Kakva ti je to muzika Karas...koji si ti car. 

Nice!
Što ne staviš tu pumpu sa spraybarom pri dnu, mislim da bi ti bilo bolje jer ovako ipak dobar dio co2 izleti van..
Probaću ovako kako je sada,blago prema gore, nije mi problem za gubitak CO2 jer njega barem imam, boca od 5kg + boca od 2kg u rezervi. Bitnije mi je razbiti onu masnu površinu i skramu koja se skupljala i uništavala me. Kada taj problem riješim usmjerim spray bar više prema dolje...
Ovaj second chance je bolji od first chancea jedno 3 puta...bravo odlično si ga složio. Baš me zanima kako ćeš složit nastavak sa tim sporijim biljkama. Malo više mahovina i paprati će mu taman super sjest.
Nema do manje svjetla, al po meni sa co2 dobitna kombinacija. Bez co2 sve toliko sporo raste da mi postane dosadno, nemam šta radit oko akvarija. Rijetkima se to svidi, al znaš kako kažu 100 ljudi, 100 ćudi. Ovaj od biobio je odličan, mogao bi daleko dogurat na natjecanju. 
Dobio sam od biobio-a par njegovih korov biljaka,vidi se na videu na desnoj strani između rotale i microsoruma taj korov, a ima ga i na drugoj strani druga vrsta. Kaže čovjek da je najveći korov kojeg je od sada imao Najas guadalupensis, raste i širi se kao nijedna druga akvaristička biljka. To mu je na lijevoj strani gore. Baš mi se sviđa,ali ju nisam nabavio. ako ga ima netko neka mi se javi.
Ovaj moj 2nd chance je manje više ubiljen koliko treba. Samo da se razrastu te mahvine,rotale i korov i to je to. Cuba je dobro krenila i dobila cijano pa će ići napolje a za prednji plan ubacim još staurogyne-a kojeg nikako da još nabavim, nemaju ga baš ljudi a baš je fora i lagan za održavanje.
Mahovine neće ići na grane,jednostavno grane su pretanke i ostaviću ih gole. Mahovine sam vezao po kamenju i lako ih prabacim gdje treba, ma cijeli setup je jako mobilan baš iz tog razloga. Vrtim i prebacujem sve naokolo dok nenađem dobitnu kombinaciju. Vidjećete bolje na sljedećem updateu, potrudiću se da okačim dobre fotke.
Odmah smanjujem CO2, koji je i danju i noću bio na max, sada će se paliti 3 sata prije lampi, nabiti koncentraciju co2 i držati je na nivou pola vremena rada lampi,onda se co2 gasi i polako opada koncentracija co2 a lampe idalje rade. I taman opadne na zeleno i lampe se ugase. Preko noći bez co2,to će mi biti sigurnije i za ribice dok mene nema. Gnojenje također smanjujem, moram još taj režim gnojenja smisliti,ali vjerojatno jednom tjedno ubacivanje mikro, drugi dan makro i to je to, jednom tjedno izmjena vode... znači totalna laganica i smirivanje lopte... Rasvjeta nek ostane tih 117W na 200l 10sati na dan, to nije tako strašno, ipak su lampe 20ak cm od površine vode...
Inače bio sam jučer kod prijatelja akvariste, ima 45l akvarij,24w aquastar, dodaje samo mikro kad se sjeti, imjena vode je 5l kad zaliva cvijeće jednom mjesečno, kripte,microsorumi, mahovine,neka rotala,limun... to tako dobro šljaka da nepovjeruješ, co2 nema,čak suprotno,neki unutarnji filter ubacuje zrak u aq... on samo gleda u akvarij i hrani ribice i sve super, a ja se ubijam sa hi-tech akvarijem, blyxom,cubom, ovim-onim i opet cijanobakterija, neka bijela skrama na površini, iz silikona, čupava na grani po fissidensu... bilo je i končaste al srećom ne više... vijam tu ravnotežu i sklad u akvariju...odoh sad meditirati da nebrbljam više