Srpanj 19, 2025, 13:12:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bijeli mikro crvi ili nešto drugo???  (Posjeta: 1043 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Bijeli mikro crvi ili nešto drugo???
« u: Svibanj 29, 2010, 12:20:35 poslijepodne »
U akvariju mi se preko noći pojavilo nešto čudno bijelo na staklu i po cijelom akvariju. Velične 0.5-1mm neki gmžu ko crvi a neki (ima ih manje ali dosta) se krecu poprilično brzo i kad se dobro zagledam izgledaju kao neki mikro kukac sa sičušnim ticalima. Čitao sam po forumi i nebi bezveze postavljao pitanje a da se prije toga ne informiram. Čudno mi je jer to svi povezuju sa prekomjernim hranjenjem. Kod mene nema hranjenja osim kad se sjetim pa ubacim sasvim malo jer 2 ancistrusa jedu alge i sluz sa loze (oni su za sada jedini stanovnici)
Nisam napomenuo da se se pojavili doslovno preko noći. Jučer ih nije bilo i zanimljivo je to što su se pojavili nakon što sam promjenio vodu.
Akvarij je od 500L star mjesec dana.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Bijeli mikro crvi ili nešto drugo???
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2010, 13:19:24 poslijepodne »
ne trebaju te zabrinjavati, najvjerojatnije su ti se u podlozi namnožili. Ja sam ih imao milijardu u kozičnjaku, a kad sam izvadio kozice i ubacio par ramireza u roku par dana više niti jednog nije bilo. Kad dođu druge ribe u akvarij, popapat će ih.

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2010, 23:55:14 poslijepodne »
Došla večer i čudnih stvorenja  više nema. Kak su došli tak su i ošli.
Hvala Cigo :up:

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 30, 2010, 14:14:58 poslijepodne »
Zavukli su se u podlogu najvjerojatnije.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #4 u: Svibanj 30, 2010, 14:51:23 poslijepodne »
Je da ...bilo bi super da tak brzo otiđu ..naravno ako govorimo o standardnim kukcima koji se mogu pojaviti u akvariju...
http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php?t=34333

Vjerovatno su ciklopi..ovi prvi s ticalima...poklopat će ih ribe....a nema to veze sa hranjenjem..kod mene su se pojavili na trulom bilju i ostacima trulog bilja i debrisa....znači time se hrane..

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Lipanj 13, 2010, 23:57:22 poslijepodne »
Evo da malo oživim temu i da nezapočinjem novu,večeras sam na prepad upalio svjetlo u akvariju i primjetio organizme,koji bi po opisu mogli biti Nematodes,a opsi sam našao na linku iz prijašnjeg posta,zanimljivo da ih nisam do sada primjećivao.Palio sma svjetlo da "ulovim" veliku red cherry kozu koja je noseća i kad sam upalio svjetlo crvići se razmili po vodi,a nevidim da ih ribe "doživljavaju".Danas sam mijenjao vodu kao i uvijek svakih 3-4 dana,to jest nadomještam vodu koja izađe dok usisavam akvarija,a to bude oko 20% vode,također ribe nehranim previše,jedan dan pauziraju,bolesno bilje vadim.Jedina danas veća promjena vode je bila što sam uzeo crijevo većeg promjera,pa je uzburkalo više dno i više je vode izašlo,također uredno odstranjujem i bolesno bilje,lišće i slično.Koliko sma pročitao to su bezopasni crvići,inače sam prije uvijek ubacivao malo češnjaka nakon izmjene na par sati,a sad pošto imam kozice nisam siguran da li smijem češnjak stavljati.Pa vas sad pitam da li češnjak škodi kozicama i da li bi pomogao u reduciranju tih crvića i ostalih eventualno sličnih bića?Koze su ghost i red cherry