Evo da malo oživim temu i da nezapočinjem novu,večeras sam na prepad upalio svjetlo u akvariju i primjetio organizme,koji bi po opisu mogli biti Nematodes,a opsi sam našao na linku iz prijašnjeg posta,zanimljivo da ih nisam do sada primjećivao.Palio sma svjetlo da "ulovim" veliku red cherry kozu koja je noseća i kad sam upalio svjetlo crvići se razmili po vodi,a nevidim da ih ribe "doživljavaju".Danas sam mijenjao vodu kao i uvijek svakih 3-4 dana,to jest nadomještam vodu koja izađe dok usisavam akvarija,a to bude oko 20% vode,također ribe nehranim previše,jedan dan pauziraju,bolesno bilje vadim.Jedina danas veća promjena vode je bila što sam uzeo crijevo većeg promjera,pa je uzburkalo više dno i više je vode izašlo,također uredno odstranjujem i bolesno bilje,lišće i slično.Koliko sma pročitao to su bezopasni crvići,inače sam prije uvijek ubacivao malo češnjaka nakon izmjene na par sati,a sad pošto imam kozice nisam siguran da li smijem češnjak stavljati.Pa vas sad pitam da li češnjak škodi kozicama i da li bi pomogao u reduciranju tih crvića i ostalih eventualno sličnih bića?Koze su ghost i red cherry