Lipanj 28, 2025, 12:33:37 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Bean Weevils + mušice  (Posjeta: 1334 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Bean Weevils + mušice
« u: Lipanj 01, 2010, 18:40:20 poslijepodne »
gledo sam nesto na jednom engleskom forumu i rulja masovno koristi te buhice za hranjenje slingova...jer neko probo? Navodno da samo stavis Grah i kao oni se namnazaju...bas sam pito baku i rekla je da se u grahu znaju napravit žižci e sad jer to to ja neznam...

ja bi volio probat jer ce mi trebat ogromne kolicine hrane sad za malce

isto tak ak neko zna nekoga ko ima za prodat startnu kulturu mušica bio bi zahvalan ak bi mi reko
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Mgdi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Bean Weevils + mušice
« Odgovori #1 u: Lipanj 01, 2010, 20:16:33 poslijepodne »
bean weevil je po naski žižak

guba su jer im ne treba vlaga uopce, samo ih ostavis u teglici s grahom...
moras samo tu i tamo dodati novog graha jer ce prestat nesti jaja kad "skuze" da je sav grah pun jajasaca...
"sporiji" su od vinskih musica (iako to i nije tako vazno)

super su jer ih mozes "zaboraviti" neko vrijeme i neces ostati bez kulture

mozes probati ostaviti grah otvoren negdje vani, na suhom...
trebao bi ja dobit jednu kulturu sljedeci tjedan, pa kad se nakote, bit ce ih...
eto

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 01, 2010, 20:21:26 poslijepodne »
od koga ces dobit kulturu? daj uzeo bi i ja pa d ai ja probam....imam tisuću gladnih usta za nahranit

Offline Mgdi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Lipanj 01, 2010, 22:54:32 poslijepodne »
eee to ti je kombinacija
na jednom forumu o mravima (jer imam mrave doma) sam nasao tipa iz slovacke koji mi ih je voljan poslati tj. jucer ih je poslao...

u biti ih ja nabavljam jer sam planirao neke "zabice" na jesen nabaviti, pa su mi se zizci cinili kao super hrana koju je lako odrzavati...
iako bi se dali i kod nas naci (uloviti..., prije mjesec dana sam nalovio onih bubica ispod panjeva, koje se u kuglicu mogu smotati (Armadillidiidae) i vec ima mladih - jedino kaj s njima moras paziti na vlagu), no zizci mi izgledaju jednostavniji za uzgajat, a i super su hrana za matice mrava kad su jos solo (bez kolonije)...

iako bi paukice mogao hraniti i s mravima, no s njima je zeznuto za poceti samo s maticom (sporo traje), a i ako uhvatis neku koloniju (naravno s maticom) isto su pomalo zahtjevni za drzat (no to nadoknade svojom zanimljivoscu)

d
eto

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 02, 2010, 17:35:22 poslijepodne »
ja bi bilo kaj samo da nahranim te paukece jer ovo je koma....cvrci su super ali se presporo razmozavaju...tj trebalo bi mi bar 300 da bi imo dosta hrane...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 02, 2010, 17:36:21 poslijepodne »
ak znas nekoga da ima pokvareni grah...javi ;)

a hranit s mravima nisam bas siguran...kaj nisu oni malo agresivni? jer to bi mi bilo super odem u mravinjak malo procackam i za cas ih imam par tisuca xD

Offline Mgdi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Lipanj 02, 2010, 19:58:45 poslijepodne »
da, s toliko malih paukica je veselje...
mozda da probas s lateralisima (zohari)

tak bi i meni trebao doci postom "pokvareni" ili "zarazeni" grah (grah tj. sjeme nije zabranjeno slati, a to sto je pun jajasaca zizaka, slucajnost :) )

mravi su agresivni kad su skupa, tj. kad ih je puno (naravno to ovisi o vrsti, no uglavnom su plasljivi kad ih je malo ili kad su solo - nesto kao "rulja") :)
jer njihova snaga je u broju, zapravo i dosta agresivne vrste, kad ih je malo, ne ce napadati zive kukce (s druge strane vrste koje nisu agresivne kad ih je puno napast ce kukca, pauka... ako im stane na put)

