kn komad),  koji su velicine misa. od gusjenica bjezi zbog kiseline. iz priorde mozes dota toga, pokusaj naci livadu gdje nema blizu polja jer polja su prepuna otrova. ja svoje hranim skakavcima i cvrcicma iz prirode, nasao sam jednom nekog kukca, navodno mrmak, bio je izrazito debel i mesnat, regalis ga je pojeo skroz do kraja, cak me bilo strah da ne pukne, jer nije karakteristicno za njega da pojede toliko da se jedva penje...... toliko od mene