Ok, hvala, od sad cu pauka hraniti sa uzgojenom hranom.. Al gusjenica je pronadjena u prirodi gdje nema tragova civilizacije, kamoli pesticida
Zanima me kad da pauku prvi puta ponudim malog misa?
Samo tako nastavi sa kukcima iz prirode .... hrani pauka zoharima kao sto ih svi zivi hranimo ... nikakvi misevi iliti ne znam sto ....
REcimo jedan primjer .. obzirom da imas neke fix ideje ... lik je dao mladoj tarantuli kucnog pauka ... kojeg je pronasao u nekom kutku stana ... , cca par mjeseci staroj ... nekoliko cm velika ... ,
drugo jutro je imao sto za vidit .... ovaj obican kucni pauk ... kakvi jesu ... on je nabrzaka sredio mladu tarantulu ... tako je lik koji je eksperimetirao sa hranom ostao bez T. samo zato sto je dao glupog kucnog pauka ... za koje mislimo da su nis koristi kak bi rekli ... on je mislio malo mu promjeniti prehranu pa mu dat tog pauka umjesto zohara ... fobasa ...
Malo ipak razmisli ako vec imas tog pauka ... i raspitaj se ... čitaj .... ima toliko toga na netu da ponekad ne znam odakle početi ...
a imas i forum gdje mozes pitati .. samo koliko vidim ti po svom ...

Normalno je da pauk koji puta odbaci hranu i ne jede ... i po nekoliko dana ...mjeseci ... nista čudno ... al uz toliko hrane .. fobasi ... lateri ... dubiji ... majke ti .. ti bi njemu ni manje ni vise turila misa ... i dajes mu gusjenice iz prirode koja moze imati u sebi dovoljno je jednu bakteriju da ti ostanes bes svoje Geniculate ....
I da ... nemoj stalno maltrat zivotinju .. pusti je nekoliko dana .. kad ce htjet jest ce .. nemoj oko njega svaki dan cupkati ... jer je moguce da je i to uzrok sto ne jede .. obzirom da im je potreban mir .. da ih nitko ne dira ... maltra ... stogod ... ako ti stalno cackas po tom terariju ili stogod ...
moguce da ti je pauk malo u komi ... jer nema mira ...
Svi znamo jako dobro da su oni praktički sami za sebe ... ne diras ih ... nije tako samo sa paucima .. gotovo sa svim ter. zivinama je tako ... ponekad je za zivinu transport toliki sok da ga ne prezivi ... ponekad se pauk ne uspije izvuc kod presvlacenja i ugine tako ...
Dok neki doslovno niti ne dožive taj transport ne znam kako sokantno ... kako sam ja imala srece recimo ... svi su se odma privikli kako treba .. odma jeli bez pardona .. itd.
Moje zivine su same za sebe i jedino kad je u pitanju hrana onda ih "maltram" / uznemiravam ... dok ovako ... ako ih vidim - vidim .. ako ne - ne .. nikoga na silu ne vadim niti cupkam oko ikoga ..
Recimo ja svog zmijca znam ne vidjeti po nekoliko dana jer ne izlazi iz svoje buxe ... dok recimo ima dana da si mogu priustiti da ga malo uzmem na kojih 5 / 10 min ... malo se pomazim s njim ... i ja sretna ...
pitanje je kad cu ga sad vidit jer je pred presvlacenje, zabio se u svoju kucicu i nema ga ... dal izađe preko noci .. ne znam ... ne provjeravam .. ali preko dana ga ne vidim .. i kao sto rekoh pitanje je kad cu ga vidit ..

Kad se presvuce jer ce bit gladan ...
Oprosti ... samo sam prokleto iskrena !!!