e sad ima hrpetine vrsta (kod nas, u hrv. zivi nekih 140 vrsta)
npr. Camponotus vrste, Formica vrste, Lasius... nemaju zalac (iako Formica imaju dosta jaku kiselinu...), no mravi su dio "prirode" u kojoj zive tarantule i prilicno sigurno ih tarantule jedu kad su male...
eventualno gledaj da izbjegavas crvene mrave (iako Myrmica ima zalac, ne vjerujem da jedan mrav moze ista tarantuli)

tarantule su opaki lovci, ne vjerujem da ubacis mrava da bi im taj mrav ista mogao (drugacije bi bilo da tarantulicu ubacis mravima),
probaj pa javi
eto

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 03, 2010, 08:56:52 prijepodne »
neznam gdje si to čitao/vidio da se tarantule hrane sa mravima...?  ali mislim da to nije točno... mravi zbog svoje kiseline "nisu zanimljivi" tarantulama kao hrana.. i mali mravi mogu ozlijediti mlade tarantule bez problema... 

Offline VB

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Lipanj 03, 2010, 09:15:28 prijepodne »
nikad nisam čuo da neko hrani taranrulu mravima!  :rolleyes:
noize

Offline Mgdi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Lipanj 03, 2010, 11:49:51 prijepodne »
nisam nigdje procitao da se tarantule hrane mravima (pogotovo nema smisla hraniti vece tarantule mravima, nece se ni obazirati na njih, mali su)
no kao klinac sam "drzao" hrpetine svakakvih kukaca, pa i mrave (s kojima se jos i danas zezam), a pauci koje sam polovio u prirodi (kod nas, naravno) su uredno jeli mrave

samo je pretpostavka da bi slingovi jeli mrave (kako nemaju sve vrste mrava "jaku" kiselinu ne vidim zasto ih ne bi pojeli), trebalo bi probati
istina, za razliku od musica... mrav ipak ima neka sredstva za obranu (ili napad)
iako nije isto, no kad sam radio hranu za ribice, od govedjeg srca, znao sam dati tarantuli komadic srca i uvijek bi ga pojela (ne tvrdim da tarantule jedu govedinu :) no posto u prirodi imaju mnogo veci izbor hrane, trudim se da im dajem raznoliku hranu)

vjerojatno nije "pametno" lovit mrave u prirodi (kao ni druge kukce) i njima hraniti tarantule, vrag zna sta jos mozes "donijeti" sa njima u terarij (iako su mravi vrlo cisti, stalno se lickaju :) cak i njima rijetko bacam kukce iz prirode, obicno ih uvalim u kipucu vodu prije, no mravi ce pojesti mrtvog kukca, dok tarantula ne ce

e sad smo podosta odsetali od teme
eto

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 03, 2010, 12:30:33 poslijepodne »
a jedan kolega je hranio par puta svog pauka sa Polijem (salamom)...  :D :D :D  dakle isto mrtva hrana...  i tarantule će ponekad pojest i mrtvog kukca...

ali iskreno sumnjam da bi jele mrave... ivboroša..testiraj...  :)

Offline Mgdi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Lipanj 03, 2010, 16:05:05 poslijepodne »
ma znam da hoce pojest i mrtvog
isto kao i s govedinom, no moras mu mahat pred nosom da zgrabi (ili ako je gladan, pa kad proseta, naleti i zgrabi) :)

vidis, poli mi nije pao na pamet, iako sam lovio ribe s polijem (a i kiki bombonima, jednom smo parangal najeskali sa kiki bombonima jel smo potrosili sav mamac, a ostali nam samo kiki bomboni), ovi domaci su friknuli - kao kavi smo mi zabari, lovimo ribu s bombonima

na kraju i ulovili nesto
valjda kako se kaze, iznimke potvrdjuju pravilo :)
eto

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 03, 2010, 22:30:55 poslijepodne »
da budemo probali...iako meni je mrav mrav...nadam se da cu nac bas ove s najslabijom kiselinom hihi...idem ih sad spricat s octom da se priviknu xD

ak neko ima stari grah jos uvjek primam donaciju