Srpanj 27, 2025, 20:12:13 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: UH  (Posjeta: 1921 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brljator

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
UH
« u: Svibanj 31, 2010, 19:59:02 poslijepodne »
Danas ja kupio 2 hladnovodna čištaša (piškora )  i 1 zlatnu ubacio u akv i sve ok  ,1 piškor odmah se zakopo u kamenjčiće  i tak bilo sve ok do naveče kad kčer počela vikat tata jedna zmija se baca po boravku  a akvarij je u trpezariji ,kaže nešto ronda več pola sata a ja ništ nego nazad sa piškorom u akv. i nije mu ništ a pročito sam da može i 2 DANA ??? preživjet na suhom ,,, mislim si svaka čast ribi.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
Odg: UH
« Odgovori #1 u: Svibanj 31, 2010, 20:26:10 poslijepodne »
Danas ja kupio 2 hladnovodna čištaša (piškora )  i 1 zlatnu ubacio u akv i sve ok  ,1 piškor odmah se zakopo u kamenjčiće  i tak bilo sve ok do naveče kad kčer počela vikat tata jedna zmija se baca po boravku  a akvarij je u trpezariji ,kaže nešto ronda več pola sata a ja ništ nego nazad sa piškorom u akv. i nije mu ništ a pročito sam da može i 2 DANA ??? preživjet na suhom ,,, mislim si svaka čast ribi.
improviziraj si nekakav poklopac jel ce ti piskor vise bit van akvarija neg nutra   :D , sve do jednom  :dead:
posebno su ti aktivni po ovakvom promjenjivom vremenu  ;)

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 31, 2010, 22:32:22 poslijepodne »
ma imam pleksiglas od 3 mm. gore na akvariju ,leži na povezivačima i neznam kak se bacio van, vidim da se plekci malo pomoto valjda je otud sukno van

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Lipanj 01, 2010, 07:45:24 prijepodne »
misgurnusi ili piškori se još nazivaju i "vremenska riba", "riba meteorolog" baš zato što dan-dva prije promjene vremena pošašavi i počne ludovati po akvariju
dakle - MORAJU biti u akvarijima koji su dobro zatvoreni - moj se svojedobno provukao kroz rupu za cijev od filtera!
što bi to značilo - napraviti poklopac kroz kojeg se frajeri neće moći provući - maksimalna rupica bi smjela biti 2-3 mm....

pazi jako - stvarno znaju od svoje vlastite živosti stradati!
i - ne mogu baš izdržati 2 dana bez vode - nemaju pluća - bez vode može relativno, ali opet ne 2 dana nego 2 sata izdržati plekić i to ako je mokar - čim se osuši, gotovo je...

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #4 u: Lipanj 01, 2010, 14:44:04 poslijepodne »
misgurnusi ili piškori se još nazivaju i "vremenska riba", "riba meteorolog" baš zato što dan-dva prije promjene vremena pošašavi i počne ludovati po akvariju
dakle - MORAJU biti u akvarijima koji su dobro zatvoreni - moj se svojedobno provukao kroz rupu za cijev od filtera!
što bi to značilo - napraviti poklopac kroz kojeg se frajeri neće moći provući - maksimalna rupica bi smjela biti 2-3 mm....

pazi jako - stvarno znaju od svoje vlastite živosti stradati!
i - ne mogu baš izdržati 2 dana bez vode - nemaju pluća - bez vode može relativno, ali opet ne 2 dana nego 2 sata izdržati plekić i to ako je mokar - čim se osuši, gotovo je...
potpisujem

Offline Lonely_Horseman

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2010, 19:26:38 poslijepodne »
Koliko znam mogu do 2 dana preživjeti na suhom.

"Velika je šansa da će na suhome preživjeti i 2-3 dana. Naime, kad se nađe izvan vode, misgurnus aktivira prirodni mehanizam zaštite - izluči sluz koja mu prekrije tijelo, te tako hibernira dok se ponovno ne nađe u vodi. Što je temperatura niža, duže će preživjeti u hibernaciji."

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 05, 2010, 21:19:01 poslijepodne »
Idanas je jedan skočio van ,ali je išao odmah nazad u akv, a ja u garažu po deblji pleksi od 4 mm, i prekrio cijeli akvarij  imaju 12 rupica od 4 mm. jer još nisam sklepo nini poklopac

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 05, 2010, 21:20:05 poslijepodne »
Ida kad je prvi put iskočio bio je vani oko 30 min, bio je ljepljiv kao da je premazan sa medom

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2010, 21:46:19 poslijepodne »
to što je bio ljepljiv, to je ta sluz koju izlučuje ne bi li se zaštitio od isušivanja...
a taj podatak, dragi kolega - može li se znati gdje si ga našao .... naime, to doista prvi puta vidim, iako, naravno, ne tvrdim da je netočan
no, moje (žalosno) ikustvo to definitivno ne potvrđuje, a kako vidim, niti brljatorovo!
naime, iako su mi se (dvojica) doista obložili sluzi radi zaštite, i bili vraćeni u vodu još (napola) živi, uginuli su!
naravno, moguće je da su uginuli od unutarnjih ozljeda koje su stekli skakanjem van akvarija - ipak je to skok i pad! ....

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 06, 2010, 23:09:22 poslijepodne »
Nebih lago ali  30 min je sigurno bio  vani , akvarij imam u trpezariji a kčer ga je primjetila u boravku ,negdje oko 3 metra dalje od akvarijaa stalak + akvarij su visine 110 cm. kad sam ga vratio u akvarij 2-3 dana je malo kunjo ležo bočno i brkovi su mu se ufrkali uz tijelo ali nakod 2-3 dana se oporavio normalno pliva ,brkovi su mu opet ravni , kažu da mačka ima 9 života onda sigurno  ovaj ima 2, a  ima na internetu čito sam o njima ,puno  ima izjava gdje ljudi kažu kako mogu preživijet i do 2-3 dana.
N to utjeću  sunce,hlad ,vručine ,hladnoče ali definitivno je bio 30 min.vani i preživio, :)

Offline Brljator

• Punopravni član

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Lipanj 06, 2010, 23:16:36 poslijepodne »
Moj je bio vani par sati, na tepihu...  :dead: :dead:
Jadni :(